Agendapunt 11) Voorstel wijziging erkenningsprocedure Hoenders & Dwerghoenders Welke afslag nemen wij?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welke stappen moet u zetten om op tijd gereed te zijn? Voorlichtingsbijeenkomst MKB Nederland Helvoirt 12 juni 2012 Gaston Aussems.
Advertisements

Vrijwillige van werk naar werk fase 1. Van werk naar werk onderzoek2. Van werk naar werk plan U besluit dit plan niet op te volgen: u houdt dit plan voor.
Uitvoering Natuurregelgeving door provincies
Introductiebijeenkomst
Facility Management & Ideamanagement A PERFECT MATCH René Blok
Naam: ciska en funda Presentatie over dalmatiers Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “hobby” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Basiskwalificatie onderwijs in een internationale context Lezing 31 oktober 2006 Riekje de Jong.
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Laat de buitenlandstage echt meetellen!
Impact van de dienstenrichtlijn op de sector van de sociale economie Hans De Vriese vzw Kleis.
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
ZORGLIJN: STRUCTUUR I. Waarnemingsfase II. Diagnostische fase
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
Respons ervaringscertificaten beoordelen Aantal uitgezette certificaten: 81 Aantal teruggekregen certificaten: 45 Van 9 certificaten is bekend dat er geen.
Ervaringen als bevoegd gezag met de PGS 15 blusinstallaties
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Maak je diploma begrijpelijk in het buitenland!
Workshop Teamleiders OGW en sturen op OGW.
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Juridische aspecten swv passend onderwijs december 2012.
Scope, verantwoordelijkheden, werkwijze tav. advisering Werkgroep Begrippenkader en vocabulaires 1 maart 2012 Mogelijk gemaakt door:
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
Welkom. Even voorstellen. Wie is Silvo Steenkamer?
ACT Advies, Consultancy & Training Note: deze presentatie is op hoofdlijnen beschreven en vraagt om nadere toelichting.
CASE STUDIE 15 Door: Van Looy Rob De Laet Hans. Doelstelling Problematiek bij Viewcolor vastellen en eventuele oplossingen voorstellen.
Presentatie projectplan werkgroepen
Vogels H 1 Hoenders en Dwerghoenders
Het nieuwe keurbriefje kleurkanaries.
Werkveldconferentie 13 november 2014
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
SCHOOLTIJDEN ST.-WILLIBRORDUSSCHOOL 11 NOVEMBER 2015.
Social work Week 2.
Verschillende rollen en stijlen
Bijeenkomst naar aanleiding van Rapport Ecorys Beleidsdoorlichting “Positie van de client “ Brigitte Zonneveld Plv. Directeur Markt & Consument.
Internationalisering 2-talig onderwijs Inleiding 4 e leerjaar tvwo
Academische Werkplaats Jeugdgezondheidszorg Noord-Holland Kortlopend project : gemeente Graft de Rijp : Onderzoek naar de kleutercontactmomenten in de.
De zorgzame leraar Schijndel 1 oktober Doel van deze workshop Onderzoek..... Wat maakt een leraar zorgzaam?
Agendapunt Kwaliteit Probusclub Nationale Probusdag 2013 Inzet Commissie Meiresonne Reacties Probusclubs Huidige statuten Statutenwijziging Diverse voorstellen.
toekomst basisonderwijs Vriescheloo
Inkoop Uitvoeringscentrum Noord & NEGOMETRIX
K.M.Sollie, gynaecoloog/perinatoloog
6.1 Wat is genetische diversiteit?
Tineke de Vries Even voorstellen Particuliere beheerder
Commissie Communicatie Standaards
In Control in het Sociaal Domein Met best practices!
Op weg naar SNP 2.0! Hendrik R. Oosterveld,
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Visieontwikkeling gezinsopvang
WOG Opening en welkom Mededelingen Verslag vorige keer
Wet & Regelgeving Vervolg op vorige week.
Ervaringen met de nieuwe erkenningsprocedure
Kippen en hoenderen.
Mogelijke gevolgen Fytosanitaire werkveld.
Proeftuin Duaal leren ruwbouw
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Patiëntenparticipatie
Medezeggenschap? Ook voor u!
Private Kwaliteitborging
VIMTAG Keuzehulp voor het vinden van de juiste IP camera.
Disclosure belangen (Potentiële) belangenverstrengeling Geen
Medezeggenschap? Ook voor u!
Rassenkennis Kat Blok 1 Niveau 2, 3 en 4.
INTERREG NWE, NSR NAAR EEN VERVOLG IN Jacqueline Brouwer
Wet- en Regelgeving, deel 2
6.1 Wat is genetische diversiteit?
Hoe volgen wij onze kinderen?
Effectiviteit van interventies
Zet je kinderopvang lokaal op de kaart
Vernieuw je HR-cyclus.
Transcript van de presentatie:

Agendapunt 11) Voorstel wijziging erkenningsprocedure Hoenders & Dwerghoenders Welke afslag nemen wij?

