Periode 4 – IBS 3 De gezonde kantine

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT …. een succesvolle combinatie?
Advertisements

Het doen van onderzoek in klas 4
Presentatie introductie BGL
Business concept SMART-consultants
Criteriumgericht Beoordelen - beroepsbekwame toetsing – VELON 2014
V1 stage - Blok 4.
Trends Research Medmec01-5 les 2 Thema: Rubriceren
1. Wat is het leukste om op te lossen? 2. Hoe ziet je ‘prototype” eruit 3. Wat ga je ‘meten’ en wat weet je dan?
Proeven doen natuurkunde.
Experts werkvorm + begrippentest
Competentiegericht ontwerpen & ontwikkelen
EVC: Erkenning Verworven Competenties Laat zien wat je waard bent! Toepassing bij [corporatie]
Portfolio en Coaching Welkom en dank voor de uitnodiging
Academie voor algemene beeldende
Groepsplannen evalueren Dirk van Dijkschool Linda Pereboom
Stagebegeleiding Bijeenkomst 1 Blok 2.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Les 6: Presenteren Doelen: Zorg dat jullie het hele programma op 1 USB-stick hebben staan zodat de ouder- avond zonder.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Les 7: Evalueren Doelen: Bespreek hoe de ouderavond is gegaan. Hoe zou je jezelf en je klasgenoten beoordelen? Was.
Solliciteren: wat wil ik?
Thema 1: Beelden van onderwijs Thema 1 Beelden van onderwijs Elk thema bestaat uit een onderzoeksdeel (taakgroep) en een theoriedeel (colleges)
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Pemprl.
SPH deeltijd jaar 2 onderzoeksvaardigheden.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Studieloopbaancoaching Kwartaal 4 – les 1 Rotterdam, April 2015.
TRENDS 2014 Hafida
SOCIAL WORK naam: Martine Bink med: med.hro.nl/binmd kamer: L
WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
Happy new year Goede voornemens.... Waardenlijst Neem de waardenlijst door. Omcirkel de vijf voor jou belangrijkste waarden van de groep waarop je werkt.
PROJECT: ORIËNTATIE OP HET BEROEP Naam: Martine Bink med.hro.nl/binmd Kamer: L
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
Powerpoint presentatie.
De opleiding PrO-Entree Informatie-avond 21 april 2015.
Toetsing Faculteit Onderwijs Locatie Heerlen, Maastricht & Sittard Anneriet Florack september 2011.
VOORLICHTINGSAVOND TL 3. PROGRAMMA PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN VAN OUDERS MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN.
Informatie EN-VO-LWS1. Activiteiten in de school Leerwerkstage Studieloopbaan- begeleiding Leerwerktaken vak Leerwerktaak onderwijskunde/drama onderzoek.
Mini-onderneming Toelichting project Planning Teamverdeling.
Fotografie. Waarom deze werkplek Basis voor fotobewerking is een goede foto. Zelf in staat zijn om de functies aan te passen. Bewust die foto maken. Klantgericht.
DUURZAAM ONDERNEMEN in het bedrijfsleven Een gezond, winstgevend en succesvol bedrijf door duurzaam ondernemen (SPRINT) MARKETING EN COMMUNICATIE.
WOG Opening Verslag vorige keer
Anders kijken, anders doen
Reken je (niet) rijk.
Vaardigheden 1. Het opzetten van een vaardighedenlijn voor leerlingen van de brugklassen. 2. Voor vakdocenten inzichtelijk maken wanneer welke vaardigheden.
Doel Brede oriëntatie op de doelgroep ouderen
Psychologie Les 1: Introductie.
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Keuzedeel internationalisering
12 oktober 2017 Aanwezigen & je richten op deze les.
VTH1 (verpleegtechnisch handelen) VP16T
Kiezen voor keuzedelen
De Kwaliteit Verbetercyclus
Consumentengedrag Les 1: Introductie
Ethiek in de branche social work
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Afstuderen hbo-ict Instroom september 2013 voor studenten die het stageassessment hebben gedaan Versie 23 april 2018.
PowerPoint Taal Bijeenkomst 6: Evalueren op leerlingniveau
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
Communicatie 3e les.
Evalueren om te leren vs. evalueren van het leren
werkveldoverleg mz 28 oktober 2014
We gaan vernieuwen! KWT en VO verdwijnen
Gedragsproblemen en stoornissen
Persoonlijke doelen maken
ADL Les 1.
Cijferloos lesgeven bij talen
ADL Les 1.
Transcript van de presentatie:

