InfosessiE 8 en 9 mei 2017.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kom verder. Saxion. Aantrekkelijk werk voor jongeren in de technische sector. Gezocht: duidelijkheid, structuur en ontwikkeling.
Advertisements

Toekomst Oudegeinlaan en omgeving
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
Procedure werken met derden.
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
Van kavel tot kasteel? De implementatie van SharePoint binnen een GGz-instelling. Essentiële bouwstenen om een platform te bouwen waarop medewerkers kunnen.
LEERPROCES UITBREIDING ONDERNEMERSCENTRUM MEETJESLAND 12 oktober 2012 Ingrid Deherder.
Succes met BIM in de praktijk
21 maart 2012 Buitengewone ALV: Informatie Nieuwbouw.
De aanwezigheidsregistratie bij werken in onroerende staat
Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement.
Interpretatie van artikel 12 ARBIS Beheer van wijzigingen VAN WONTERGHEM Frederik - FANC VAN DEN BERGHE Yves - Bel V.
Risico’s en gevaren van techniek
Informatiebijeenkomst PGB 14 mei 2012 Begeleiding nieuwe doelgroepen van AWBZ naar Wmo.
Concept New Element Arthur van Breukelen 03/02/2009.
Het Belgische vaktijdschrift voor Facilities & Purchase Management.
Stuurgroep Juridische dossiers – AXI CM. Stand van zaken Besprekingen in 3 workshops Analyse –Bijna afgerond –Nog een aantal openstaande vragen Configuratie.
VAC BRUGGE JACOB VAN MAERLANTGEBOUW “ANDERS WERKEN”
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
Lien Verwaeren Kabinet Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Vlaamse Regering Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid.
Organisatiestructuren
ICTB/NB Projectmanagement.
Hoofdstuk 7 verplicht… Keuze.
Activiteitenbesluit en geluid
Door M.J.Roos Hogeschool Rotterdam Cluster Ribacs
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
LAUWE Rekkemstraat - Menenstraat K. Astridlaan INFOVERGADERING 15 maart 2010 Bureau Cnockaert.
Denken in mogelijkheden Een Rijnlandse aanpak voor het aannemen en behouden van arbeidsgehandicapten.
Projectleider HVAC / Kennis van klimatisatie
Klassieke benadering ‘Theory of classical management’ Henry fayol:
Functie-eisen / Competenties Afgeronde werktuigbouwkundige opleiding op HBO of academisch niveau; Minimaal vijf jaar ervaring in technische organisaties;
Ruimtelijke ordening Enkele algemene beschouwingen Dilbeek donderdag 6 november 2008 (ontwerp)
Op al deze vragen krijgen jullie NU een antwoord! Op al deze vragen krijgen jullie NU een antwoord!
Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies.
Website bouwen (project). Inhoud Hoofdstuk 1. offerte Hoofdstuk 2. Wensen opdracht gever Hoofdstuk 3. Aspecten Hoofdstuk 4. Formaten Hoofdstuk 5. Plan.
Bestek 2014/HFB/00/31576 : technisch beheer, onderhoud en totale waarborg van de technische installaties van en prestaties op afroep voor Dossin, Goswin.
Congres Rechtmatige zorg: Een kijkje in de keuken van de medisch specialist Herman-Jan Pennings, longarts Michael Ehlen, Manager F&C Laurentius ziekenhuis,
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Start Inhoud introductie BiSL Informatiesysteem, gegeven Informatiebeleid Positionering: Beheer informatiesystemen BiSL als informatiearchitectuur.
Samen naar een gast vrij Stadhuis voor Wageningen Presentatie BAM
Bouw en verbouw van een accommodatie Het bouwprocess.
VAC Herman Teirlinck Agentschap Onroerend Erfgoed.
Informatiebijeenkomst Agrarisch Groen Private aanvulling WW en WGA: wat en hoe? Albert Smolenaers Woerden, 9 juni 2016.
Rapportage Uitvoering Welstandsbeleid in 2012 Voorbereidende Vergadering, 9 april 2013 Dia 1 Functie Welstandstoezicht: Te beoordelen of het uiterlijk.
21 juni 2016 Omgevingsloket online: wijzigingen korte en lange termijn Marleen Koot, Maarten Lindenhovius & Sandhia Hoelas InfoMil RWS Leefomgeving.
PPS Zoersel dorp Wijkoverleg 29 april 2009 Zonneputteke.
WET WERK EN ZEKERHEID & DE UITZEND-CAO’S 22 MAART 2014.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
een toekomst zonder gas
Sociale kaders: Hoofdstuk 14 Sociale structuur
Omgeving op Mensenmaat
Havenhuis Antwerpen Staalstructuren technische controle
Kindcentrum 2020 in een nieuw gebouw…….
WERKGROEP INTEGRAAL ONTWERPEN
De 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling in Vlaanderen
REGLEMENT OCCASIONELE EVENEMENTEN
2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
Marktconsultatie: Integrale crisishulp in Zuid-Limburg 27 juni 2018
Regeling structureel telewerk Dirk Laerte & Matthias Roman
Arrangeren en Leermiddelenbeleid Utrecht, 13 december
De vier AMvB’s bij de Omgevingswet
INFORMATICA Hoofdstuk 13 - Projectmanagement.
Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid
Opvolging Rondetafel kinderarmoede
Collectieve sessie Financieel plaatje.
Inschrijvingen voor schooljaar Wat verandert er
Voorstel herinrichting voor de Kruiskerk te Delfzijl
Transcript van de presentatie:

