De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in de dienst van 5 november

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in de dienst van 5 november"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in de dienst van 5 november
Voorganger: ds. Gera den Dikken

2 Welkom en afkondigingen

3 NLB 098 ‘Zing een nieuw lied voor God de Here’
C:\Worship Library\Nieuwe liedboek muzieknoten\NLB noten.ppt NLB 098 ‘Zing een nieuw lied voor God de Here’ Vers 1 en 3

4 098 : 1 Zing een nieuw lied voor God de Here,
want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand. Zing voor de Heer, Hij openbaarde bevrijdend heil en bindend recht voor alle volkeren op aarde. Hij doet zoals Hij heeft gezegd.

5

6 098 : 3 Laat heel de aarde een loflied wezen,
de psalmen gaan van mond tot mond. De naam des Heren wordt geprezen, lofzangen gaan de wereld rond. Hosanna voor de grote koning, verhef, bazuin, uw stem van goud, de Heer heeft onder ons zijn woning, de Heer die bij ons intocht houdt.

7

8 Stil gebed, bemoediging en groet

9 Ere zij de Vader en de Zoon en de heilige Geest,
E:\Worship Library\Evangelische liedbundel\EL 254, Ere zij de Vader en de Zoon.txt Klein Gloria Ere zij de Vader en de Zoon en de heilige Geest, als in den beginne, nu en immer en van eeuwigheid tot eeuwigheid. Amen.

10 Gebed van verootmoediging

11 Woord van Genadeverkondiging

12 NLB 723 “Waar God de Heer zijn schreden zet”
C:\Worship Library\Nieuwe liedboek muzieknoten\NLB 146c - noten.ppt NLB 723 “Waar God de Heer zijn schreden zet” Vers 1

13 723:1 Waar God de Heer zijn schreden zet
daar wordt de mens, van dwang gered, weer in het licht geheven. Als ’s Heren woord weerklinkt met macht wordt aan het volk dat Hem verwacht de ware troost gegeven. Zijn Geest weerstaat de valse schijn en schrijft in harten het geheim van ’s Vaders grote daden. Zo leven wij om Christus’ wil te allen tijd gerust en stil alleen van zijn genade.

14

15

16 Woorden als richtlijn voor ons leven.

17 NLB 723 “Waar God de Heer zijn schreden zet”
C:\Worship Library\Nieuwe liedboek muzieknoten\NLB 146c - noten.ppt NLB 723 “Waar God de Heer zijn schreden zet” Vers 2

18 723:2 O Heer, uw onweerstaanbaar woord
drijft rusteloos de eeuwen voort wat mensen ook verzinnen. En waar de weg onvindbaar scheen mochten wij door geloof alleen de tocht opnieuw beginnen. Gij hebt de vaderen bevrijd en uit het diensthuis uitgeleid naar ’t land van melk en honing. Hervorm, herschep ook ons geslacht, opdat het door de wereldnacht de weg vindt naar uw woning.

19

20

21 Moment met de kinderen

22 Hé, luister mee

23 Hé, luister mee naar een nieuw verhaal
Refrein: Hé, luister mee naar een nieuw verhaal Een nieuw verhaal uit het boek van God

24 Net zoals je elke dag je boterhammen eet
Hé, luister mee Couplet: Net zoals je elke dag je boterhammen eet En je dat toch zeker niet een dag of drie vergeet Zo is het met het lezen van het boek van onze Heer Je kunt er veel van leren en ze groeien telkens weer

25 Hé, luister mee naar een nieuw verhaal
Refrein: Hé, luister mee naar een nieuw verhaal Een nieuw verhaal uit het boek van God

26 De kinderen gaan naar de kindernevendienst

27 Gebed om verlichting met de Heilige Geest

28 Schriftlezing 1 Petrus 2: 1-10

29 1 Petrus 2:1-10 nieuwe bijbel vertaling 1 Ontdoe u dus van alles wat slecht is, van alle bedrog en huichelarij, alle afgunst en kwaadsprekerij, 2 en verlang als pasgeboren zuigelingen naar de zuivere melk van het woord, opdat u daardoor groeit en uw redding bereikt. 3 U hebt toch ondervonden hoe goed de Heer is?

30 1 Petrus 2:1-10 nieuwe bijbel vertaling 4 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid, 5 en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel. Vorm een heilige priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

31 1 Petrus 2:1-10 nieuwe bijbel vertaling 6 In de Schrift staat immers: ‘In Sion leg ik een hoeksteen die ik heb uitgekozen om zijn kostbaarheid; wie daarop vertrouwt, komt niet bedrogen uit.’ 7 Kostbaar is hij voor u, die erop vertrouwen. Voor wie er niet op vertrouwen, geldt echter: ‘De steen die de bouwers afkeurden is de hoeksteen geworden.’

32 1 Petrus 2:1-10 nieuwe bijbel vertaling 8 En: ‘Het is een steen waarover men struikelt, een rotsblok waaraan men zich stoot.’ Zij struikelen omdat ze Gods woord niet gehoorzamen, daartoe zijn ze bestemd.

33 1 Petrus 2:1-10 nieuwe bijbel vertaling 9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. 10 Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken.

34 Gezang 317 Halleluja, 't loflied rijze
C:\Worship Library\Liedboek\Gezang 317.txt Gezang 317 Halleluja, 't loflied rijze Vers 1 en 2

35 Gezang 317 : 1 Halleluja, 't loflied rijze
C:\Worship Library\Liedboek\Gezang 317.txt Gezang 317 : 1 Halleluja, 't loflied rijze Hem, die onze banden slaakt! Hem, die ons zijn naam ten prijze koningen en priesters maakt; Hem, die redt uit alle noden, die, waarachtig en getrouw, vastheid geeft aan 't Godsgebouw, Hem, de eerstling uit de doden, Hem, de Koning van 't heelal, wien 't heelal eens eren zal!

