De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Proeven doen natuurkunde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Proeven doen natuurkunde."— Transcript van de presentatie:

1 proeven doen natuurkunde

2 Waar gaat dit hoofdstuk over ?
Natuurkunde en scheikunde is niet uit te voeren zonder proeven te doen. Je moet bij proeven letten op : Goede voorbereiding Voorzichtige uitvoering Goede afronding Ook is het belangrijk dat je veilig te werk gaat. Je werkt dit jaar met apparatuur zoals de gasbrander dus let op de veiligheid van jezelf maar natuurlijk ook dat van je medemens. Ook gaan we leren na de afsluiting van een proef er een verslag van te maken.

3 Handig om bij elke proef te weten
Een goede proef begint met een goede voorbereiding. Hierdoor begrijp je beter wat je aan het doen bent waardoor je gericht en veilig te werk kunt gaan. Wat ook heel belangrijk is, is de taakverdeling. Je kleed je in een wit laboratorium jasje, zeker als je met stoffen te werk gaat. Voor dat je aan de slag gaat lees je eerst je opdracht door, als je iets niet begrijpt vraag je het aan je partner of aan de docent. Ga daarna pas aan de slag ! Wat ook belangrijk is, is dat er niemand door het lokaal gaat lopen zonder dat het nodig is.

4 Eerst waarnemen en dan pas een conclusie trekken
In de natuurwetenschap is waarnemen heel belangrijk. Waarnemen doe je door middel van zintuigen. Je hebt vijf zintuigen. Je zintuigen zijn : Je kan er mee : Ogen Zien Oren Horen Neus Ruiken Tong Proeven Vingertoppen Voelen

5 Gemaakt door : Remco Petersen Guillaume Dauvillier Klas : A2B


Download ppt "Proeven doen natuurkunde."

Verwante presentaties


Ads door Google