DEEPER LIFE DECEMBER RETREAT

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

•WE GELOVEN ZONDER TWIJFEL DAT CHRISTUS SPOEDIG KOMT. •DAT IS VOOR ONS GEEN FABEL; HET IS EEN WERKELIJKHEID.
De beroemdste persoon die er is …
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
1 Tim 4. 1 Tim 4 1 Timotheüs 4 Afval in de laatste tijden 1 Maar  de Geest zegt uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen  afvallig zullen worden.
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
Verhalen over God, mens en de wereld Deel 2. Verhalen over God, mens en de wereld Nieuwe Testament  vervolg op het oude testament Zijn niet los van elkaar.
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Themadiensten ‘Ik geloof’
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
Les 13 voor 24 september WACHTEN VOLGENS JEZUS In Mattheüs 24, gaf Jezus de tekenen die Zijn Komst zouden aankondigen:  Valse Christussen.  Oorlogen.
hoe werd het nieuwe testament samengesteld?
1.
de verwoesting van Jericho
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
ROEMEN IN HET KRUIS Les 14 voor 30 september 2017.
Ik leer dat de brieven in het Nieuwe Testament mij aanmoedigen en
de brief aan de Romeinen
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
5. totdat de dag aanbreekt!
9 – Is er maar één waarheid?
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017.
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018.
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018.
de brief aan de Romeinen
DEEPER LIFE DECEMBER RETREAT
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Brief aan de Galaten -2-.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Het Evangelie van Patmos
KERKORGANISATIE EN EENHEID
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
HET VERZEGELDE VOLK VAN
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
De vlieger van de Heilige Geest
de brief aan de Galaten (3)
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

DEEPER LIFE DECEMBER RETREAT BIBEL STUDIE 2 WAARSCHUWING TEGEN DE MISLEIDING VAN DE LAATSTE DAGEN

De pertinente onthulling over de toekomst 2 Thessalonicenzen 2:1,2 Het doel van Apostel Paulus was om de onjuiste, alarmerende leerstelling van valse profeten met betrekking tot de wederkomst van Christus te corrigeren. Valse leraren verspreidden geruchten over de komst van de Heer, sommigen suggereerden dat de dag al was aangebroken. Deze valse leringen verwarden de broeders in Thessaloniki. Paulus smeekte hen om te stoppen met luisteren naar dergelijke leringen, doctrines, dromen of openbaringen die op een dwaalspoor leiden. In onze dagen zijn er ook valse leringen op het internet, sociale media, enz. We moeten stoppen met ernaar luisteren of erover lezen.

De voorspelde afwijking van het geloof 2 Thessalonicenzen 2:3 Sommige mensen zullen van het geloof afvallen vóór de komst van Christus. Deze profetie van grote en algemene afwijking van het geloof wordt vandaag vervuld. Tegenwoordig belijden veel mensen religie en kerkgang, maar weinigen hebben rechtvaardigheid en echt christendom. Het is van groot belang voor elke christen om te kijken, zodat hij niet wordt misleid.

De perverse bedrieger in zijn valsheid 2 Thessalonicenzen 2:3-5 De Antichrist (ook wel “man van de zonde”, “zoon des verderfs” genoemd) zal de belichaming zijn van zonde, wetteloosheid, rebellie, godslastering, slechtheid en afvalligheid. Hij zal elke vorm van ware aanbidding bestrijden en iedereen vervolgen die trouw aan Christus willen blijven. Hij zal beweren God te zijn en aanbidding eisen. Degenen die weigeren hem te aanbidden, zullen ernstig worden gemarteld.

BESPREKING

VRAAG 1 Welke valse doctrines werden er in de kerk in Thessaloniki onderwezen? 2 Thessalonicenzen 2:3 I Timotheüs 2:18a

VRAAG 2 Geef enkele voorbeelden van bedrog in de laatste dagen: II Petrus 3:3,4 II Petrus 2:1-3

VRAAG 3 Welke gevolgen hebben valse leringen op de gelovige en de kerk? II Thessalonicenzen 2:1,2 I Timotheüs 2:18b

VRAAG 4 Welke karaktereigenschappen kunnen worden gevonden in degenen die afwijken van het geloof? Jesaja 30:8-13 I Timotheüs 4:1,2 II Timotheüs 3:1-7 II Timotheüs 4:3-5

VRAAG 5 Wie is de Antichrist? II Thessalonicenzen 1:6 Daniël 8:23-25 I Johannes 2:18

VRAAG 6 Hoe kan de gelovige zich wapenen tegen fouten, valse leringen en de geest van de antichrist? I Johannes 4:1 II Johannes 7-11 Lukas 21:36

CONCLUSIE Valse leringen zijn bedoeld om mensenzielen te misleiden, ontmoedigen, vernietigen en verdoemen. Ze produceren angst en valse veiligheid, aandacht schenken aan hen zal het geloof van de gelovige vernietigen. Zoals Paulus deed, moeten pastors voorzichtig zijn om de waarheid te leren en dingen recht te zetten. Velen zullen van het geloof afvallen vóór de komst van Jezus. Laten we oppassen! De Antichrist zal een grote misleider zijn, en vandaag de dag, bedriegen antichristen menigten en drijven ze naar het verderf. De gelovige moet waken, bidden en de Schriften bestuderen, zodat hij / zij niet wordt misleid.