De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?."— Transcript van de presentatie:

1 PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?

2 Inleiding Voor je eindexamen moet je een profielwerkstuk, een PWS, schrijven. Misschien zijn jullie op jouw school nu al met de voorbereidingen hiervoor bezig, andere scholen starten er in havo 5 mee. In elk geval is het een werkstuk waar je heel wat werk in zult stoppen en waarbij je oefent met zaken die je ook tijdens je vervolgopleiding hard nodig hebt: een onderwerp zoeken en een goede hoofdvraag formuleren, een onderzoek opzetten, literatuuronderzoek doen enzovoort. En natuurlijk samenwerken en plannen. Bij dit werk kun je wel wat hulp gebruiken. En wij bieden je hulp aan. In dit boekje lees je hoe je met ons kunt samenwerken.

3 Een profielwerkstuk maken
1. Onderwerp. Een profielwerkstuk begint met het kiezen van een onderwerp dat past bij je profiel. Misschien vind je het leuk om het onderwerp ook al te laten aansluiten bij je vervolgopleiding. De meeste scholen beginnen met deze stap aan het einde van het vierde leerjaar. Voorbeelden van onderwerpen die met logistiek te maken hebben, zie je op de volgende pagina. 2. Planning. Een project zoals het profielwerkstuk moet je goed plannen. Als je het alleen maakt en zeker ook als je het samen met een ander maakt. Waar begin je? Wanneer doet wie wat? Hoe zorg je ervoor dat alles wat je gevonden en uitgezocht hebt tot een samenhangend werkstuk gemaakt wordt? 3. Literatuuronderzoek. Meestal met een beschrijving van je gekozen onderwerp. Hierin geef je op basis van je uitgevoerde literatuuronderzoek uitleg over allerlei aspecten die van belang zijn. Maar hoe kom je aan deze literatuur? 4. Experiment of onderzoek. Tot slot kijk je in hoeverre jouw (test)resultaten overeen komen met de literatuur en met deze discussie kun je je profielwerkstuk afronden. Creatief. Wil je het liefst creatief met je profielwerkstuk aan de slag? Volg dan de korte en gratis online cursus Alternatieve Presentatievormen. Deze cursus bevat ook een deel voor je docent, zodat jullie samen kunnen overleggen over een originele aanpak van je profielwerkstuk (of je eigen onderzoek). » Alternatieve Presentatievormen ( Brainbox, login: uc-gastbrug en het password: brug) Meer informatie over PWS?

4 Profielwerkstukken: voorbeelden logistiek
Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onderwerpen die bij een profielvak horen èn je in aanraking brengen met logistiek: De logistieke hotspots van Nederland (aardrijkskunde, economie) Hoe produceerden fabrieken door de eeuwen heen? (geschiedenis, management en organisatie, economie) Wat betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen voor een bedrijf? (maatschappijleer, management en organisatie, economie) Biologisch verantwoorde producten in de schappen van AH: wat komt er allemaal bij kijken? (Biologie, economie) Distributie in de grote steden: hoe kan dat zo milieuvriendelijk mogelijk? (maatschappijleer, economie, techniek) Vergroening, verduurzaming van het transport. (maatschappijleer, techniek, economie) Welke moderne technieken worden er in de logistiek toegepast? (techniek) Het belang van de Maashavens in Limburg voor de lokale economie. (aardrijkskunde, economie) Ontwikkeling van de infrastructuur in de 19de eeuw. (geschiedenis, aardrijkskunde)

5 Samenwerken Als je gebruik wilt maken van hulp van een docent of een student van de Vervoersacademie bij je profielwerkstuk, dan moet je het volgende doen: Bedenk waar je hulp bij wilt hebben: Onderwerp. Misschien vind je het leuk om het onderwerp ook al te laten aansluiten bij je vervolgopleiding. Voorbeelden met logistiek zie je op de volgende pagina. Planning. Waar begin je? Wanneer doet wie wat? Hoe zorg je ervoor dat alles wat je gevonden en uitgezocht hebt tot een samenhangend werkstuk gemaakt wordt? Literatuuronderzoek. Hoe doe je een literatuuronderzoek? Hoe kom je aan de geschikte literatuur? Experiment of onderzoek. Wat betekent “onderzoek” in het kader van jouw PWS? Hoe doe je zo’n onderzoek? Neem contact op met ons: Doe dit op tijd, jouw planning en de onze moeten op elkaar afgestemd worden! We maken dan afspraken hoe we gaan samenwerken: wat doen wij voor je, wat doe jij en wanneer doen we dat?


Download ppt "PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?."

Verwante presentaties


Ads door Google