De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017."— Transcript van de presentatie:

1 GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017

2 WIJ ZIJN VRIJ! Wie is vrij?
"Dus is er nu geen verdoemenis voor HEN DIE IN CHRISTUS JEZUS ZIJN.“ (Romeinen 8: 1) Alleen degenen die een sterke relatie met Christus hebben, kunnen vrij zijn. Dat betekent een dagelijkse en vurige verbondenheid met Hem.

3 WIJ ZIJN VRIJ! Waarvan zijn we vrij?
“Want de wet van de Geest van het leven in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van DE WET VAN DE ZONDE EN VAN DE DOOD.” (Romeinen 8: 2) Waarvan zijn we vrij? In tegenstelling tot de wet van de zonde, brengt de wet van de Geest leven en vrijheid. De wet van de zonde brengt alleen dood en verdoemenis.

4 Hoe kunnen wij vrijheid verkrijgen?
“Want WAT VOOR DE WET ONMOGELIJK WAS, krachteloos als zij was door het vlees, dat HEEFT GOD GEDAAN: HIJ HEEFT ZIJN EIGEN ZOON GEZONDEN in een gedaante gelijk aan het zondige vlees EN DAT OMWILLE VAN DE ZONDE, EN DE ZONDE VEROORDEELD IN HET VLEES.” (Romeinen 8:3) Niet door de wet, omdat die ons alleen maar kan veroordelen, omdat we zondaars zijn. Door het leven en de dood van Christus Die vlees werd en zonder zonde leefde.

5 “In deze passage legt Paulus uit dat een christen nu de overwinning over zonde kan behalen. Hij kon een dergelijke overwinning niet verkrijgen door de wet, maar God voorzag in de nodige kracht toen Hij Zijn Zoon zond. Christus leed de straf van de zonde toen Hij stierf, maar Hij vernietigde ook de overheersing van de dood en verwijderde die van degenen die Hem volgen. Zijn hele missie kan worden terugge-bracht tot ‘vanwege de zonde’. Hij kwam om de zonde te confronteren en een remedie te bieden; om verzoening voor de zonde te doen, om het te vernietigen en om zijn slachtoffers te heiligen en te redden” SDA Bible Commentary, over Romeinen 8:3

6 Hoe zouden wij moeten leven nadat we bevrijd zijn?
“opdat de rechtvaardige eis van de wet vervuld zou worden in ons, DIE NIET NAAR HET VLEES WANDELEN, MAAR NAAR DE GEEST.” (Romeinen 8:4) In deze tekst betekent “wandelen” hoe we elke dag leven. We worden niet meer gecontroleerd door onze eigen verlangens, maar door de bevelen en de leiding van de Heilige Geest die in ons leeft. Daarom betekent ‘te wandelen naar de Geest’ te leven volgens het voorschrift van de wet: een leven van liefde en liefhebbende gehoorzaamheid.

7 Leef je naar het vlees of naar de Geest?
LEVEN NAAR HET VLEES Het doen en denken over de dingen van het vlees. Het resultaat is de dood. Niet in overeenstemming zijn met God en niet in staat zijn om Hem te behagen. Niet in staat zijn om de wet van God te gehoorzamen LEVEN NAAR DE GEEST Doen en nadenken over de dingen van het Geest. Het resultaat is leven en vrede. Een zoon van God zijn en leven om Hem te behagen. Ze onderwerpen zich aan de wet van God. Leef je volgens het vlees of de Geest? Hoe kunnen we weten of we naar het vlees of naar de Geest leven (Romeinen 8: 5-8)? Leef je naar het vlees of naar de Geest?

