De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Transformatie van denken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Transformatie van denken"— Transcript van de presentatie:

1 Transformatie van denken
WEES vs. ZOon of DOCHTER Transformatie van denken

2 wees Je hebt het liefst dat jouw vrienden een exclusieve relatie met jou hebben. Je bent jaloers wanneer ze ook een relatie met iemand anders hebben. Waarom? Je bent bang dat ze de ander leuker vinden dan jou.

3 WEES Je hebt negatieve gevoelens naar mensen die meer succesvol, beroemd of krachtig zijn. Waarom? Waarschijnlijk omdat je jaloers op ze bent. In je hoofd maak je ze kleiner door bewijs tegen ze te verzamelen.

4 WEES Je bent jaloers op mensen die meer hebben dan jij hebt.
Waarom? Omdat je niet begrijpt dat in God’s wereld er altijd meer dan genoeg is. Iemand anders zijn voorspoed maakt niet dat God niet genoeg heeft om jou ook voorspoed te geven.

5 WEES Je ziet problemen bij elke mogelijkheid en bent bang om risico’s te nemen. Waarom? Je weet niet dat God je wil zegenen, of je voelt je niet waardig genoeg voor Zijn overvloed.

6 WEES Je hebt altijd het gevoel dat er iets verkeerd kan gaan. En als je een goeie dag hebt, heb je het gevoel dat er wel weer een slechte gaat komen. Waarom? Je hebt waarschijnlijk een geest van ‘voorgevoel’ uitgenodigd in je leven. Voorgevoel betekend een nadererd gevoel van onheil.

7 WEES Je leeft in schaamte. (Schuld zegt: ik deed iets verkeerd. Schaamte zegt: ik ben iets verkeerds.) Waarom? Je houdt niet van jezelf en je snapt de liefde van de Vader niet.

8 WEES Je voelt je als een machteloos slachtoffer. Het leven overkomt je. Je ziet jezelf vaak als een kind die opgroeit in een grotenmensenwereld. Waarom? Je bent niet overtuigd van je koningschap. Je hebt nog niet begrepen dat je meer dan overwinnaar bent!

9 ZOON of DOCHTER Je bent niet jaloers. Waarom? Je weet dat de Vader meer dan genoeg heeft, ook voor jou. Je gunt iemand anders zijn successen omdat je weet dat God jou ook zegent.

10 ZOON OF DOCHTER Je voelt geen afwijzing. Waarom? Je weet dat jij geschapen bent zoals God dat wilde en je weet dat de machtige, grote Schepper jouw Vader is en van je houdt.

11 ZOON OF DOCHTER Je wilt de mensen om je heen naar een hoger niveau tillen en bent niet bang dat ze je voorbij groeien in geest en talenten. Waarom? Je twijfelt niet aan je eigen identiteit in Hem en als zoon/dochter van God houdt je van en eer je iedereen.

12 ZOON OF DOCHTER Je bent dienstbaar en nederig. Ook al ben je in staat tot veel meer, het liefste ‘was je de voeten’. Waarom? Het gaat niet om positie. God denkt niet in posities, Hij kijkt naar je hart. Je hart van aanbidding.

13 ZOON OF DOCHTER Je weet hoe je te alle tijden God kunt aanbidden.
Waarom? Je beseft je dat niets tussen jou en God in staat en wanneer je Hem aanbidt je focus weg gaat van je problemen en zich richt op God. Je weet dat Hij altijd de eer toe komt in alles wat je doet.

14 ZOON OF DOCHTER Je bent vrijgevig. Waarom? Je weet dat je alles wat je hebt en bent ontvangen hebt van God en dus geef je net zo makkelijk weer door om mensen te zegenen met jou financieen/bemoedigende woorden/hulp/etc.

15 ZOON OF DOCHTER Je leeft zonder angst.
Waarom? Je weet wie je bent; meer dan overwinnaar. En dat God altijd voor je is en met je is.

16 ZOON OF DOCHTER Je weet wat Gods woord over je zegt en ook wat Hij over anderen zegt. Waarom? Omdat je beseft dat als je weet hoe hij over jou denkt en over anderen denkt je zult houden van jezelf en van anderen.

17 ZOON OF DOCHTER Je kent God’s woord en handelt ernaar.
Waarom? Als we Gods woord kennen en weten wie wij zijn en wat onze roeping is – hemel op aarde brengen - dan kunnen we dat in de praktijk brengen en er een levensstijl van maken.

18 ZOON OF DOCHTER ‘Ik Ben’ Belijdenissen, God zei, “IK BEN die IK BEN.”
Jezus zei, “Ik Ben het Licht; Ik Ben de Weg; Ik Ben de Waarheid; Ik Ben de Deur; Ik Ben de Eerste; Ik Ben de Laatste; Ik Ben het begin; Ik Ben het Einde; Ik Ben de Stralende Morgenster; Ik Ben Levend.” Ik ben, want ik ben in Christus. Ik ben gewassen in het bloed van Jezus. Ik ben gereinigd. Ik ben vergeven van al mijn zonden. Ik ben verlost. Ik ben vrij van veroordeling.

19 ZOON OF DOCHTER Ik ben een discipel van Jezus Christus. Ik ben bevrijd. Ik ben gekruisigd met Christus. Ik ben levend met Christus. Ik ben een zoon van God. Ik ben een zoon van het licht, en niet van de duisternis. Ik ben opnieuw geboren door het eeuwig levende Woord van God. Ik ben gerechtvaardigd. Ik ben geheiligd door Zijn Woord. Ik ben rechtvaardig en heilig, want ik ben in Christus Jezus. Ik ben gekleed in gerechtigheid.

20 ZOON OF DOCHTER Ik ben een nieuwe schepping, want ik ben in Christus Jezus. Ik ben de gerechtigheid van God door Jezus Christus. Ik ben gered, want ik ben in Christus Jezus. Ik ben een overwinnaar door het bloed van het Lam, en mijn getuigenis. Ik ben niet beheerst door zonde. Ik ben in staat om verleiding te ontvluchten. Ik ben bevrijd van de krachten uit de duisternis. Ik ben verlost uit de hand van de vijand. Ik ben mijn autoriteit over de vijand aan het uitoefenen.


Download ppt "Transformatie van denken"

Verwante presentaties


Ads door Google