Een heilig priesterschap

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Godsdienst.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Lied 328:1-3 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven.
Jezus onze Hogepriester
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Wat is eigenlijk een echte man? Wat zijn typische mannenproblemen?
Een heilig leven leiden betekent:
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Verlangens van God.
Welkom op TOV!.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Koen Minderhoud 30 november 2014
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zitten - Wandelen - Standhouden
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
Welkom Zondag 11 oktober 2015 Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: Wouter Verkerk Orgel: Anne Kroeze Lezingen: Neh. 7: 1-7; Petrus.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 20 december 2015
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een geloof DAT VERNIEUWT n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 7 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van priesters (1) n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 8 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b)
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Zegen. 1. Zegen van God  Plaats in de liturgie “Gaat heen in vrede” ‘Ite, missa est’ - missie.
Liturgie ♫ 167:1,2,3 ♪ 310:1-5 ♪ 834:1,2,3 ♪ 868:1,2,5 ✝ EXO19:3-6 ✝ 1PET2:9-12 ♫ 343:2x ♪ 705:1,2,3 ▶ 717 ♫ 249 Welkom en Afkondigingen > Thema:
Aswoensdag.
De Geest en een Heilig Leven
Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
3. Een koninkrijk van priesters 1 Petrus 2:1-10.
Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
onze logische eredienst
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
HEILIGHEID.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens
Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Welkom in de dienst van 5 november
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Romeinen Denken en Dienen 16 februari 2019.
Welkom in deze dienst Voorganger: prop. W. van Stuijvenberg
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
OUDERENMIDDAG 19 maart in Vrouwenpolder
De tabernakel.
Heilig priesterschap.
Welkom Voorganger: Ds. H. ter Beek Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Zondag 19 mei 2019 Liturgie ♬ ♪ 145 : 1,2 KND 139 : 1, 14 ✟
De gouden kandelaar Goud i.p.v. koper (40 kilo) Geeft licht in een donkere ruimte Moesten blijven branden (olie bijvullen) Jezus is hét licht.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Een heilig priesterschap Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

1 Petrus 2:1-5 (NBV) Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij, alle afgunst en kwaad- sprekerij, 2 en verlang als pasgeboren zuige- lingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt.

1 Petrus 2:1-5 (NBV) 3 U hebt toch ondervonden hoe goed de Heer is? 4 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid,

1 Petrus 2:1-5 (NBV) 5 en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel. Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

Openbaring 1:6 (HSV) Die ons gemaakt heeft tot koningen en priesters voor God en Zijn Vader, Hem zij de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid. Amen.

Een korte woordstudie Hiereus (Grieks) - offeraar, priester Cohen (Hebreeuws) - afgeleid van ‘staan’ Pontifex (Latijn) - bruggenbouwer

Gods roeping voor Israël Exodus 19:6 ‘Een koninkrijk van priesters zul je zijn, een heilig volk.’ Breng deze woorden aan de Israëlieten over.

Een heilig priesterschap Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

Drie kenmerken van een priester Apart gezet - geheiligd in Christus Gezalfd - vervuld met de Geest Linnen kleding - rechtvaardige daden

1. Laat je licht schijnen Ex. 27:20-21 Er moeten in de ontmoetingstent, buiten het voorhangsel dat de ark met de verbondstekst afschermt, altijd lampen branden. Aäron en zijn nakomelingen moeten ervoor zorgen dat ze de hele nacht voor de Heer blijven branden.

1. Laat je licht schijnen Matt. 5:16 Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

2. Maak Jezus zichtbaar Ex. 25:30 Leg op de tafel het toonbrood; dat moet daar altijd voor mij liggen Joh. 6:35 ‘Ik ben het brood dat leven geeft,’ zei Jezus. ‘Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst hebben.’

3. Houd het vuur brandend Lev. 6:5-6 Elke ochtend moet de priester hout op het vuur doen. (…) Het vuur op het altaar moet steeds blijven branden, het mag niet doven.

3. Houd het vuur brandend Rom. 12:11 Laat uw enthousiasme niet bekoelen, maar laat u aanvuren door de Geest en dien de Heer. Hebr. 10:24 (HSV) En laten wij op elkaar letten door elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken.

4. Breng en wees een zegen Deut. 10:8 In die tijd wees de HEER de stam Levi aan om (...) in zijn naam de zegen uit te spreken.

4. Breng en wees een zegen 1 Petr. 3:9 Vergeld geen kwaad met kwaad, en als u wordt uitgescholden, scheld dan niet terug; zegen juist, opdat u ook zelf zegen ontvangt, want daartoe bent u geroepen.

De roeping van een priester Laat het licht schijnen Maakt Jezus zichtbaar Houdt het vuur brandend Brengt en is een zegen Brengt (geestelijke) offers

Een heilig priesterschap Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

5. Breng geestelijke offers Geen dier- en spijsoffers meer! Om geestelijke offers te brengen...

5.1. Het brandoffer Psalm 51:18 (BGT) Heer, u wilt van mij geen offers op uw altaar. Die offers geven u geen vreugde. 19 U wilt dat ik verdriet en spijt heb, dat is het offer dat u wilt (een verbroken en verbrijzeld hart).

5.2 Het reukoffer Psalm 141:2 Laat mijn gebed voor u zijn als reukwerk, mijn geheven handen als een avondoffer.

5.3 Het dankoffer Hebr. 13:15 Laten we met Jezus’ tussenkomst een dankoffer brengen aan God: het huldebetoon van lippen die zijn naam prijzen, ononderbroken.

Een offer kost je iets 2 Sam. 24:24 ‘Nee,’ antwoordde de koning, ‘ik wil ervoor betalen. Ik ga niet de HEER, mijn God, een brandoffer brengen dat me niets heeft gekost.’

Een offer kost je alles Rom. 12:1(BGT) Vrienden, jullie weten hoe goed God voor ons is. Daarom vraag ik jullie: Geef jezelf als een geschenk aan God. Laat je leven een offer zijn dat God graag wil aannemen.

Dankzij Jezus Christus 1 Petr. 2:5b Vorm een heilig priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.