De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10"— Transcript van de presentatie:

1 Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10

2 1 Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij, alle afgunst en kwaadsprekerij, 2 en verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt. 3 U hebt toch ondervonden hoe goed de Heer is? 4 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid, 5 en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel.

3 Vorm een heilige priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn. 6 In de Schrift staat immers: ‘In Sion leg ik een hoeksteen die ik heb uitgekozen om zijn kostbaarheid; wie daarop vertrouwt, komt niet bedrogen uit.’ 7 Kostbaar is hij voor u, die erop vertrouwen. Voor wie er niet op vertrouwen, geldt echter: ‘De steen die de bouwers afkeurden is de hoeksteen geworden.’ 8 En: ‘Het is een steen waarover men struikelt, een rotsblok waaraan men zich stoot.’ Zij struikelen omdat ze Gods woord niet gehoorzamen, daartoe zijn ze bestemd.

4 9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. 10 Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken.

5 U hebt al tijd genoeg verspild aan allerlei zaken waarin de ongelovigen plezier hebben: losbandigheid, wellust, dronkenschap, bras- en slemppartijen en verwerpelijke afgodendienst. Zij vinden het vreemd dat u niet langer meedoet aan hun liederlijke praktijken en ze spreken daarom kwaad over u (1 Petrus 4:3-4)

6 4 Naderend tot Hem, de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid, 5 worden ook jullie zelf als levende stenen gebouwd tot een geestelijke tempel, een heilig priesterschap om geestelijke offers op te dragen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn. 6 In de Schrift staat immers: ‘In Sion leg Ik een hoeksteen...’

7 Hoeksteen: Jezus is het fundament van de tempel
Levende steen: Jezus is opgestaan

8 Lessen Ook wij zijn levende stenen, afgekeurd door mensen, maar kostbaar bij God. 2. ‘Naderen’ we steeds tot Hem? Leven we - persoonlijk en als gemeente - 24/7 in voortdurende verbondenheid met Hem? 3. Jezus Christus - en Hij alleen - is het fundament van onze gemeente.

9 4 Naderend tot Hem, de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid, 5 worden ook jullie zelf als levende stenen gebouwd tot een geestelijke tempel, een heilig priesterschap om geestelijke offers op te dragen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

10 God wil wonen bij de mensen (Ex.25)
En de heerlijkheid van de HEER vulde de tabernakel... (Ex.40) En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond En wij hebben Zijn heerlijkheid gezien... (Joh.1)

11 Levende stenen....

12 Gemeente als tempel van God
Hoe is dat mogelijk! Les 4: Zien we elkaar als kostbare levende stenen of struikelen we over elkaar?

13 4 Naderend tot Hem, de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid, 5 worden ook jullie zelf als levende stenen gebouwd tot een geestelijke tempel, een heilig priesterschap om geestelijke offers op te dragen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

14 Geestelijke offers... Romeinen 12:1 Jezelf, je hele persoon, alles wat je bent en doet en kunt Fil. 4:18 Financiële ondersteuning voor de verkondiging van het evangelie Hebr. 13:15 Het prijzen en aanbidden van God Hebr. 13:16 Liefdadigheid Openb. 5:8 Gebeden

15 9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk ten eigendom om de grote daden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. 10 Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken.

16 Dit zijn de woorden die u tot de Israëlieten moet spreken.
Nu dan, als u nauwgezet Mijn stem gehoorzaamt en Mijn verbond in acht neemt, dan zult u uit alle volken Mijn persoonlijk eigendom zijn, want heel de aarde is van Mij. U dan, u zult voor Mij een koninkrijk van priesters en een heilig volk zijn. Dit zijn de woorden die u tot de Israëlieten moet spreken. (Exodus 19:5-6)

17 9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk dat God Zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. 10 Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken.

18 Vragen 1. In hoeverre zijn we persoonlijk en als gemeente gefocust op Jezus, voortdurend verbonden met Hem? 2. Wat betekent het voor ons dat we een tempel zijn van God, gebouwd op Jezus als fundament, en dat ieder van ons een kostbare levende steen is in die tempel? 3. Hoe brengen we als gemeente in praktijk dat we een priesterschap zijn?


Download ppt "Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10"

Verwante presentaties


Ads door Google