De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gezegend om recht te doen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gezegend om recht te doen"— Transcript van de presentatie:

1 Gezegend om recht te doen

2

3 Abraham Genesis 12: 1-4 De HEERE nu zei tegen Abram: Gaat u uit uw land, uit uw familiekring en uit het huis van uw vader, naar het land dat Ik u wijzen zal. Ik zal u tot een groot volk maken, u zegenen en uw naam groot maken; en u zult tot een zegen zijn. Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt zal Ik vervloeken; en in u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden. Toen ging Abram op weg, zoals de HEERE tot hem gesproken had. Genesis 17: 1-7 (24 jaar later) Toen Abram 99 jaar oud was verscheen de HEERE aan Abram en zei tegen hem: Ik ben God, de Almachtige! Wandel voor Mijn aangezicht en wees oprecht. Ik zal Mijn verbond sluiten tussen Mij en u, en u uitermate talrijk maken. Toen wierp Abram zich met het gezicht ter aarde en God sprak met hem: Wat Mij betreft, zie, Mijn verbond is met u! U zult vader worden van een menigte volken. U zult niet meer Abram heten, maar uw naam zal Abraham zijn, want Ik zal u vader van een menigte van volken maken. Ik zal u uitermate vruchtbaar maken: Ik zal u tot volken maken en er zullen koningen uit u voortkomen. Ik zal Mijn verbond maken tussen Mij, u en uw nageslacht na u, al hun generaties door, tot een eeuwig verbond, om voor u tot een God te zijn, en voor uw nageslacht na u.

4 Abraham Genesis 18:19 Want Ik heb hem [Abraham] uitgekozen opdat hij aan zijn kinderen en aan zijn huis na hem bevel zou geven om de weg van de HEERE in acht te nemen, door gerechtigheid en recht te doen, opdat de HEERE over Abraham zal brengen wat Hij over hem gesproken heeft. God heeft Abraham gekozen en geroepen vanuit een persoonlijke relatie, om een gemeenschap op te bouwen die toegewijd is aan Gods wil (heilig leven naar Gods wil en karakter), zodat God Abraham en zijn nageslacht kan gebruiken om alle volken te zegenen

5 Galaten 3 v7-9: Begrijp dan toch dat zij die uit het geloof zijn, Abrahams kinderen zijn. En de Schrift, die voorzag dat God uit het geloof de heidenen zou rechtvaardigen, verkondigde eertijds aan Abraham het Evangelie: In u zullen al de volken gezegend worden. Daarom worden zij die uit het geloof zijn, gezegend samen met de gelovige Abraham. v26-29: Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus. Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed. Daarbij is het niet van belang dat men Jood is of Griek; daarbij is het niet van belang dat men slaaf is of vrije; daarbij is het niet van belang dat men man is of vrouw; want allen bent u één in Christus Jezus. En als u van Christus bent, dan ben u Abrahams nageslacht en overeenkomstig de belofte erfgenamen.

6 De opdracht aan ons Jezus Christus bekend maken aan alle volken (Mattheus 28:19) – de vervulling van Gods belofte aan Abraham Het Koninkrijk aankondigen (door actie) – het voortzetten van de opdracht aan Abraham: In het natuurlijke: Gerechtigheid brengen en recht doen (Jesaja 58: 6-10, Mattheus 25: 31-46) In het bovennatuurlijke: zieken genezen, melaatsen reinigen, doden opwekken, en demonen uitdrijven (Lucas 10: 1-20)

7 Het Koninkrijk aankondigen in het natuurlijke
Jesaja 58: 6-7 Is dit niet het vasten dat Ik verkies: dat u de boeien van de goddeloosheid losmaakt, dat u de banden van het juk ontbindt, dat u de onderdrukten vrij laat heengaan en dat u elk juk breekt?. Is het niet dit, dat u uw brood deelt met wie hongerlijdt, en de ellendige ontheemden een thuis biedt, dat, als u een naakte ziet, u hem kleedt, en dat u zich voor eigen vlees en bloed niet verbergt?

8

9 Goede voornemens? Waar wil Gods gerechtigheid zien doorbreken? Hoe wil Hij jou daar in gebruiken? Voor jezelf In je directe omgeving In de wereld Wil / kun je aanpassingen maken in je leefstijl / koopgedrag maken om de wereld wat eerlijker te maken? VYA diaconie


Download ppt "Gezegend om recht te doen"

Verwante presentaties


Ads door Google