De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van het Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van het Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen."— Transcript van de presentatie:

1 Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van het Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen en mogelijkheden van het instrument: van inloggen tot het komen tot input voor een gericht actieplan. Voor het laten zien van de promotiefilmpjes en de demo zijn een internetverbinding en luidsprekers noodzakelijk. In de notitiepagina’s bij de dia’s vind je aanvullende informatie en instructies, die je helpen bij de presentatie. De teksten in rood in deze presentatie moet je zelf invullen. We adviseren voor de presentatie (inclusief demo en promotiefilm) en het beantwoorden van vragen circa een half uur uit te trekken.

2 Strategisch Ontwikkelingsplan van FLOW WEP
Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties Je kunt hier evt ook je naam en datum waarop je de presentatie geeft weergeven

3 Van strategie naar bezetting
Wat doe je op dit moment om je bezetting op orde te houden, zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin? Deze sheet is bedoeld als een soort ‘opwarmer’ om in contact te komen met de groep.

4 Inhoud FLOW en FLOW WEP Strategisch Ontwikkelingsplan
Gebruik en toepassing Vervolg Hier leg je kort uit wat het doel is van de bijeenkomst: Leidinggevenden informeren over het Strategisch Ontwikkelingsplan Aangeven wat de Strategisch Ontwikkelingsplan oplevert voor de leidinggevende Vragen beantwoorden

5 Flow en FLOW WEP

6 Wat is FLOW en FLOW WEP Het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties is het scholings- en ontwikkelingsfonds voor alle wooncorporaties in Nederland Het Woondiensten Employability Portal is ontwikkeld door FLOW voor alle wooncorporaties Bedoeld om doorstroom van personeel te bevorderen en loopbaanontwikkeling te faciliteren Een instrument voor werknemers: Loopbaanwijzer Twee instrumenten voor werkgevers: Strategisch Ontwikkelingsplan en Talentenmonitor Relevante achtergrondinformatie (om actief te delen of te gebruiken als er vragen over komen): Alle werknemers en werkgevers leveren een (financiële) bijdrage aan FLOW : 0,075 procent wordt ingehouden op het loon van de werknemers, 0,075 procent komt voor rekening van de werkgevers, de corporaties zelf. De doorstroom binnen de branche is laag: gemiddeld 1,7%. Tip: vraag na (bij P&O) hoe dat binnen jouw corporatie is. Vraag vooraf (bij P&O) na of de werkgeversinstrumenten worden gebruikt binnen jouw corporatie.

7 Strategisch ontwikkelingsplan

8 Doel Strategisch Ontwikkelingsplan
Vertaling van de koers van de organisatie naar de benodigde personele bezetting Overbrugging van huidige naar gewenste situatie: Kwalitatief: Vertaling naar ontwikkelacties (opleiding & ontwikkeling) Kwantitatief: Vertaling naar personeelsstromen (in-, door- en uitstroom)

9 Demo Strategisch Ontwikkelingsplan
De demo geeft (potentiële) gebruikers een eerste indruk van het Strategisch Ontwikkelingsplan, hoe je het gebruikt en wat je het je oplevert. Om de demo te laten zien, klik je op de afbeelding. Je wordt dan automatisch doorgelinkt naar FLOW WEP: druk daar nogmaals op het Play teken om de demo af te spelen. NB: Dit werkt alleen als de presentatie op ‘diavoorstelling’ staat. De demo duurt ca. 5½ minuten.

10 Reacties van gebruikers
Levert duidelijke verwachtingen aan medewerkers op Leidt tot goed nadenken over wat je wilt We kunnen nu gestructureerd aan het werk Reacties zijn gebaseerd op verschillende onderzoeken onder gebruikers van het Strategisch Ontwikkelingsplan.

11 Gebruik en toepassing

12 Organisatiestrategie als basis

13 Voorbeeld (kwalitatief)

14 Voorbeeld (kwantitatief)

15 Toepassing Strategisch Ontwikkelingsplan
Keuze van één of meer strategische organisatiethema’s (het thema dat het meest belangrijk en urgent is voor de corporatie en waaraan alle afdelingen een bijdrage kunnen leveren) Leidinggevenden vullen uitwerking strategische organisatiethema’s en personeelsplanning in voor eigen afdeling Bespreking van de uitkomsten in MT’s Communicatie van de uitkomsten aan medewerkers

16 Rol P&O Importeren van afdelingen en functies
Instrueren en ondersteunen van leidinggevenden Genereren van rapportages over afdelingen heen* Uitwerken van strategische personeelsthema’s voor totale organisatie Begeleiden van de MT-besprekingen Adviseren over ontwikkelacties * Leidinggevenden zien alleen de eigen afdeling(en)

17 vervolg

18 Aan de slag met het Strategisch Ontwikkelingsplan?
Ben je geïnteresseerd in het Strategisch Ontwikkelingsplan? Wat heeft je interesse gewekt? Wil je ook daadwerkelijk aan de slag met het Strategisch Ontwikkelingsplan? Wat zie je als belangrijkste toegevoegde waarde?

19 Informatie over Strategisch Ontwikkelingsplan
Meer informatie over het Strategisch Ontwikkelingsplan of het gebruik: Kan-ik-u-helpenbox: helpfunctie op vrijwel elke pagina. Pop-up als je klikt op vraagteken Vraag en antwoord (op elke pagina in het menu aan de rechterkant): antwoorden op vaak gestelde vragen. Gebruikers kunnen alle vragen bekijken en eenvoudig zoeken op trefwoord. Als het antwoord er niet bij staat kunnen ze contact opnemen met de servicedesk. FLOW WEP Infobrief: verspreid via P&O

20 Vragen

21 Afsluiten


Download ppt "Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van het Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen."

Verwante presentaties


Ads door Google