Bijbelstudie over Hebreeën 11

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze presentatie bevat beelden van de kruisiging,
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Als vreemdeling op weg naar Huis
Overwinnend leven, vandaag en morgen
1 15 mei 2014 Rijnsburg 15 mei 2014 Rijnsburg. 2 Hebreeën Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar.
Discipelschap.
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Zegen & vloek deel II.
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 33 GERECHTIGHEID GODS 21 Thans is echter buiten de wet om GERECHTIGHEID GODS openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, 34.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Welkom in ‘De Voorhof’! Hoe kijk je naar de kerkdienst?
“Met Christus opgestaan”
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
1 19 juni 2014 Rijnsburg 19 juni 2014 Rijnsburg. 2 terugblik Vanaf Hebr. 11: 8 voorbeelden van geloof van o Abraham (4x) o Izaak o Jakob o Jozef o Mozes.
Vader Zoon Heilige Geest
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
1 1 mei 2014 Rijnsburg 1 mei 2014 Rijnsburg. 2 de vorige keer: Hebr.10:35 – 11:3 leven door geloof leven door geloof (10:38) 11:1 Geloof is de aanname.
Het evangelie van de opstanding
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
25 oktober 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 1 18 Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
1. ZONDAG 5 God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede Antw. God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede a ; daarom moeten wij aan haar, óf door.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
De doop geeft hoop.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Bijbelstudie over Hebreeën 11
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
de dood verslonden tot overwinning
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Les 17 Jezus op de troon Wat doe ik hier vandaag?
Leven vanuit Gods troon
Gezegend om recht te doen
Pro-actief achter ons doel
De kracht van Goddelijke blijdschap
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Films en tijdbesteding
de brief aan de Galaten (5)
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Bijbelstudie over Hebreeën 11 De volhouder wint Bijbelstudie over Hebreeën 11 Ppt01

Een bemoedigende brief 1 Een bemoedigende brief Ppt02

Ppt03

Ppt04

Ppt05

Ik heb het moeilijk met… Opdracht 1 Ik heb het moeilijk met… Top-3: 1. Christenen worden vaak zo wreed behandeld. Ik ben bang voor de pijn die mensen mij aan kunnen doen.   2. Ik heb hard gewerkt om een goed bestaan op te bouwen. Zullen ze nu alles van mij afpakken? Mijn geld, mijn spullen, mijn huis… 3. Als ze mij pakken, dan kan ik dat nog wel hebben. Maar als ze mijn gezin ook mishandelen en martelen… 4. Familie en vrienden noemen me dwaas en gek omdat ik zoveel moeilijkheden op de hals haal door christen te blijven. 5. Ik ben bang dat ik veel te makkelijk toegeef. Als de vervolgingen nóg zwaarder worden, zal ik vast mijn geloof in de Heere Jezus verloochenen. 6. Waar is God nu? Wij zijn toch Zijn gemeente? Hij kan toch alles. Maar waarom gebeurt dit dan? Heb ik mij soms in mijn geloof vergist…? 7. Sommige gemeenteleden zeggen dat dit een straf van God is. Ik kan dat bijna niet geloven. Ppt06

Christenen van vandaag worstelen met vragen over dingen die te maken hebben met… Ppt07

Hebreeën 11: 1 Het geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt, en een bewijs der zaken, die men niet ziet. Ppt08

Psalm 18: 3 De HEERE is mijn Steenrots en mijn Burg, en mijn Uithelper, mijn God, mijn Rots, op Welken ik betrouw; mijn Schild en de Hoorn mijns heils, mijn hoog Vertrek. Ppt09

Romeinen 9: 33 Gelijk geschreven is: Ziet, Ik leg in Sion een Steen des aanstoots, en een Rots der ergernis; en een iegelijk die in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden. Ppt10

Hebreeën 11: 3-5 Door het geloof verstaan wij, dat de wereld door het Woord Gods is toebereid, alzo dat de dingen die men ziet, niet geworden zijn uit dingen, die gezien worden. Door het geloof heeft Abel een meerdere offerande Gode geofferd dan Kaïn, door hetwelk hij getuigenis bekomen heeft, dat hij rechtvaardig was, alzo God over zijn gaven getuigenis gaf; en door hetzelve geloof spreekt hij nog, nadat hij gestorven is. Door het geloof is Enoch weggenomen geweest, opdat hij de dood niet zou zien; en hij werd niet gevonden, daarom dat hem God weggenomen had; want voor zijn wegneming heeft hij getuigenis gehad, dat hij Gode behaagde. Ppt11

