Plaatje vrienden op een bank

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Ambassadeurs van de Koning
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad.
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Tussen Pasen en Pinksteren.
… en wat wil Jezus van jou?
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Het dak eraf Marcus21-12.
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Welkom.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
EEN VERRASSING KRIJGEN
God en ons.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Groot geloof 1.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Wie nodig je als eerste uit?
Is het allemaal wel waar?
Thema voor vanavond is:
Zie hoe Jezus daar loopt....
‘voor de kinderen’.
GOED NIEUWS.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
“Geef en je zal gegeven worden.”
Genade schenken 1.
De wedstrijd van het leven
Verlangen naar licht.
De vreugde van de HEERE.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Preek Jesaja 42: 1-9.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Een relatie met God Hoe dan?.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend.
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
♪ 145:2,5 ♫ KND ✝ Mat 11:1-19 ♪ 442:1,2 ♫ Opw:520 ✝ Gedicht ♪ 898:1-4 ♪ 913:1-4 ✝ Zegen ♪ 425:1.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Les 14 Het rijk van Jezus Wat doe ik hier vandaag?
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Transcript van de presentatie:

Plaatje vrienden op een bank Jouw huis als thuis voor anderen.. Plaatje vrienden op een bank

Het probleem “Wij dwaalden rond als schapen, ieder zocht zijn eigen weg. Maar de wandaden van ons allen, liet de Heer op Hem neerkomen.” (Jes. 53:6)

De zorg om wat verloren was.. 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend tegen elkaar: ‘Die man ontvangt zondaars en eet met hen.’ 3 Jezus vertelde hun toen deze gelijkenis: 4 ‘Als iemand van u honderd schapen heeft waarvan er één verloren is geraakt, laat hij dan niet de negenennegentig andere in de woestijn achter om naar het verdwaalde dier op zoek te gaan tot hij het gevonden heeft? 5 En als hij het gevonden heeft, legt hij het vol vreugde op zijn schouders 6 en gaat hij naar huis. Daar roept hij zijn vrienden en buren bijeen en zegt tegen hen: “Deel in mijn vreugde, want ik heb het schaap gevonden dat verdwaald was.” 7 Ik zeg u: zo zal er in de hemel meer vreugde zijn over één zondaar die tot inkeer komt dan over negenennegentig rechtvaardigen die geen inkeer nodig hebben. Lukas 15:1-7

Plaatje rij huizen, waarvan allemaal donker behalve 1.

Getuigen!? Nodig hen uit Stel vragen, luister Wees echt

Jezus en Johannes 18 Johannes kreeg van zijn leerlingen bericht over al deze gebeurtenissen. Hij riep twee van zijn leerlingen bij zich 19 en stuurde hen naar de Heer, aan wie ze moesten vragen: ‘Bent u degene die komen zou of moeten we een ander verwachten?’ 20 Toen de mannen bij hem gekomen waren, zeiden ze: ‘Johannes de Doper heeft ons naar u gezonden om u te vragen: “Bent u degene die komen zou of moeten we een ander verwachten?”’ 21 Hij genas toen juist veel mensen van ziekten en allerlei aandoeningen en van boze geesten en hij gaf tal van blinden het gezichtsvermogen terug. 22 Hij antwoordde: ‘Zeg tegen Johannes wat jullie gezien en gehoord hebben: blinden kunnen weer zien, verlamden weer lopen, mensen met huidvraat worden gereinigd en doven kunnen weer horen, doden worden opgewekt, aan armen wordt het goede nieuws bekendgemaakt. 23 Gelukkig is degene die aan mij geen aanstoot neemt.’ Lukas 7:18-23

Opdracht: Jouw verhaal met God 1 Opdracht: Jouw verhaal met God 1. Hoe stond je ten opzichte van God voordat je Hem in je leven toeliet? En welke invloed had dat op je gevoelens, opvattingen, daden en relaties? 2. Waardoor begon je te denken dat God/Jezus iets kon veranderen in je leven? 3. Wat heeft je uiteindelijk ertoe bewogen om je vertrouwen op Jezus te stellen? 4. Hoe is God in je leven gekomen en ben je tot zekerheid gekomen dat je een persoonlijke relatie met Hem hebt? 5. Hoe is je leven gaan veranderen, nadat je God bent gaan vertrouwen? 6. Wat betekent die persoonlijke relatie met God nu in je dagelijkse leven?