InfosessiE 8 en 9 mei 2017

Bouwheer : Fedris. Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s, Fedris is een openbare instelling van sociale zekerheid die erover waakt dat de rechten van slachtoffers van arbeidsongevallen en beroepsziekten worden gerespecteerd. Fedris neemt alle opdrachten van het voormalige Fonds voor arbeidsongevallen (FAO) en het voormalige Fonds voor de beroepsziekten (FBZ) over.

Studiebureau. vereniging van: een architectenbureau (Altiplan): coördineert het geheel en produceert de deliverables (plannen, 3D-maquette, analyses...), een bureau van deskundigen op het vlak van speciale technieken (FIEngineering): bestudeert de "technische" aspecten (warm/koud, HVAC, water, elektriciteit…), een bureau voor kantoorinrichting (Colliers): maakt een ontwerp van de kantoorinrichting (de wanden, het type kantoor, vergaderzalen...).

Verbouwingen In het gebouw Madou

Uitdagingen voor Fedris. Fusie tussen het FAO en het FBZ, iedereen zal in Madou eindigen, Wijziging van het organigram met invloed op de verdeling van de directies per verdieping, Toenemend aantal telewerkers, Progressieve dematerialisatie van de gegevens van de corebusiness, De aanbevelingen in het Akkoord van de Regering.

Het project. Het project heeft betrekking op de werken voor binnenherinrichting van de verdiepingen +1 tot +11 van het gebouw dat wordt gebruikt door FEDRIS, volgens de principes van de "New way of working" (NWOW), De 9de en 10de verdieping worden momenteel verhuurd en maken geen deel uit van de aanneming, Op de 11de verdieping wordt het asbest verwijderd; de verdieping wordt gedeeltelijk gerenoveerd, Dit project zal in meerdere opeenvolgende fasen worden uitgevoerd, terwijl de activiteit in het gebouw behouden blijft. Een doelplanning is bij de opdrachtdocumenten gevoegd, De periodes voor interne verhuizingen en installatie van het nieuwe meubilair zijn voorzien in de werkfasen.

Het project. Het project dat het voorwerp uitmaakt van deze opdracht (Opdracht 1) wordt in meerdere hoofdstukken voorgesteld: Hoofdstuk I: administratieve bepalingen, Hoofdstuk II: asbestverwijdering, Hoofdstuk III: architectuur: afbraakwerken, ruwbouw, afwerkingen, binnenwanden, Hoofdstuk IV: werken speciale technieken,

Het project. Het project omvat de volgende belangrijke posten: Asbestverwijderingswerken, Afbraakwerken: demontage van de bestaande cheidingswanden en verlaagde plafonds, diverse demontages, Vernieuwing en aanpassingen van de elektriciteits- en HVAC-installaties aan het nieuwe project, Nieuwe scheidingswanden en afwerkingen, Bouw van een nieuwe keuken en mess op niveau +1

Het project. Bepaalde delen van het project staan beschreven in aparte opdrachten, waarvan de uitvoering gedeeltelijk tegelijkertijd verloopt en moet worden gecoördineerd met Opdracht 1: Opdracht 2: Vast meubilair op maat. Deze opdracht omvat divers meubilair zoals onthaalbalies, vaste banken en scheidingswanden, bepaalde afwerkingen in schrijnwerk. Opdracht 3: Keukenapparatuur. Deze opdracht omvat de apparatuur en het materieel voor de keuken.

Het project. De coördinatie van deze verschillende opdrachten wat de uitvoering en de planning betreft, blijft ten laste van Opdracht 1.

Vue d’ensemble.

Principes voor de inrichting van de kantoorruimten. Organisatie van de verdiepingen, volgens het eilandenconcept per dienst (één directie per verdieping, indien mogelijk): de medewerkers van eenzelfde dienst blijven samen, Activity based working (flexibele werkruimte in de tijd), aangepast aan de verschillende taken en behoeften van de medewerkers, Prioriteit geven aan het comfort, de belichting en zeker aan de akoestiek (inplanting van verschillende werkruimten, keuze van meubilair, absorberende elementen…).

Planning

Aandachtspunten. Opdracht 1 omvat de coördinatie met opdrachten 2 en 3, Het gebouw zal gebruikt worden tijdens de werken, Een opdracht databekabeling zal worden uitgevoerd tijdens de renovatie, Een vergunning voor asbestverwijdering zal voorafgaand aan de werken worden aangevraagd, De opdracht moet beëindigd zijn in januari 2019.

Aandachtspunten. De offerte ook in pdf en de meetstaten ook in xls, Geen vragen meer na 18/05/17, Opening van de offertes op 29/05/17 om 14 uur, op de 11e verdieping, ingang via de Verbondstraat 1, 1210 Brussel.

BEZOEK