De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Evangelie van Patmos

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Evangelie van Patmos"— Transcript van de presentatie:

1 Het Evangelie van Patmos
Les 1 voor 5 januari 2019

2 Turkije Patmos Griekenland
Het boek Openbaring is een verzameling van de visioenen die Johannes had tijdens zijn gevangenschap op het eiland Patmos, dichtbij Turkije in de Egeïsche Zee. We moeten de structuur van Openbaring begrijpen om de profetieën daarin correct te interpreteren. Turkije Patmos Griekenland Onze analyse van Openbaring zal gebaseerd zijn op de volgende structuur: 1 Introductie. Openbaring 1: 1-8. Een profetisch verslag van de geschiedenis van de kerk, met gebruik van de kerken uit de tijd van Johannes. Openbaring 1:9 tot 3:22. Een meer gedetailleerd verslag van de geschiedenis van de kerk. Openbaring 4:1 tot 11:19. De Grote Strijd sinds de dagen vóór de eerste komst van Jezus tot aan Zijn Wederkomst. Openbaring 12:1 tot 19:21. De gebeurtenissen voorafgaand aan de Wederkomst. Openbaring 20:1 tot 22:5. Conclusie. Openbaring 22:6-21. 2 3 4 5 6

3 De Openbaring Openbaring 1:1-3
Wie: Jezus Christus. 1:1a Waarom: om de toekomst te onthullen. 1:1b Hoe: door symbolen te gebruiken. 1:1c Benefit: om gezegend te zijn. 1:3 Groeten van de auteur: God. Openbaring 1:4-6 Het hoofdthema: De Wederkomst. Openbaring 1:7-8 Tegen het einde van de eerste eeuw schreef Johannes wat hem werd geopenbaard. Hij was de laatste apostel die nog in leven was. Het doel, de auteur en het thema van het boek worden uitgelegd in de inleiding.

4 "DE OPENBARING VAN JEZUS CHRISTUS" (Openbaring 1:1a)
De titel van het boek — Openbaring — is de vertaling van het eerste woord in het oorspronkelijke Grieks: apokalupsis (dat betekent "openbaren", "ontdekken", "onthullen") In Openbaring openbaart Jezus Christus Zichzelf en onthult Hij de toekomst. Jezus is door het hele boek als hoofdpersonage aanwezig. Openbaring is de voortzetting van de Evangeliën, omdat het de tijdlijn beslaat sinds de Hemelvaart van Jezus. De symbolen in het heiligdom worden gebruikt om het middelaarswerk van Jezus in het Hemels Heiligdom uit te leggen ten behoeve van ons.

5 Zodat we ons kunnen voorbereiden op Zijn Komst.
"DINGEN DIE SPOEDIG MOETEN PLAATSVINDEN“ Openbaring 1:1b Wat liet God zien in Openbaring? De gebeurtenissen vanaf Johannes z’n tijd tot aan de Nieuwe Aarde. Waarom? Zodat we kunnen begrijpen dat God de controle heeft over alle gebeurtenissen in deze wereld. Zodat we er zeker van kunnen zijn dat Hij voor altijd bij ons zal zijn, zelfs in moeilijke tijden. Zodat we ons kunnen voorbereiden op Zijn Komst. Zodat we Hem gehoorzamen, omdat we ons ervan bewust zijn dat we van Hem afhankelijk zijn. Zodat we geloven. " En nu heb Ik het u gezegd voordat het zal gebeuren, opdat, wanneer het gebeurt, u zult geloven." (Johannes 14:29)

6 De twee getuigen (Openbaring 11) De twee olijfbomen (Zacharia 4)
SYMBOLEN, SYMBOLEN, SYMBOLEN "[...] en Hij heeft die door Zijn engel gezonden en aan Zijn dienstknecht Johannes te kennen gegeven." (Openbaring 1:1) Het Griekse woord wat vertaald is als "te kennen gegeven" — sēmainō — betekent "om met symbolen uit te leggen." Wat houdt dat in? Wanneer we de Bijbel bestuderen, moeten we naar de letterlijke betekenis van de tekst zoeken, behalve wanneer er een symbolische betekenis aan is verbonden. In Openbaring moeten we in plaats daarvan zoeken naar de symbolische betekenis, behalve als er een duidelijke letterlijke betekenis aanwezig is. De twee getuigen (Openbaring 11) De twee olijfbomen (Zacharia 4) De symbolen in Openbaring vertegenwoordigen echte gebeurtenissen in de geschiedenis of gebeurtenissen die zullen plaatsvinden. De meeste van hen zijn symbolen uit het Oude Testament, dus we moeten het Oude Testament bestuderen om ze correct te begrijpen.

