DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Advertisements

Discipelschap.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
ISRAËL Romeinen 11.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Romeinen Denken en Dienen.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Les 10 voor 4 juni “Verheug u zeer, dochter van Sion! Juich, dochter van Jeruzalem! Zie, uw Koning zal tot u komen, rechtvaardig, en Hij is een.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -22- belofte-verbond-genade.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
DE PRIORITEIT VAN DE BELOFTE
VAN SLAVEN TOT ERFGENAMEN
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
GELOOF IN HET OUDE TESTAMENT
Gehoorzaam zijn als een dienaar
PAULUS’ PASTORALE OPROEP
Romeinen (2) WELKOM.
GERECHTVAARDIGD DOOR HET GELOOF ALLEEN
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
de brief aan de Romeinen
9 – Is er maar één waarheid?
Les 2 voor 14 oktober 2017 DE CONTROVERSE.
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
De Feesten van de Heer.
HET GELOOF VAN ABRAHAM Les 5 voor 4 november 2017.
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
de brief aan de Romeinen
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018.
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
DIE UITVERKORENES Les 11 vir 16 Desember 2017.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
waarom gelooft de één wel en de ander niet
Verheerlijking op de berg
BEELDEN VAN EENHEID Les 6 voor 10 november 2018.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Schriftlezing : Johannes 12:41-50
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Romeinen Denken en Dienen 16 februari 2019.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
GODS EEUWIGE EVANGELIE
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017

Wat betekent "Christus is het einde van de wet" (Romeinen 10: 4)? " Zo is dan de wet onze leermeester geweest tot Christus, opdat wij uit het geloof gerecht-vaardigd zouden worden." (Galaten 3:24) Christus is het doel, de bedoeling van de wet. " Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen. "(Mattheüs 5:17) Christus is de vervulling van de wet. "Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade." (Romeinen 6:14) Christus is het einde van de wet als een middel tot verlossing.

Elke goddelijke wet brengt ons tot Christus De ceremoniële wet helpt ons de bediening en het offer van Christus te begrijpen. We hoeven de ceremoniële wet niet meer te houden, maar we moeten het bestuderen, zodat we meer over Jezus kunnen leren. De morele wet laat ons zien dat we zondaars zijn; het is onze leermeester die ons tot Christus brengt om vergeven te worden. We moeten de morele wet houden, omdat het ons Gods wil in ons leven toont

Heeft God zijn volk, Israël, verworpen (Romeinen 11: 1-6)? Het Joodse volk heeft haar tijd van genade verbeurd; zij verwierpen het Evangelie toen zij Stefanus stenigden (Daniël 9: 24-27). Niettemin hield God - door zijn verkiezing van genade - een overblijfsel voor zichzelf, zodat zij verlossing konden verkrijgen.

"Wat dan? Wat Israël zoekt, dat heeft het niet verkregen, maar het uitverkoren deel heeft het verkregen en de anderen zijn verhard, zoals geschreven staat: God heeft hun een geest van diepe slaap gegeven, ogen om niet te zien en oren om niet te horen, tot op de dag van heden.’” (Romeinen 11: 7-8) Israël heeft geen redding verkregen omdat zij Jezus als de Messias hebben verworpen. Degenen die verhard zijn, kunnen niet zien of horen omdat ze dat niet willen. Maar degenen die Jezus als de Messias hebben aanvaard, maken deel uit van het overblijfsel van het volk van Israël ("de uitverkorenen").

Heeft het Joodse volk een nieuwe kans om verlossing te verkrijgen Heeft het Joodse volk een nieuwe kans om verlossing te verkrijgen? (Romeinen 11: 11-15) "Om daardoor zo mogelijk mijn verwanten wat betreft het vlees tot jaloersheid te verwekken en enigen uit hen te behouden.” (Romeinen 11:14) De Joden verwerpen het De heidenen accepteren het De Joden worden jaloers De Joden zoeken verlossing De Joden die het Evangelie hadden verworpen, konden het toen accepteren, omdat ze zagen hoe de heidenen dezelfde verlossing kregen die ze eens hadden afgewezen.

Wat wilde Paulus onderwijzen met het voorbeeld van de olijfboom en zijn takken (Romeinen 11: 16-24)? De heidenen zouden niet trots moeten zijn en de Joden verachten. De Joden die het Evangelie verwierpen, kunnen het nu accepteren. We kunnen de redding verliezen en het opnieuw verkrijgen. De takken: degenen die deel uitmaken van het overblijfsel De geënte takken: heidenen die het evangelie aanvaarden De afgebroken takken: Israëlieten die het Evangelie hebben verworpen De olijfboom: het overblijfsel De wortel: Christus

Wat betekent "de volheid van de heidenen" en "heel Israël zal worden gered" (Romeinen 11: 25-26)? Hier vinden we de conclusie van de illustratie van de olijfboom en zijn natuurlijke en geënte takken. "Totdat de volheid van de heidenen is binnengegaan." betekent dat het Evangelie over de hele wereld zal worden gepredikt ("aan elke natie, stam, tong en volk". Openb. 14: 6) Elke heiden (de geënte takken) en Jood (de opnieuw geënte takken) die het evangelie aanvaarden, worden een deel van het geestelijke Israël (de olijfboom). Het spirituele Israël is "geheel Israël", die zal worden gered in de eindtijd.

Nooit was de Heer zonder ware vertegenwoordigers op deze aarde die Zijn belangen tot hun eigen hebben gemaakt. Deze getuigen van God worden gerekend tot het geestelijke Israël, en aan hen zullen alle verbondsbeloften worden vervuld die Jehovah aan zijn oude volk heeft gedaan ... Aan geestelijk Israël zijn de voorrechten toegekend die het volk van God heeft gekregen ten tijde van hun bevrijding uit Babylon. In elk deel van de aarde reageren mannen en vrouwen op de door de Hemel gezonden boodschap, waarvan Johannes de openbaarder voorspelde, dat die vóór de wederkomst van Christus zou worden verkondigd: "Vrees God, en geeft Hem eer; want het uur van zijn oordeel is gekomen." Openbaring 14: 7 E.G. White (Profeten en Koningen, hfdst. 59, pg. 713-714)

GODS GENADE "Zoals ook u immers voorheen God ongehoorzaam was, maar nu ontferming verkregen hebt door hun ongehoorzaamheid, zo zijn ook zij nu ongehoorzaam geworden, opdat ook zij door de ontferming die u bewezen is, ontferming zouden verkrijgen. Want God heeft hen allen in hun ongehoorzaamheid opgesloten om Zich over allen te ontfermen.“ (Romeinen 11: 30-32) God wil Zijn genade, Zijn liefde en Zijn genade over iedereen uitstorten. Zijn goddelijke genade accepteren en met anderen te delen is hangt af van ons. Veel mensen kunnen daarvan op de hoogte zijn, en het accepteren.