Kolossenzen 3 & 4 gaat over het nieuwe leven

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Zonde, de grootste vijand
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
Genade en veroordeling
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Gevangen in vrijheid Filemon : 14. Paulus privé? Evangelie met persoonlijke inzet Evangelie met persoonlijke inzet Anderen bij betrokken Anderen bij betrokken.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Wees geen slaaf, maar volgeling – van de heilige Geest.
Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”
Ik wil jou van harte dienen
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Zingen Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede,
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
Bron van levend water opwekking 445
Filemon – een lesje over gelijk hebben en genade.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Ons systeem Gouden Eeuw in Israël–Jerobeam II(750 v. Chr.) méns wordt groter in eigen ogen zwakke vertrapt arme onderdrukt niet in staat tot rechtvaardigheid.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -53- Gods genade aan het werk.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Romeinen (6) WELKOM.
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
Romeinen (4) WELKOM.
Romeinen (5) WELKOM.
De STRIJD om ons denken.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Als je bij Jezus hoort, leef dan voor je nieuwe Heer. 1
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
1.
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Even voorstellen: Peter Snoek jr.
Ellende... 1.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Kind van God.
Het belang van goede relaties (en hoe we die kunnen verbeteren)
Paulus uit Tarsen ‘Steek over naar Macedonië en kom ons te hulp!’
    Christelijke vrijheid samen God willen dienen in de gemeente
Wie is de verloren zoon? De jongste zoon raakt verloren, maar wordt teruggevonden. De oudste zoon blijft buiten staan en komt niet naar binnen. Wie is.
Genade: geen half werk. Genade: geen half werk.
Zoeter dan honing.
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
voor het werk van de Heer
5 – Hoe word je relaxed?.
Efeziërs 6: 5-9 Gehoorzaam je baas, zoals je ook naar Christus luistert: met eerbied en met heel je hart. Doe niet net alsof je je best doet en gehoorzaam.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
vrijheid: vlees of geest
EENHEID EN GEBROKEN RELATIES
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Geloof spreekt.
SLEUTELS TOT FAMILIE-EENHEID
Transcript van de presentatie:

Kolossenzen 3 & 4 gaat over het nieuwe leven Kolossenzen 3 & 4 gaat over het nieuwe leven. Vanaf vers 5: overgang van geloof naar leven (of: hoe leven uit Christus’ genade er in de praktijk uit ziet). Na huwelijks- en gezinsrelaties nu over maatschappelijke relaties: Slaven en meesters dienen dezelfde Heer! Dan doe je je werk voor die Heer (1) Dan ben je beiden gelijk in die Heer (2).

Het belang van goede relaties 3: Slaven en meesters dienen dezelfde Heer! Dan doe je je werk voor die Heer (1); dan ben je beiden gelijk in die Heer (2). 1 In de Grieks-Romeinse samenleving waren slaven nauwelijks mensen. Aristoteles: “Een slaaf is levend gereedschap, gereedschap is een slaaf zonder leven”. Paulus spreekt slaven aan als verantwoordelijke en volwaardige personen. Geen ontkenning van de bestaande maatschappelijke positie.

Het belang van goede relaties 3: Slaven en meesters dienen dezelfde Heer! Dan doe je je werk voor die Heer (1); dan ben je beiden gelijk in die Heer (2). (1) Slaven moeten gehoorzamen, en niet maar ogenschijnlijk. Is dat niet teveel gevraagd? Als je als ‘gereedschap’ wordt gezien? Maar als Gods liefde je beheerst, ben je gericht op Christus! Hij heeft zijn leven voor je gegeven en je zo bevrijd. Ook van haat en wraakgevoelens.

Het belang van goede relaties 3: Slaven en meesters dienen dezelfde Heer! Dan doe je je werk voor die Heer (1); dan ben je beiden gelijk in die Heer (2). 2 “Iedereen die onrecht doet zal daarvoor boeten, zonder onderscheid” (vers 25). Alle mensen zijn gelijk: zonder uitzondering totaal afhankelijk van Gods vergeving en liefde. 4 vers 1 letterlijk: “Geef uw slaven gerechtigheid en gelijkheid”.

Het belang van goede relaties 3: Slaven en meesters dienen dezelfde Heer! Dan doe je je werk voor die Heer (1); dan ben je beiden gelijk in die Heer (2). (2) In de wetten van Israël werden de rechten van slaven geregeld. Ook verbod van mensenhandel (Ex. 21,16; Deut. 24,7). En lees eens Lev. 19! In het Nieuwe Testament: Paulus’ brief aan Filemon (over de weggelopen slaaf Onesimus). Waarschijnlijk vanuit Deut. 23, 16-17. Een bom onder de slavernij, zij het een tijdbom: het duurde nog eeuwen…

Het belang van goede relaties 3: Slaven en meesters dienen dezelfde Heer! Dan doe je je werk voor die Heer (1); dan ben je beiden gelijk in die Heer (2). (2) Niets is heilig, zeker niet ‘de’ nationale cultuur. Als Gods genade je bevrijdt… Vrijheid en gelijkheid, ze ontspringen uit Gods Vaderhart. En uit het hart van ieder die Jezus echt kent.