De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018."— Transcript van de presentatie:

1 EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018

2 God wordt aanbeden door hemelse wezens en Hij verlangt ook naar onze aanbidding vanaf de aarde.
God aanbidden betekent Zijn grootheid en majesteit erkennen, begrijpen dat Hij de Schepper is en wij Zijn schepselen zijn, en onze eigen onwaardigheid, hulpeloosheid en afhankelijkheid van Hem erkennen. Het omvat ook het accepteren van Gods controle over ons leven. Een oproep om te aanbidden: Aanbidding in de hemel Aanbidding op aarde Valse aanbidding Verenigd in aanbidding: De Schriften bestuderen Gemeenschap en gebed

3 AANBIDDING IN DE HEMEL "U bent waardig, Heere, te ontvangen de heerlijkheid, de eer en de kracht, want U hebt alle dingen geschapen, en door Uw wil bestaan zij en zijn zij geschapen." (Openbaring 4:11) De Heer aanbidden is Hem de eer en glorie geven die Hij verdient. Hemelse aanbidding is een daad van dankbaarheid voor alles wat God heeft gedaan: " want U hebt alle dingen geschapen [...] en met uw bloed hebt u voor God mensen gekocht uit alle landen en volken, van elke stam en taal." (Openbaring. 4:11; 5 : 9 NBV). Het offer van Jezus is de kern van aanbidding. De hemelse wezens aanbidden God omdat Hij ons heeft verlost. We zouden ook Hem moeten aanbidden en danken voor onze verlossing! In aanbidding geven we aan God eer, respect, lof, liefde en gehoorzaamheid omdat we geloven dat Hij het waard is om die te ontvangen.

4 AANBIDDING OP AARDE "Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft." (Openbaring 14: 7) De laatste boodschap van God aan de mensheid bestaat uit twee delen: Degenen die het eeuwig Evangelie niet aanvaarden, zullen deze boodschap vrezen. Degenen die het Evangelie hebben aanvaard, zullen God hoogachten en respecteren. We zullen "vrijmoedigheid hebben op de dag des oordeels" (1 Joh. 4:17) Vrees God, omdat Hij de wereld oordeelt. Dit is een toespeling op het vierde gebod (Exodus 20: 8-11). De laatste crisis zal om aanbidding draaien: aanbid God of de draak. Aanbid de Schepper.

5 VALSE AANBIDDING “En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: ‘Wie is aan dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren?’” (Openbaring 13:4) Satan heeft als God aanbeden willen worden sinds zijn rebellie (Jesaja 14:13). Hij trachtte Jezus te verleiden om hem te aanbidden als de prins van deze wereld (Mattheüs 4: 8-9). In de eindtijd zal Satan proberen iedereen te dwingen om hem te aanbidden door het beest en zijn beeld, met als dreigement de doodstraf (Openb. 13:14-15).

6 WARE AANBIDDING (DANIEL 3) VALSE AANBIDDING (OPENBARING 13-14)
“En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: ‘Wie is aan dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren?’” (Openbaring 13:4) We kunnen de valse aanbidding in de eindtijd vergelijken met de ervaring van Daniel's vrienden. WARE AANBIDDING (DANIEL 3) VALSE AANBIDDING (OPENBARING 13-14) "Wij dienen uw goden niet, noch zullen wij het gouden beeld aanbidden dat u heeft opgericht." "Die het beest en zijn beeld aanbidden." "Toen werden zij in het midden van de vurig brandende oven geworpen." "[Zij] zullen worden gepijnigd met vuur en zwavel." "[God] heeft Zijn dienaren die op Hem vertrouwden, verlost." "En zij hebben geen rust dag of nacht, die het beest en zijn beeld aanbidden."

7 DE SCHRIFTEN BESTUDEREN
"En dezen waren edeler van gezindheid dan die in Thessalonica, want zij ontvingen het Woord met grote bereidwilligheid en onder-zochten dagelijks de Schriften om te zien of die dingen zo waren." (Handelingen 17:11) We kunnen God in privé aanbidden, maar aanbidding is voornamelijk iets gemeenschappelijks. Onze stemmen sluiten zich aan bij liederen van aanbidding zoals de engelen dat doen. We aanbidden God ook wanneer we Zijn Woord samen bestuderen. Door de Bijbel te bestuderen, leren we wat God voor ons heeft gedaan, hoe we vanaf nu zouden moeten leven, en over de wederkomst van Jezus. Hoe meer we de Schriften bestuderen, des te meer worden we aangemoedigd om samen onze Schepper en Verlosser te aanbidden.

8 GEMEENSCHAP EN GEBED “En zij volhardden in de leer van de apostelen en in de gemeenschap, in het breken van het brood en in de gebeden.” (Handelingen 2:42) De kerk is verenigd in één geloofsleer en we moeten samen tijd doorbrengen, elkaar aanmoedigen en de onderwijzingen van Jezus gedenken. Dan wordt onze eenheid versterkt in Christus. Samen bidden is een ander belangrijk aspect van de kerk. Waar zouden we samen voor moeten bidden? Om God te aanbidden (Handelingen 4:24) Om kracht te ontvangen (Handelingen 4:30) Om onze problemen op te lossen (Hand. 12:12) Voor het welzijn van anderen (1Timotheus 2: 1) Voor de prediking van het Evangelie (Efeziërs 6:19)

9 "De kerk van God beneden is èèn met de kerk van God boven
"De kerk van God beneden is èèn met de kerk van God boven. Gelovigen op aarde en de wezens in de hemel die nooit zijn gevallen, vormen één kerk. Elk hemels intellect is geïnteresseerd in de samenkomsten van de heiligen die op aarde bijeenkomen om God te aanbidden. In het binnenste voorhof van de hemel luisteren zij naar het getuigenis van de getuigen van Christus in het buitenhof op aarde, en de lof en dank van de aanbidders hier beneden worden opgenomen in de hemelse lofzang, en lof en vreugde klinkt door de hemelse hoven omdat Christus niet tevergeefs is gestorven voor de gevallen zonen van Adam. " Ellen G. White (Testimonies for the Church, deel. 6, hoofdstuk 44, pag. 366)


Download ppt "EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google