De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Derde zondag 40-dagentijd

Verwante presentaties


Presentatie over: "Derde zondag 40-dagentijd"— Transcript van de presentatie:

1 Derde zondag 40-dagentijd
Martha – Maria strijd en inkeer

2 Welkom. Moge dit samenzijn gezegend worden door God die voor ons wil zijn:
+ Vader, Zoon en H. Geest. Amen Dat de God van hoop ons vervult met vreugde in de H. Geest en ons verzamelt in één lichaam. Gezegend zij de Heer, nu en altijd. gelovigen gaan zitten

3

4 Net zoals Lazarus wil Ik je doen opstaan - zegt God – en je weer nieuwe hoop geven. Ik zal de steen die anderen voor je hart hebben gelegd, helpen wegrollen. Ik zal je naar buiten roepen om 'nieuw' te worden. Zo kun je een beetje proeven van wat het betekent een 'paasmens' te zijn. Nog twee weken - zegt God - en dan hoop Ik dat Ik in jou mag verrijzen en dat je Mij zult ontmoeten als Bron van 'nieuw leven'. Ik heb je lief - zegt God.

5

6

7 Ik geloof in God die liefde is en die ons de wereld heeft toevertrouwd.
Ik geloof dat God ons roept en zendt om van de wereld een thuis te maken; een wereld zonder honger, zonder oorlog, zonder haat, een wereld vol menslievendheid, rechtvaardigheid en vrede. Ik geloof in Jezus Christus, die gezonden is om met ons lief en leed te delen, om geborgen in Gods vaderlijke liefde, zich totaal te geven aan de mensen. Ik geloof dat de Heer ons roept en zendt om lief en leed te delen met elkaar en met alle mensen. Ik geloof in de Geest van God, die werkzaam is in de kerk en in alle mensen van goede wil. Ik geloof dat de Heer ons roept en zendt om samen ‘Kerk’ te zijn in deze wereld.

8 Onze Vader, die in de hemel zijt, uw naam worde geheiligd, uw rijk kome, uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren, en breng ons niet in beproeving, maar verlos ons van het kwade. Amen.

9

10

11 Als wij de wijde wereld inkijken, God,
zien we vaak dood en vernieling. Uw schepping geschonden. Toch klinkt uw woord krachtig en doortastend om de chaos te doorbreken, om de dodelijke spiraal om te buigen naar nieuw leven. Dat deze viering ons mag toerusten om daaraan mee te werken. Dat vragen wij U, in verbondenheid met Jezus en met elkaar, vandaag en in de dagen die we tegemoet gaan. Amen.

12


Download ppt "Derde zondag 40-dagentijd"

Verwante presentaties


Ads door Google