8 "Als we onze gedachten toewijden aan de dingen van de Geest en Hem toestaan over onze gedachten en verlangens te regeren, zal elk deel van onze ziel in een perfecte en verkwikkende harmonie samen-leven. Dan zullen we leven en vreugde brengen van het toekomstige leven (Efeziërs 1: 13-14). De aanwezigheid van de Heilige Geest brengt liefde, vreugde en vrede voort in ons leven (Galaten 5: 22); dat is het begin van het koninkrijk van God in ons, omdat het "gerechtigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest" is (Romeinen 14:17) Zij die geven om "de Geest" en "naar de Geest" wandelen (hoofdstuk 8: 1) genieten van de vrede van vergeving en verzoening (hfdst 5: 1). De liefde van God "is uitgestort" in hun harten (hfdst 5: 5) en zij hebben vreugde en worden bemoedigd omdat de vereisten van de wet in hun leven worden vervuld (hfdst 8: 4) " SDA Bible Commentary, over Romeinen, 8: 6

9 Dat houdt in, een constante onderwerping aan Gods wil.
We kunnen uit onszelf niet over de dingen van de Geest denken. Hoe kunnen we leven terwijl we over het geestelijke nadenken? (Romeinen 8: 9-14) "EN ALS DE GEEST VAN HEM DIE JEZUS UIT DE DODEN OPGEWEKT HEEFT, IN U WOONT, ZAL HIJ Die Christus uit de doden opgewekt heeft, OOK UW STERFELIJKE LICHAMEN LEVEND MAKEN DOOR ZIJN GEEST, DIE IN U WOONT." (Romeinen 8:11) We zijn alleen spiritueel wanneer we geleid en beïnvloed worden door de Heilige Geest, door Hem in ons te laten leven. De Geest leeft in ons wanneer er een nauwe relatie is tussen de Geest en ons. Dat houdt in, een constante onderwerping aan Gods wil. De Geest is krachtig om ons leven te transformeren. De vrucht van de Geest (liefde, vreugde, vrede ...) zal dankzij die verandering in ons leven groeien. Als we toestaan dat de Heilige Geest volledige controle over ons heeft, zal Hij ons de kracht schenken om de wet van God te gehoorzamen en we zullen er vreugde in scheppen.

10 Wat zijn de resultaten van leven volgens de Geest?
"Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! De Geest Zelf getuigt met onze geest DAT WIJ KINDEREN VAN GOD ZIJN En als wij kinderen zijn, dan zijn wij ook erfgenamen: ERFGENAMEN VAN GOD EN MEDE—-ERFGENAMEN VAN CHRISTUS; wanneer wij althans met Hem lijden, opdat wij ook met Hem verheerlijkt worden." (Romeinen 8: 15-17) We zullen het koninkrijk van glorie en het eeuwige leven beërven. We zullen verheerlijkt worden met Christus. We zijn vrij van angst omdat onze zonden vergeven zijn. We zijn aangenomen als Gods kinderen. God is onze vader en Hij zorgt voor ons. Wij zijn erfgenamen van God omdat we Zijn zonen zijn. Christus deelt Zijn erfenis met ons. We lijden met Christus. toekomst HEDEN

11 Wat is beloofd aan degenen die volgens de Geest leven?
“En evenzo komt ook de Geest onze zwakheden te hulp, want wij weten niet wat wij bidden zullen zoals het behoort. De Geest Zelf echter pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen. (Romeinen 8:26) “En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.” (Romeinen 8:28) “Wat zullen wij dan over deze dingen zeggen? Als God voor ons is, wie zal tegen ons zijn?” (Romeinen 8:31)

12 Wat is beloofd aan degenen die conform de Geest leven?
"Hoe zal Hij, Die zelfs Zijn eigen Zoon niet gespaard maar voor ons allen overgegeven heeft, ons ook met Hem niet alle dingen schenken?" (Romeinen 8:32) "Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking, of benauwdheid, of vervolging, of honger, of naaktheid, of gevaar, of zwaard?" (Romeinen 8:35) "Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad. Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere." (Romeinen 8: 37-39)


Download ppt "GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017."

Verwante presentaties


Ads door Google