De STRIJD om ons denken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1991 Celmar Music! 1/5 ONZE VADER (Marcel Zimmer) Onze Vader in de hemel, heilig is uw.
Zingen Vers 1 Hoor, onze Vader, hoor ons aan
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Zingen: Gezang 181d onze vader
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Help, ik heb hulp nodig!. Help, ik heb hulp nodig!
Welkom op TOV!.
“De andere kant van de medaille”
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.
Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Bidden.
Op weg naar het vormsel.
Zitten - Wandelen - Standhouden
Voordia: Presentatie bij de gebedskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij het Onzevader: alleen afbeeldingen.
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zondag 6 mei 2012 middagdienst 1 Psalm 84 : 1, 4 Als je bidt zal Hij je geven Gezang 456: 2, 3 Abba Vader Psalm 26 : 1, 5 Matheus 6: 5-8 Cat. Zondag 45:
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Gebed en belijdenis.
Protestantse Gemeente te Huissen Hartelijk Welkom in deze Kerstnachtdienst 24 december 2015 m.m.v. gospelkoor Promises o.l.v. Marieke Peters voorganger:
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
ELKAAR (VER)DRAGEN Witte Donderdag. Het Laatste Avondmaal.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
WOORD VAN JEZUS.
Avondmaalsviering volgens model 5 (1/8) Vg.:De Heer zij met u. Gem.:ZIJN GEES IS IN ONS MIDDEN. Vg: Ik wens jullie allemaal vrede toe. Gem: VREDE, OOK.
Welkom en Afkondigingen > ♫OPW:236 ♫OPW:91 ♪146C:1,2 ✝PS139 ♪868:1,2,3 ✡Verkondiging ♪885:1,2 €Collecten ♪575:1,6 ◆Zegen.
Hoe worden we verlost van de kwade en misleidende ingevingen in onze gedachten? Waar doe je het raam van je denken voor open?
Hartelijk welkom in deze ochtenddienst Thema ‘goede buren’ Met medewerking van kring Huissen en band. In samenwerking met Matthijs Glastra en Jan Rietveld.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Bartimeüs en de Heere Jezus.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Aswoensdag.
Welkom in deze kerkdienst
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Transformatie van denken
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
Vader Heer Jezus Christus
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Derde zondag 40-dagentijd
De goede strijd! 26 februari 2017 Zoetermeer.
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
1.
3 December 2017 Thema: Sta je klaar? 1e Advent
Zondag 19 november Oude Dorpskerk Bunnik
Zondag 17 december Derde zondag van advent
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Zondag 24 december 2017 Thema: Ik doe mee
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Gebed. ‘Lessen in gebed’ Thema’s: vergeving, voorziening, opdracht, leiding, gebed, relatie.
Welkom in deze kerkdienst
20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. Galaten 2:20 NBG.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
De strijd om ons denken VEG Geldermalsen Leugen t.o.v. waarheid
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Als christen kun je bang zijn
Geloof spreekt.
Wees krachtig!!.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

De STRIJD om ons denken

Ps 142… de emotie van een Godsman Luid roep ik tot de HEER, luid smeek ik de HEER om hulp, bij Hem stort ik mijn hart uit, Bij Hem klaag ik mijn nood. Ik ben ten einde raad, U kent de weg die ik moet volgen, U weet dat op mijn pad een strik verborgen ligt. Ik kijk terzijde en zie niemand die om mij geeft, nergens een toevlucht voor mij, niemand die hecht aan mijn leven.

Maar hij weet wie God is Tot U roep ik Here; Ps 142:6 Tot U roep ik Here; ik zeg: U bent mij een Schuilplaats, mijn deel in het land der levenden!

Hoe zit dat bij jou? 2Kor 5:17-18 Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping:  het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden. En dit alles is uit God,  Die ons met Zichzelf verzoend heeft door Jezus Christus…

De strijd om ons denken… hoe kijk je naar jezelf?

Het denken in de NL samenleving begint bij ons gevoel onze WAARHEID WERKELIJKHEID GEVOELENS GELOOF VERTROUWEN GATEN SURROGAAT DENKEN/gedrag

Bij God is dat nogal anders WAARHEID = PERSOON: JEZUS CHRISTUS GELOOF VERTROUWEN Wie ben ik in Christus 2Kor 5:17 Daarom, als iemand in Christus is,… is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.

Bij God is dat nogal anders WEG WAARHEID = PERSOON: JEZUS CHRISTUS LEVEN bovennatuurlijke WERKELIJKHEID GELOOF VERTROUWEN Wie ben ik in Christus DENKEN /gedrag vernieuwt ons OPRUIMEN!!! HEILIGE GEEST denken leven WERKELIJKHEID GEVOELENS historie Onze Vader, die in de hemelen zijt; Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel, alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.

Efeze 6:12 Want onze strijd is niet tegen mensen maar tegen de overheden en machten, de wereldbeheerseres van deze duisternis, tegen de geestelijke machten van de boosheid in de hemelse gewesten!

2 Cor 10:3-5 Want al wandelen wij in het vlees, wij voeren geen strijd naar het vlees. De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God,  tot afbraak van BOLWERKEN. Want wij breken VALSE REDENERINGEN af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en wij nemen elke GEDACHTE gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus.

Dus niet zo

Maar zo… (= aanvaarden...)

1 Cor 6:11 Maar u bent gereinigd, u bent geheiligd, u bent rechtvaardig verklaard in de Naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God.

Gal 5:1 (HB) Christus heeft ons dus de vrijheid gegeven. Dat is pas echte vrijheid! Pas ervoor op dat je je vrijheid niet verliest, door weer slaaf van wetten en systemen te worden.

Waar zit jij?