De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OPENINGSCASE: HSBC Malaysia: meester in veranderingsmanagement

Verwante presentaties


Presentatie over: "OPENINGSCASE: HSBC Malaysia: meester in veranderingsmanagement"— Transcript van de presentatie:

1 OPENINGSCASE: HSBC Malaysia: meester in veranderingsmanagement

2 Deze spreadsheet analyseert de basiskosten en -baten voor het implementeren van een informatiesysteem voor het advocatenkantoor. De kosten voor hardware, telecommunicatie, software, diensten en personeel zijn geanalyseerd over een periode van zes jaar.

3 Om de financiële basis van een project te bepalen kan een reeks fi nanciële modellen worden gebruikt om het rendement op de investering te berekenen. Deze berekeningen omvatten de terugverdientijdperiode, het rendementspercentage op investering (ROI), de kosten-batenverhouding, de netto contante waarde, de rentabiliteitindex en de interne rentabiliteit (IR).

4 Ondernemingen moeten hun portfolio van mogelijke baten en risico’s bekijken. Sommige projecten kunnen beter helemaal worden vermeden en andere moeten juist snel worden ontwikkeld. Er is geen ideale mix. Ondernemingen in verschillende industrieën hebben verschillende profielen.

5 Problemen met ontwerp, gegevens, kosten of werking van informatiesystemen kunnen bewijs zijn van een falend systeem

6 Het resultaat van de implementatie wordt voornamelijk bepaald door de rol van de gebruikers, de mate van ondersteuning door het management, het risico en de complexiteit van het implementatieproject en de kwaliteit van de begeleiding bij het hele proces. Bewijzen van slagen of mislukken kunnen worden gevonden op het gebied van ontwerp, kosten, werking en gegevens van het informatiesysteem.

7 Zonder een goed projectmanagement duurt een systeemontwikkelingsproject veel langer en zal het ook het budget overschrijden. Het resulterende informatiesysteem zal zeer waarschijnlijk niet voldoen aan de eisen en geen voordeel kunnen genereren voor de organisatie.

8 Dit Gantt-diagram werd geproduceerd door een commercieel verkrijgbaar projectmanagementpakket. Het geeft taken, mandagen en initialen van verantwoordelijke personen, en ook de begin- en einddata voor elke taak weer. De samenvatting geeft een manager informatie over hoeveel dagen worden besteed aan het project en over de individuele deelnemers, zodat hij of zij het project succesvol kan begeleiden. Het project dat hier is weergegeven, is een project voor de verbetering van de gegevensadministratie.


Download ppt "OPENINGSCASE: HSBC Malaysia: meester in veranderingsmanagement"

Verwante presentaties


Ads door Google