De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Profielwerkstuk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Profielwerkstuk."— Transcript van de presentatie:

1 Profielwerkstuk

2 Het profielwerkstuk Onderdeel van examen In duo’s +/- 80 Slu
Bij vakken met: 320 uur (slu) voor havo 440 uur voor vwo Combinaties zijn mogelijk! Onderzoek dit!

3 Zoek een onderwerp: Hulp: Wat wil je na het VO gaan doen?
Welke onderwerpen binnen de vakken vind jij interessant? Wil je een praktisch of een bronnenonderzoek doen?

4 Formuleer een hoofdvraag:
Hulp: De hoofdvraag is de basis van je werkstuk! Het vormt een rode draad door je werkstuk heen. Maak een hoofdvraag waar een uitdaging in zit, bijvoorbeeld een hoofdvraag met een vergelijking erin verwerkt.

5 Deelvragen (bij bronnenonderzoek):
Hulp: In de praktijk komt het er op neer dat de deelvragen de verdeling van de paragrafen is. Zorg dat je steeds de hoofdvraag in de gaten houdt. Stel jezelf steeds de volgende vraag: Is de deelvraag relevant voor het beantwoorden van de hoofdvraag?

6 Tijdpad Hulp: Ga plannen per week
Voor dat je het weet moet je het profielwerkstuk inleveren. Zorg ervoor dat je de laatste weken niet loopt te stressen. Lever tussendoor stukken in zodat ik kan kijken of je goed op weg bent. Zet deze momenten in je planning!

7 tips Houd vanaf het begin bij welke bronnen je gebruikt. Geef in de tekst aan uit welke bron je de informatie of het citaat hebt gehaald. Belangrijk bij je eindproduct is dus: geschreven in eigen woorden (= NIET kopiëren en plakken) genoeg diepgang (= meer dan beschrijven, dus verbanden leggen e.d.) werk met voetnoten (= bronvermeldingen, toelichtingen) werk met bijlagen (= extra informatie die niet in de tekst hoort) Dakhorst, E., Hartman Kok, B. Jij en je profielwerkstuk, 2009

8 Hulpmiddelen PWS boekje (ELO) Bibliotheekbezoek Begeleider internet
Data Strookje (inleveren OLC) Uitleg/Slu ’Checklijsten’ beoordelingsformulieren Bibliotheekbezoek Begeleider internet

9 Voorexamenklas: Voorexamenklas: Week 17 Introductie Week 20 t/m 22
Partnerkeuze en regelen begeleider. Inleveren begeleidingsbriefje, ondertekend door docent. Week 22 (waarschijnlijk) Ma 27 mei (10.00u – 12.00u) PWS middag of ochtend. Onderwerp/thema en deelvragen of hypothese uitwerken. Week 23 uiterlijk vrijdag 7 juni 2013! Inleveren beoordelingsproduct 1 Beoordelingsmoment I

10 Het eindproduct Wees creatief!  werkstuk  practicum + stukje theorie
denk ook aan: poster, computersimulatie, artikel, website, maquette, ontwerp, rondleiding, toernooi, optreden, toneelstuk, lessenserie (allemaal met theoretische onderbouwing)

11 Succes!


Download ppt "Profielwerkstuk."

Verwante presentaties


Ads door Google