De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geloofsgemeenschap De Goede Herder

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geloofsgemeenschap De Goede Herder"— Transcript van de presentatie:

1 Geloofsgemeenschap De Goede Herder
Jaarvergadering 2017 : Het nieuwe Onze Vader

2 Onze Vader, die in de hemel zijt, uw naam worde geheiligd, uw rijk kome, uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren, en breng ons niet in beproeving maar verlos ons van het kwade.

3 Over “het gebed dat Jezus ons leerde”
Met het Onze Vader richten we ons niet enkel tot God, maar vragen en verwachten we ook iets van onszelf … : wat kunnen wij doen om een bijdrage te leveren aan een ‘hemel op aarde’, aan een ‘Rijk van God’ ?

4 Welke uitdaging, welke oproep zit er in het Onze Vader
als we dat gebed bidden ? Wat betekent het voor ieder van ons ? Of : wat kan het betekenen ?

5 Onze Vader, die in de hemel zijt,
= ik wend me vol vertrouwen toe naar God uw naam worde geheiligd, uw rijk kome, = ik kijk reikhalzend uit naar Zijn liefde en gerechtigheid in onze wereld uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. = ik bied mezelf aan als instrument voor Gods plan met de wereld

6 Geef ons heden ons dagelijks brood
= ik vraag om wat écht nodig is voor mezelf en voor anderen en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren, = ik besef dat ik tekort schiet en beloof dat ik anderen vergeving schenk en breng ons niet in beproeving = ik vraag om genade, om staande te blijven ondanks lijden en verleidingen maar verlos ons van het kwade = mijn hartenkreet om een einde aan onrecht en pijn.

7 Onze Vader, die overal en altijd bij ons bent: ik herken je naam in al het mooie rondom me. Eens zal jouw vrede overal op aarde zijn. Dan zal jouw wil ook op aarde werkelijkheid worden. Help ons, te zorgen dat niemand honger lijdt op deze wereld. Maar steun ons als we niet sterk genoeg zijn. En leer ons ook elkaar te steunen als we kwaad doen. Help ons te zien wat belangrijk is in ons leven. En maak ons vrij van alle kwaad. Amen. Onze Vader verborgen uw Naam worde zichtbaar in ons uw koninkrijk kom op aarde uw wil geschiede : een wereld met bomen tot in de hemel waar water, schoonheid en brood, gerechtigheid is en genade – waar vrede niet hoeft bevochten, waar troost en vergeving is en mensen spreken als mensen waar kinderen helder en jong zijn dieren niet worden gepijnigd nooit één mens meer gemarteld niet één mens meer geknecht. Doof de hel in ons hoofd leg uw hand op ons hart breek het ijzer met handen breek de macht van het kwaad. Van U is de toekomst kome wat komt. (Huub Oosterhuis)

8


Download ppt "Geloofsgemeenschap De Goede Herder"

Verwante presentaties


Ads door Google