Periode 4 – IBS 3 De gezonde kantine

IBS 3 – de gezonde kantine Je werkt als voedingsadviseur bij een cateraar voor bedrijfskantines. Eén van de klanten heeft gevraagd om een gezonder aanbod voor de kantine te ontwikkelen.   Jij krijgt deze opdracht. Je gaat eerst onderzoeken wat er gegeten wordt in de kantine en wat de wensen zijn van de medewerkers. Op basis daarvan maak je een voorstel voor een gezonder alternatief. Dit alternatief presenteer je aan de klant. Vervolgens ga je één van de producten uitwerken. Hiervan pas je de receptuur aan. Je gaat het product bereiden en testen in de praktijk. Deze IBS is individueel, je wordt daarom ook individueel begeleid.

Toetsing Toets 1,2 en 3 het totaal gemiddelde minimaal een 5,5. 1: Verslag en presentatie: onderzoek en advies 2: Praktijk: Lunchgerecht 3: Kennistoets: voedingstoffen en schijf van vijf LET OP: Alles wordt afgerond in week 8!

Zijn we er dan? Nee! Naast de gebruikelijke zaken die je moet doen en opleveren voor het IBS is er deze periode ook een IBM

Intergraal beoordelings moment (IBM ) bestaat uit: Portfolio Wat is een IBM Intergraal beoordelings moment (IBM ) bestaat uit: Portfolio Criterium gericht interview (CGI) Portfolio Persoonlijk voorstellen cv Reflectie schooljaar Kernkwadrant SWOT analyse Vooruitblik komend schooljaar TOP- stukken

Toetsing Je krijgt wekelijks begeleiding in de voorbereiding van het IBM. Zorg ook dat je je tijdig inschrijft voor je CGI, zodat je hier je planning op aan kunt passen. Belangrijk! Je levert je portfolio uiterlijk vijf werkdagen voor je CGI in bij je assessoren. (Assessoren zijn mensen die jouw IBM beoordelen. Dit kunnen je docenten zijn. Maar ook andere mensen uit het werkveld)   Als je wordt toegelaten tot het CGI, dit hoort je uiterlijk één werkdag voor je CGI, kun je je portfolio verder toelichten. Het CGI bestaat uit een vraaggesprek van maximaal 15 minuten, daarna evalueren de assessoren met elkaar of je het CGI hebt behaald en krijg je daarna direct een terugkoppeling. Het gehele IBM wordt afgetoetst als Behaald of Niet Behaald onder de noemer van SLB.

Overzicht begeleiding periode Begeleiding tijdens het IBM Merel en Ilse L begeleiden het proces Ilse T en Bjorn verzorgen theorie

Het IBS 3 verslag Jullie zijn getraind dit afgelopen schooljaar in zelfstandig vraagstukken oplossen. Daarom is er voor het verslag van IBS 3 een format gemaakt. Tijdens dit format doorloop je alle stappen van onderzoek doen. Ilse L begeleid het onderzoeksproces, in de planning kun je zien wanneer je welke docent hebt.

Planning van docenten / deze periode Inschrijving CGI Planning maken Individuele begeleiding IBM Inrichting van het lokaal, indeling/ regels/ sfeer

Zijn er nog vragen? Ilse T heeft een leuke ontspannende planning voor deze middag.

Wat gaan we allemaal maken?

Salade in jar (3x3 studenten) Meloen + fruitwater (3 studenten) Koken Wraps (6 studenten) Salade in jar (3x3 studenten) Meloen + fruitwater (3 studenten) Organisatie (2 studenten) weckpotjes afwassen voor gebruik Buffet organisatie/verzorging Fotografie Heliconschort + dichte schoenen + bovenbenen bedekt = toegang keuken