Erkennen van nieuwe hoenderrassen en/of Kleurslagen Het huidige KLN erkenningenreglement voor Hoenders & Dwerghoenders geeft aan dat wat niet in de KLN Hoender- standaard is opgenomen (rassen, kleurslagen en variëteiten of een combinatie er van) onder de erkenningsprocedure valt.

Wat is het doel? Vaststellen of het door de fokker(s)/ speciaalclub beoogde doel van de creatie bereikt is Het beoordelen van levend materiaal om verantwoord en onderbouwd een ras en/of kleurbeschrijving te maken die in de standaard kan worden opgenomen

Wat is de ervaring? Importen van bestaande creaties uit de EE die nog niet in de NL-standaard staan halen meestal de limiet Echt nieuwe creaties worden te snel gebracht en voldoen daardoor niet of nauwelijks aan de limiet Veel creaties hebben meerdere erkenningsronden nodig om de limiet te halen, er worden er (te) veel afgewezen. De teleurstelling bij inzender en commissie is vaak groot

De situatie binnen de Entente Alle bij de EE aangesloten landen kennen een erkenningsprocedure Creaties die al in een standaard staan van bij de EE aangesloten landen zijn al eens beoordeeld en beschreven Wat is de toegevoegde waarde van het opnieuw beoordelen van de creatie door de Nederlandse standaardcommissie?

Voorstel van de standaardcommissie Is een ras in combinatie met een kleur of variëteit al erkend in één van de bij de EE aangesloten landen en staan het ras, de kleur en/of variëteit afzonderlijk al in de NL-standaard dan is alle basiskennis van de creatie in onze standaard opgenomen en is het opnemen van de combinatie een administratieve handeling. Dit mits de betrokken speciaalclub er mee instemt!

Wat blijft er dan nog over? Nieuwe creaties m.a.w. rassen, kleuren of variëteiten die binnen de EE nog niet als combinatie in ‘n standaard staan of waarvan ras, kleur of variëteit niet in de Nederlandse standaard is opgenomen moeten nog beschreven worden door de standaardcommissie. Deze aanvragen moeten op de bondshow worden ingezonden, beoordeeld en beschreven worden. Voorstel is hier kritischer mee om te gaan en de drempel voor erkenning te verhogen van G-91 naar ZG-93

Wat is uw mening?

Agendapunt 12) Afspraken omtrent de opzet van EE-standaarden

De Europese standaard Het Doel: -in 2023 één Europese standaard voor binnen de lidstaten erkende rassen -Hantering van de EE-standaard op alle Europese shows (rasgebonden en algemene Europashows) -uniforme lay-out -Consensus van de lidstaten waarin het ras gefokt wordt over de inhoud van de EE-standaard

De Europese standaard De werkwijze: -speciaalclub van het land van oorsprong zoekt contact met zusterverenigingen binnen de EE en overlegd over de eventuele verschillen -aanpassingen van de standaard als uitkomst van dit overleg voorleggen aan de standaardcommissie(s) -het land van oorsprong zet haar standaard om naar de EE-lay out en legt deze voor aan de Sparte Geflügel -Sparte Geflügel besluit over de resterende verschillen

De Europese standaard Voorstel Plan van aanpak: -Gestart wordt met omzetting naar de EE Lay-out van rassen waarin Nederland uniek is. (Assendelfter, Noord-Hollands hoen, Chaams hoen, Groninger meeuw, Drents hoen, Schijndelaar en Eikenburger kriel). We doen ervaring op. -Speciaalclubs inventariseren de verschillen in ‘hun’ rasstandaard binnen Europa en starten overleg met de zusterverenigingen binnen de EE

Voorbeeld van een Europese standaard

Agendapunt 13) Hanen en hennenfok in onze standaard

Hanen en hennenfok, nog van deze tijd? Stand van zaken m.b.t. onze kleurenstandaard: -Ideaal getekende hanen en hennen van een aantal tekeningpatronen kunnen niet uit één foktoom geboren worden. (Patrijs, Meerzomig patrijs, Zilver zwart gezoomd -Voor een aantal kleuren is de standaard wel ingericht op het fokken van prima getekende hanen en hennen uit één paar ouders (Welsummer) -Speciaalclubs vragen om aanpassingen (NH-Hoen)

Hanen en hennenfok, nog van deze tijd? Inrichten op behoud van fokkers: -Keurmeesters en speciaalclubs tolereren al hennen fokhanen op de TT -Fokkers hebben veelal geen mogelijkheden voor twee verschillende fokrichtingen en kiezen voor hennenfok -Aantal ingezonden hanen in sommige kleurpatronen is erg klein

Hanen en hennenfok, nog van deze tijd? Voorstel: -Speciaalclubs kijken of hanen en hennenfok noodzaak is volgens de huidige standaard -Speciaalclubs formuleren aanpassingsvoorstel -Speciaalclubs overleggen waar nodig met buitenlandse zusterverenigingen -Standaardcommissie kijkt mee en verwerkt resultaten

WWW.Kleindierliefhebbers.nl