Lichtende voorbeelden 2 Lichtende voorbeelden Ppt12

Genesis 12: 1-3 De HEERE nu had tot Abram gezegd: Ga gij uit uw land en uit uw maagschap en uit uws vaders huis, naar het land dat Ik u wijzen zal. En Ik zal u tot een groot volk maken, en u zegenen, en uw naam groot maken; en wees een zegen. En Ik zal zegenen, die u zegenen, en vervloeken die u vloekt; en in u zullen alle geslachten des aardrijks gezegend worden. Ppt13

Moet Abram wel of niet op reis gaan? Wel op reis Niet op reis … … Ppt14

Hebreeën 11: 8 Door het geloof is Abraham, geroepen zijnde, gehoorzaam geweest, om uit te gaan naar de plaats, die hij tot een erfdeel ontvangen zou; en hij is uitgegaan, niet wetende, waar hij komen zou. Ppt15

3. Moeilijke situatie/keuze Opdracht 5 en 6 1. Persoon Abraham 2. Hebreeën 11 vers … 8 3. Moeilijke situatie/keuze   4. Wat zie je van het vertrouwen op God? 5. Hoe kan dit voorbeeld de Hebreeën bemoedigen? 6. Hoe kan dit voorbeeld ons bemoedigen? Ppt16

‘voor jullie is de tempel toch ook belangrijk?’ Ppt17

Hebreeën 11: 10 Want hij verwachtte de stad, die fondamenten heeft, welker Kunstenaar en Bouwmeester God is. Ppt18

Hebreeën 11:13-16 Deze allen zijn in het geloof gestorven, de beloften niet verkregen hebbende, maar hebben dezelve van verre gezien, en geloofd, en omhelsd, en hebben beleden, dat zij gasten en vreemdelingen op de aarde waren. Want die zulke dingen zeggen, betonen klaarlijk, dat zij een vaderland zoeken. En indien zij aan dat vaderland gedacht hadden, van hetzwelk zij uitgegaan waren, zij zouden tijd gehad hebben, om weder te keren; Maar nu zijn zij begerig naar een beter, dat is, naar het hemelse. Daarom schaamt Zich God hunner niet, om hun God genaamd te worden; want Hij had hun een stad bereid. Ppt19

3 Overwinning en troost bij verdrukking Ppt20

2 Timotheüs 3: 12 ‘En ook allen, die godzaliglijk willen leven in Christus Jezus, die zullen vervolgd worden.’ Ppt21

2 Timotheüs 3: 11 ‘… hoedanige vervolgingen ik geleden heb, en de Heere heeft mij uit alle verlost.’ Psalm 34: 20 ‘Vele zijn de tegenspoeden des rechtvaardigen, maar uit die alle redt hem de HEERE.’ Ppt22

‘En deze allen, hebbende door het geloof getuigenis gehad…’ Hebreeën 11: 35b ‘… en anderen zijn uitgerekt geworden, de aangeboden verlossing niet aannemende, opdat zij een betere opstanding verkrijgen zouden.’ Hebreeën 11: 39a ‘En deze allen, hebbende door het geloof getuigenis gehad…’ Ppt23

4 De volhouder wint Ppt24

Hebreeën 12: 1b-2 ‘… laat ons met lijdzaamheid lopen de loopbaan, die ons voorgesteld is; Ziende op den oversten Leidsman en Voleinder des geloofs, Jezus, Dewelke, voor de vreugde, die Hem voorgesteld was, het kruis heeft verdragen, en schande veracht, en is gezeten aan de rechterhand des troons van God.’ Ppt25

Stadion van Epidaurus Ppt26

Hebreeën 12: 1 ‘Daarom dan ook, alzo wij zo groot een wolk der getuigen rondom ons hebben liggende, laat ons afleggen allen last en de zonde die ons lichtelijk omringt, en laat ons met lijdzaamheid lopen de loopbaan, die ons voorgesteld is; Ppt27

Hebreeën 12: 2 ‘Ziende op den oversten Leidsman en Voleinder des geloofs, Jezus, Dewelke voor de vreugde, die Hem voorgesteld was, het kruis heeft verdragen, en schande veracht, en is gezeten aan de rechterhand des troons van God.’ Ppt28

Nemean Games Ppt29

Nemean Games Ppt30

Nemean Games Ppt31

Hebreeën 11:13-16 Deze allen zijn in het geloof gestorven, de beloften niet verkregen hebbende, maar hebben dezelve van verre gezien, en geloofd, en omhelsd, en hebben beleden, dat zij gasten en vreemdelingen op de aarde waren. Want die zulke dingen zeggen, betonen klaarlijk, dat zij een vaderland zoeken. En indien zij aan dat vaderland gedacht hadden, van hetzwelk zij uitgegaan waren, zij zouden tijd gehad hebben, om weder te keren; Maar nu zijn zij begerig naar een beter, dat is, naar het hemelse. Daarom schaamt Zich God hunner niet, om hun God genaamd te worden; want Hij had hun een stad bereid. Ppt32