De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

de brief aan de Romeinen

Verwante presentaties


Presentatie over: "de brief aan de Romeinen"— Transcript van de presentatie:

1 de brief aan de Romeinen
studie 13 27 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht

2 Romeinen 5 1 Wij, dan, die gerechtvaardigd worden uit geloof, hebben vrede met God door onze Heer Jezus Christus, 2 door wie wij ook de toegang hebben in het geloof tot deze genade, waarin wij staan, en wij roemen in de hoop van de heerlijkheid van God. 3 En niet alleen hierin, maar wij roemen ook in verdrukkingen, omdat wij weten, dat de verdrukking het verduren bewerkt,

3 Romeinen 5 4 en het verduren beproefdheid, en de beproefdheid hoop. 5 En de hoop maakt niet te schande, omdat de liefde van God in onze harten uitgegoten is door de heilige geest, die aan ons gegeven wordt. 6 Want toen wij nog zwak waren, stierf Christus op de bestemde tijd voor oneerbiedigen. 7 Want nauwelijks zal iemand voor een rechtvaardige sterven - want misschien durft iemand nog voor een goed mens te sterven -

4 Romeinen 5 8 God echter staaft zijn liefde voor ons, want Christus stierf voor ons, toen wij nog zondaars waren. 9 Veel meer dan zullen wij, die nu gerechtvaardigd worden in zijn bloed, door Hem gered worden van de boosheid.

5 Romeinen 5 10 Want indien wij, toen wij vijanden waren, met God verzoend werden door de dood van zijn Zoon, veel meer dan zullen wij, wanneer wij verzoend worden, gered worden in zijn leven. 11 En dát niet alleen, maar wij roemen zelfs in God door onze Heer Jezus Christus, door wie wij nu de verzoening in ontvangst namen.

6 hoop beproefdheid verduren verdrukkingen

7 Romeinen 5 6 Want toen wij nog zwak waren, stierf Christus op de bestemde tijd voor oneerbiedigen. 7 Want nauwelijks zal iemand voor een rechtvaardige sterven - want misschien durft iemand nog voor een goed mens te sterven – 8 God echter staaft zijn liefde voor ons, want Christus stierf voor ons, toen wij nog zondaars waren. 9 Veel meer dan zullen wij, die nu gerechtvaardigd worden in zijn bloed, door Hem gered worden van de boosheid. 10 Want indien wij, toen wij vijanden waren, met God verzoend werden door de dood van zijn Zoon, veel meer dan zullen wij, wanneer wij verzoend worden, gered worden in zijn leven.

8 Romeinen 5 12 Daarom, net zoals door één mens de zonde de wereld binnenkwam, en door de zonde de dood, en zó de dood tot alle mensen doorging, waarop allen zondigden…. 12 Daarom, net zoals door één mens de zonde de wereld binnenkwam, en door de zonde de dood, en zó is de dood tot alle mensen doorging doorgegaan, waarop allen zondigden. 12 Zo komt ook door één mens genade de wereld binnen en door genade het leven, en zó gaat het leven door tot alle mensen, waarop allen gerechtvaardigd/begenadigd worden.

9 Romeinen 5 12 Daarom, net zoals door één mens de zonde de wereld binnenkwam, en door de zonde de dood, en zó de dood tot alle mensen doorging, waarop allen zondigden 13 -want tot op de wet was de zonde in de wereld, maar zonde wordt niet in rekening gebracht, als er geen wet is, 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van Hem, die op het punt staat te komen. 15 Maar het is met de genadegave niet zó, als met de misstap; want indien door de misstap van die ene de velen stierven, veel meer is de genade van God en het geschenk in genade van de ene mens, Jezus Christus, voor de velen overvloedig. 16 En de schenking is niet zo als door één, die zondigt; want het oordeel is vanuit één tot veroordeling, maar de genadegave is vanuit vele misstappen tot een rechtvaardige staat. 17 Want indien door de misstap van de ene de dood heerst, door die ene, veel meer zullen zij, die de overvloedigheid van de genade en het geschenk van de rechtvaardigheid in ontvangst nemen, heersen in het leven door de ene, Jezus Christus. 18 Dus dan, zoals het door één misstap voor alle mensen tot veroordeling is, zó is het ook door één rechtvaardige daad voor alle mensen tot rechtvaardiging van het leven. 19 Want net zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens de velen tot zondaars werden aangesteld, zó zullen ook door de gehoorzaamheid van de ene de velen tot rechtvaardigen aangesteld worden.

10 Romeinen 5 12 Daarom, net zoals door één mens de zonde de wereld binnenkwam, en door de zonde de dood, en zó de dood tot alle mensen doorging, waarop allen zondigden 13 -want tot op de wet was de zonde in de wereld, maar zonde wordt niet in rekening gebracht, als er geen wet is, 14 maar de dood heerst, vanaf Adam tot aan Mozes, ook over degenen, die niet zondigen in de gelijkenis van de overtreding van Adam, die een type is van Hem, die zou komen. 15 Maar het is met de genadegave niet zó, als met de misstap; want indien door de misstap van die ene de velen stierven, veel meer is de genade van God en het geschenk in genade van de ene mens, Jezus Christus, voor de velen overvloedig. 16 En de schenking is niet zo als door één, die zondigt; want het oordeel is vanuit één tot veroordeling, maar de genadegave is vanuit vele misstappen tot rechtvaardiging. 17 Want indien door de misstap van de ene de dood heerst, door die ene, veel meer zullen zij, die de overvloedigheid van de genade en het geschenk van de rechtvaardigheid in ontvangst nemen, heersen in het leven door de ene, Jezus Christus. 18 Dus dan, zoals het door één misstap voor alle mensen tot veroordeling is, zó is het ook door één rechtvaardige daad voor alle mensen tot rechtvaardiging van het leven. 19 Want net zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens de velen tot zondaars werden aangesteld, zó zullen ook door de gehoorzaamheid van de ene de velen tot rechtvaardigen aangesteld worden. 20 Maar de wet kwam erbij binnen, opdat de misstap zou toenemen; maar waar de zonde toeneemt, daar is de genade uitermate overvloedig, 21 opdat, net zoals de zonde heerst in de dood, zó ook de genade zou heersen door rechtvaardigheid tot in het aeonische leven door Jezus Christus, onze Heer.


Download ppt "de brief aan de Romeinen"

Verwante presentaties


Ads door Google