Toekomstvisie Scouting Nederland

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Active ageing en social media Evert jan de Voogt.
Praktijkwerkplaats Poort Verbinding vrijwilliger en professional / Samenwerking formele en informele zorg Henriëtte Nauta (VMCA) en Marjan van Doorn.
“Toekomstbestendig Vrijwilligersbeleid”
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
Ontdek Scouting!.
Burgerinitiatieven.
Mijn spreekbeurt gaat over
Aan de slag met waarderend vernieuwen
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Opgroeien in de stad les 3
In samenspraak. Het gesprek tussen musea en gemeenten  Landelijk Contact van Museumconsulenten  Museumvereniging  Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Welkom! 1300korte kennismaking 1315korte inleiding Social Work 1330aan de slag met een concrete beroepssituatie 1530presentatie a.d.v. een postersessie.
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
De maatschappelijke betekenis van musea Onderzoek, publicatie en implementatie.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Informatie over deze presentatie (verwijderen voor gebruik) Bijgaande presentatie is ontwikkeld om groepen die met het programma Groepsontwikkeling willen.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
Scouting in beeld bij je gemeente. 2 Scouts in beeld bij je gemeente Gemeenteraadsverkiezingen Aandacht vragen voor de wensen en uitdagingen op lokaal.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Introductieavond voor bestuursleden Doelstellingen Scouting Nederland.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Scouting in perspectief Wereldwijd opgericht in: 1907 Wereldwijd 41 miljoen leden in meer dan 160 landen.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Training Bijeenkomst 2. Onderwerpen bijeenkomst Het gebruik van verschillende media aan de hand van een thema en het toepassen van interactievaardigheden.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
SPORTCENTRUM HELSDINGEN: OOG VOOR JOUW KIND! Oog voor jouw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind.
Deze presentatie gaat over:.  Hallo,  Wij hebben een onderzoek gedaan in de wijk.  Wij hebben uiteindelijk gekozen voor het gebied bij de kinderboerderij.
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
Het wordt steeds makkelijker, want het loont!
Toon kuijpers MH2a.
Het buurthuis als ontmoetingsplek
Cursus vrijwilligers werven
Derk Jan Poel Meppel 30 maart 2017
Van harte WELKOM op INDABA
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Workshop Kernboodschap Gebiedsgericht Werken 14 oktober 2016
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Over ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Talent in Ontwikkeling
A+O project Co-creatie in de praktijk
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
‘Ontwikkelen doen we samen’
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Meningvormend deel landelijke raad juni 2017
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
Landelijke raad 12 December 2015
Diversiteit en integratie
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
Do’s en don’ts voor bewonersinitiatieven
Jeugdparticipatie regio Rivierenland
Meningsvormend deel Hoe sluit de huidige landelijke raad (en de rol van het LR-lid) aan bij de veranderingen in de verenigingsdemocratie?
Project Meiden in Scouting UPS/WAGGGS – Scouting Nederland
Mijn spreekbeurt gaat over
Agendapunt 7: Uitkomsten 0-meting toekomstvisie
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Meer Meiden in Scouting
Cijferloos lesgeven bij talen
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Tel mee met Taal: Meer samenwerken voor minder laaggeletterdheid
Waarderende benadering
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
DE TOEKOMST VAN ONLINE FONDSENWERVING
<Naam bijeenkomst>
Het wordt steeds makkelijker, want het loont!
Mijn spreekbeurt gaat over
Transcript van de presentatie:

Toekomstvisie Scouting Nederland juni 2018

Onze toekomstvisie Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven

5 Toekomstthema’s

Toekomstthema: ontwikkeling en uitdaging We stellen de ontwikkeling van jeugd centraal. We dagen ze uit te leren door hun grenzen te verleggen. Denk hierbij aan: meedoen aan project Spelkwaliteit, cursus klimmen of op training gaan.

Toekomstthema: samenwerken en verbinden We vinden samenwerken binnen en buiten Scouting belangrijk. We verbinden in de samenleving. Aan welke samenwerking denk jij? Samenwerking tussen de groepen onderling maar ook in de regio en buurgroep, samenwerken met gemeente, ouders?

Toekomstthema: open en divers We zijn een open organisatie. We zetten ons in voor meer diversiteit. Denk hierbij aan: meer aandacht voor meiden in Scouting, oprichten van een Syrische Scoutinggroep, aandacht voor land-, lucht- en waterscouting.

Toekomstthema: trots en zichtbaarheid We vertellen trots wie we zijn en wat we doen. We zijn zichtbaar met onze uitdagende activiteiten. Denk hierbij aan: een vette Scouting activiteit organiseren op een zichtbare plek in jouw stad / dorp of aan al je klasgenoten / collega's vertellen waarom Scouting zo tof is.

Toekomstthema: vrijwilligers We bouwen op de inzet van vrijwilligers van binnen en buiten Scouting. We bieden daarvoor verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Denk hierbij aan: deeltijdvrijwilligers, betrekken van ouders, doorgroei van jeugdleden naar kaderleden.

Kies je eigen toekomstthema Ga in gesprek met je groep en kies een thema dat goed bij jullie past. Het Escapespel (verkrijgbaar via de ScoutShop) helpt je kiezen en eigen doelen te stellen. Kies een activiteit (nieuw of bestaand) en maak daar een stap in met het nieuwe thema. Voorbeeld: het gekozen thema is Open en Divers. Voor de Open Dag ga je een samenwerking aan met een jeugdwerker van de gemeente om ook andere doelgroepen aan te spreken.

Sluit je aan! Keuze gemaakt? Ga naar de Facebookgroep van het netwerk en sluit je aan! Ga aan de slag! Deel de goede voorbeelden die je hebt rondom het thema, stel vragen, meng je in discussies, werk een speciale thema-activiteit uit en ga aan de slag met je toekomstthema!