De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een biologisch onderzoek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een biologisch onderzoek"— Transcript van de presentatie:

1 Een biologisch onderzoek
Bij practica was meestal precies omschreven wat je moest doen. Nu ga je zelf een proef met een bruine boon verzinnen. Je moet de proef thuis uitvoeren, je waarnemingen vastleggen en een conclusie trekken.

2 Dit lever je in d.m.v. een verslag
Dit verslag moet netjes getypt zijn,voorzien van een voorblad met je naam, klas en datum en onderwerp. Je maakt ook een voorblad en stopt alles in een mapje. Je mag je verslag aankleden met plaatjes, foto’s van je proef enz. enz.

3 De voorbereiding. Je proef start altijd met een probleemstelling.
Dat kan bijv. zijn : wat is de invloed van licht op de groei van een plant. Daarna volgt de veronderstelling of hypothese. Dit betekent dat je antwoord gaat geven op de vraag die je in je probleemstelling hebt gesteld.

4 Het antwoord op de probleemstelling probeer je geven d. m. v
Het antwoord op de probleemstelling probeer je geven d.m.v. alle biologische kennis die je ooit hebt opgedaan. Denk aan voorgaande leerjaren.

5 Uitvoeren van de proef. De proef wordt altijd met grote aantallen uitgevoerd. ( meer betrouwbaar.) Je onderzoekt 1 factor. Bijvoorbeeld licht. Je werkt altijd met een controle – en proefgroep. Bijv. je zet 20 bonen in het licht en 20 bonen in het donker. Je schrijft elke dag de waarnemingen op. Trek je conclusie.

6 Het verslag Wat wil ik onderzoeken ?
In dit onderdeel omschrijf je je probleemstelling. Wat veronderstel ik ? Hier geef je antwoord op de probleemstelling Wat ga ik doen ? Hier in schrijf je alles op, wat je allemaal hebt gedaan om het experiment uit te voeren.

7 Wat heb ik nodig? Hier vermeldt je de benodigdheden voor het onderzoek. Wat neem ik waar ? Je beschrijft hier je waarneming per dag.Dit kan je ook verwerken in een grafiek. Welke conclusie kan ik trekken ? Hier geef je de conclusie uit je onderzoek weer.


Download ppt "Een biologisch onderzoek"

Verwante presentaties


Ads door Google