36 Gezang 317 : 2 Amen, Jezus Christus, amen!
C:\Worship Library\Liedboek\Gezang 317.txt Gezang 317 : 2 Amen, Jezus Christus, amen! Ja, Gij zult in 't groot heelal 't rijk der duisternis beschamen, tot het niet meer wezen zal. Woon, o Heiland, in ons midden! Onder uwe heerschappij zijn wij zalig, zijn wij vrij. Leer ons strijden, leer ons bidden! Amen, heerlijkheid en macht worde U eeuwig toegebracht!

37 Verkondiging

38 Terug naar de Basis Eredienst, 5 november 2017, De Oase – Drachten - Verkondiging – 1 Petrus 2:1-10 “Back to Basics/Terug naar de Basis” (en met het oog op 500 jaar Reformatie) voorganger: Ds. Gera den Dikken

39 500 jaar Reformatie: 1517 Luther in Wittenberg …
2017 [uw naam] in Drachten (wordt vervolgd…)

40 Terug naar de Basis: 1. Woord van God

41 Terug naar de Basis: 2. Jezus Christus

42 Terug naar de Basis: Jezus Christus: als Levende Steen - als Hoeksteen

43 Als u komt… tot de Levende Steen (Jezus Christus)...
… dan wordt u als levende stenen gebruikt voor de bouw van een geestelijk huis, door de inwoning van de Heilige Geest.

44 Terug naar de Basis: 3. Priesterschap van gelovigen

45 Terug naar de Basis: Priesterschap: bidden met open ogen

46

47 Opwekking 769 "Bouw Uw koninkrijk"
C:\Worship Library\Opwekking\OPW769.txt Opwekking 769 "Bouw Uw koninkrijk" Antwoordlied (staande)

48 1 Kom vestig uw gezag wees Koning in ons hart Herstel uw beeld in ons;
C:\Worship Library\Opwekking\OPW769.txt 1 Kom vestig uw gezag wees Koning in ons hart Herstel uw beeld in ons; onthul uw doel met ons. Ontsteek de vlam van hoop opnieuw; een laaiend vuur in onze ziel. Stort uw Geest uit, laat uw kracht weer zien. Wij zijn uw kerk, Heer maak ons sterk, in U.

49 2 Wij dorsten naar uw rijk en uw gerechtigheid. U schakelt ons nu in
C:\Worship Library\Opwekking\OPW769.txt 2 Wij dorsten naar uw rijk en uw gerechtigheid. U schakelt ons nu in en geeft ons leven zin: Gevangen harten worden vrij, verslagen mensen troosten wij; zelfs de blinden zien uw heerschappij. Wij zijn uw kerk. Hoor ons gebed en kom!

50 Refrein: Bouw uw koninkrijk. Zet het kwaad te kijk.
C:\Worship Library\Opwekking\OPW769.txt Refrein: Bouw uw koninkrijk. Zet het kwaad te kijk. Toon uw sterke hand. Kom, herstel ons land. Vul uw kerk met vuur. Win dit volk terug. Heer, dat bidden wij tot uw koninkrijk verschijnt.

51 3 Uw ongetemde kracht verslaat de helse macht. Uw ongekende pracht
C:\Worship Library\Opwekking\OPW769.txt 3 Uw ongetemde kracht verslaat de helse macht. Uw ongekende pracht vernieuwd en sterkt ons hart. Wij zijn voor zoveel meer gemaakt Leer ons te doen wat U ons vraagt vol van Jezus' liefde en zijn kracht. Wij zijn uw kerk. Heer, doe uw werk door ons.

52 Refrein: (2x) Bouw uw koninkrijk. Zet het kwaad te kijk.
C:\Worship Library\Opwekking\OPW769.txt Refrein: (2x) Bouw uw koninkrijk. Zet het kwaad te kijk. Toon uw sterke hand. Kom, herstel ons land. Vul uw kerk met vuur. Win dit volk terug. Heer, dat bidden wij tot uw koninkrijk verschijnt. 2x

53 Dankzegging en voorbeden Stil Gebed Samen bidden van het Onze Vader

54 Inzameling van de gaven
1e rondgang: Zending en werelddiaconaat 2e rondgang: Pastoraat Uitgang: Eigen jeugdwerk

55 De kinderen komen terug van de kindernevendienst

56 Lied 971 “Zing een nieuw lied voor God de Here”
C:\Worship Library\Liturgie slides\Woord van welkom.ppt Lied 971 “Zing een nieuw lied voor God de Here” Vers 1, 2 en 3

57 971 : 1 Zing een nieuw lied voor God de Here
en wees van harte zeer verblijd. God wil alhier met ons verkeren, hier wordt een huis voor Hem bereid. Hij heeft de hand en het verstand gezegend voor het werk, de bouw van Christus’ kerk.

58

59 971 : 2 God wil aan ons telkens weer tonen
dat Hij genadig is en trouw. Dat Hij met ons samen wil wonen, geeft ons de moed voor dit gebouw. Maar niet met steen en hout alleen is ’t grote werk gedaan. ’t Zal om onszelve gaan.

60

61 971 : 3 De Heilige Geest geeft taal en teken.
Christus deelt al zijn gaven uit. De Vader zelf wil tot ons spreken en elk verstaat wat het beduidt. Wees ons nabij en maak ons vrij in dit uw heiligdom. Kom, Here Jezus, kom!

62

63 Zegen Zingen: Amen, amen, amen


Download ppt "Welkom in de dienst van 5 november"

Verwante presentaties


Ads door Google