7 Ellen G. White (The Acts of the Apostles [Handelingen der Apostelen], hoofdstuk 57, pag. 582)
"In vormen en symbolen werden onderwerpen van de grootste betekenis aan Johannes geopenbaard. Hij moest deze opschrijven, opdat het volk van God van zijn tijd zowel als in latere eeuwen een duidelijk begrip zou hebben van de gevaren en conflicten die voor hen lagen.."

8 GEZEGEND Onderhouden Horen Lezen
"Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij." (Openbaring 1:3) Openbaring is een brief. Toen een plaatselijke kerk in die tijd een brief ontving, las iemand het voor aan de hele gemeente. Iedereen luisterde er heel aandachtig naar. De eerste van de zeven zegeningen in Openbaring omvat drie aspecten van het christelijke leven: Lezen De Openbaring van Jezus Christus delen. Horen De Openbaring van Jezus Christus bestuderen Onderhouden Gehoorzaamheid aan de instructies in de Openbaring van Jezus Christus.

9 GROETEN VAN DE AUTEUR "genade zij u en vrede, van Hem Die is en Die was en Die komt, en van de zeven Geesten, Die voor Zijn troon zijn, en van Jezus Christus, Die de getrouwe Getuige is." (Openbaring 1: 4-5) Johannes deelt het verlangen naar genade en vrede van de ware Auteur van de brief, zoals Paulus en Petrus deden in hun groeten (Rom. 1: 7; Eph.1: 2, 1 Petr. 1: 2): DE VADER: "Hem Die is en Die was en Die zal komen" (Exodus 3:14) DE HEILIGE GEEST: : "De zeven Geesten" (Jesaja 11: 2-3; Zacharia 1:11) De Zoon: : "Jezus Christus” Profeet ("de getrouwe getuige”) Priester ("de eerstgeborene uit de dood" Die "ons van onze zonden heeft gewassen”) Koning (de Heerser over de koningen der aarde ”) Johannes sluit zijn groet door het werk van Jezus te gedenken. Hij heeft ons lief, Hij heeft ons verlost en Hij maakt ons tot koningen en priesters met Hem.

10 HET HOOFDTHEMA “Zie, Hij komt met de wolken, en elk oog zal Hem zien, ook zij die Hem doorstoken hebben. En alle stammen van de aarde zullen rouw over Hem bedrijven. Ja, Amen.” (Openbaring 1:7) Jezus komt op de wolken (Mattheüs 24:30). We zullen Hem zien komen, zowel degenen die verrijzen en degenen die nog in leven zijn bij Zijn Komst (Daniël 12: 2). Degenen die Hem hebben doorstoken zullen om Hem weeklagen (Zacharia 12:10) Jezus zal weer persoonlijk komen, met glorie en majesteit. Dat is het evenement waar we naartoe gaan. De wederkomst van Jezus wordt voortdurend en overal in Openbaring genoemd. Hij zal vrijheid brengen aan hen die op Hem wachten, en het oordeel aan hen die Hem verachten. Johannes bevestigt de zekerheid van de Wederkomst door hetzelfde tussenwerpsel in twee talen te gebruiken: "Waar" [nai (gr.), Amén (heb.)].

11 "Wanneer de boeken van Daniël en Openbaring beter worden begrepen, zullen gelovigen een geheel andere religieuze ervaring hebben. Ze zullen zulke glimpen van de open poorten van de hemel ontvangen dat hart en geest onder de indruk zullen zijn van het karakter dat ze allemaal moeten ontwikkelen om de gelukzaligheid te bewerkstelligen die de beloning is van de reinen van hart. De Heer zal iedereen zegenen die nederig en zachtmoedig zoekt te begrijpen wat in de Openbaring wordt onthuld. Dit boek bevat zoveel dat groots is met onsterfelijkheid en vol glorie dat iedereen die het leest en ernstig doorzoekt, de zegen ontvangt van degenen “die de woorden van deze profetie hoort en de dingen bewaart die daarin zijn geschreven.'” Ellen G. White (Testimonies to Ministers and Gospel Workers, hoofdstuk 11, pag. 114)


Download ppt "Het Evangelie van Patmos"

Verwante presentaties


Ads door Google