De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje."— Transcript van de presentatie:

1 Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje van ‘markeerstift’ wel staan.

2 Studeren Help! De examens zijn in aantocht! Hoe moet ik er aan beginnen? Studeren op de juiste manier, doe je via vijf stappen. Het is niet goed om enkel wat te lezen en er dan van uit te gaan dat je klaar bent voor je examens. Het gaat hier over een zware periode. Maar ik zal je helpen door tips te geven. Tips? Tips om je te helpen beter te kunnen studeren! Planning Stap 1, plannen, gebeurt niet vanzelf. Het inschatten van het leren van bepaalde leerstof die je nog nooit globaal ingekeken hebt, is onmogelijk. Het is iets wat moet voorbereid worden weken vóór je examens. Je doet dit door eerst te kijken naar je examenplanning. Wanneer vallen de eerste examens? Daarna vraag je je ook af welke examens de meeste bloktijd nodig hebben. Welke zijn de vakken die jij echt wel eerst moet leren? Dat hangt natuurlijk helemaal van jou af. Als je moeilijk op gang komt, begin je het best met iets wat je leuk vindt. In het andere geval is het beter om met het moeilijkste vak te beginnen. Maak op basis van deze volgorde een rooster. Noteer daarna voor jezelf waar je de pauzes inlast. Rustmomenten zijn belangrijk. Zo ontspan je even en kan je wat tijd geven aan je hersenen. Zij moeten immers al die informatie verwerken. Lezen Bij het lezen, stap 2, is het van belang eerst alles door te lezen en enkel een paar belangrijke woorden aan te duiden. Je doet dit laatste beter in potlood, want misschien kan je je nog bedenken bij het belang van bepaalde woorden. Maak daarbij een schema met alle hoofdstukken erin verwerkt. Daarna lees je alles grondig. Daarbij maak je een uitgebreid schema met daarin alle hoofdstukken, met daarin dan alle verdere onderverdelingen enzovoort. Vergeet niet bij alle onderverdelingen de belangrijkste woorden te schrijven. inzicht Na het lezen en maken van een schema test je of je alles wel begrepen hebt. Dit is stap 3. Je vraagt jezelf af of er ergens onduidelijkheden zijn, hoe klein ook. Zorg er dan voor dat je eerst alles wel begrijpt. Je kunt niet iets leren wat je niet begrijpt. Wat je ook niet mag vergeten is dat je de dag vóór je examen beter niet te veel tijd verliest aan het testen of je alles wel begrepen hebt. Daarvoor is het dan te laat.

3 Memoriseren Bij stap 4, het blokken, ga je alles memoriseren. Alle definities, moeilijke termen, formules enzovoort. Veel oefenen is hierbij ook van belang. Vergeet niet dat je moet onthouden bij welke titels of onderverdelingen al deze termen enzovoort staan. De eerste uren na het studeren, moet je de leerstof herhalen. Laat deze niet liggen, want na het studeren vergeet je het snelst. Herhalen vlak voor je examen, ook dat moet je doen! Vergeet ook niet te ontspannen, want je hersenen hebben die rust ook nodig. Onder stress kan je trouwens ook niet goed je examen afleggen. ontspannen, ontspannen en ontspannen Het werd al veel gezegd in de tekst, maar ontspan! Geef jezelf de nodige rust. Deze verdien je als je goed studeert. Het is een onderdeel van het studeren. Mijn tips zullen jullie zeker helpen! Vergeet niet dat deze richtlijnen niet voor iedereen werken. Vind je van jezelf al dat je goed studeert? Dan kan ik jullie niet meer verder helpen! Veel succes met de examens!

4 vul schema in volgende dia’s aan
klik eerst op de knop de aantekeningen in inkt als je klaar bent: klik op Opslaan als ga naar BUREAUBLAD en sla op onder de naam: SCHEMA_jouwnaam dit maak je VANDAAG af en stuur je VANDAAG via mail door naar mij bij aanvang van de volgende les krijg je de correctiesleutel esc bewaar

5 Intensief lezen Inleiding Probleemstelling:

6 Midden Welke zijn de vijf stappen om goed te studeren?

7 Stap 1. Wat vraag je je hier af? Wat doe je daarna?

8 Stap 2.

9 Stap 3. Wat vraag je je hier af? NIET VERGETEN:

10 Stap 4.

11 Stap 5.


Download ppt "Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje."

Verwante presentaties


Ads door Google