De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s

Verwante presentaties


Presentatie over: "2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s"— Transcript van de presentatie:

1 2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s
Aanwijzing THP Expertgroep gas Datum voorjaar 2015

2 Toelichting wijzigingsstructuur
Vaste jaarlijkse wijzigingsdatum 15 april De wijzigingen: redactionele aanpassingen ( tekstuele ) inhoudelijke aanpassingen. De tekstuele wijzigingen die volgens de expertgroep geen invloed hebben op werkwijzen en of veiligheidsmaatregelen zijn niet meegenomen in de presentaties.

3 Wijziging VIAG Raamopdracht VIAG Art. 2.2.5 en 4.7.1.
Kalenderjaar = maximaal 12 maanden geworden. Certificering VIAG Art en Voorwaarden examen en aanwijzing - Ook BD dient een VCA diploma te hebben - Iedereen algemeen ARBO-gerelateerde certificaten (zoals VCA) Verplichtingen vanuit veilige bedrijfsvoering VIAG Art en 4.1.5 Verplichting tot het volgen van ( periodieke ) instructies. IV, OIV, BD en THP opleiding eerste levensreddende handelingen en omgaan kleine brandblusmiddelen niet verplicht. VIAG Artikel e en 3e regel. Een raamopdracht is een bepaalde tijd geldig (maximaal 12 maanden één kalenderjaar, dus van 1 januari t/m 31 december). VIAG Art Aangepaste tekst wordt:1e regel. Een raamopdracht is een opdracht die een bepaalde tijd geldig is (maximaal 12 maanden1 kalenderjaar) voor ... VIAG art Aangepast tekst wordt: Regels 2e streepje - Een raamopdracht is maximaal 12 maanden1 jaar geldig. Alle raamopdrachten eindigen aan het einde van een kalenderjaar. Ze … VIAG Art Aangepaste tekst wordt:2e en 3e regel Om examen te mogen doen, zijn vakdiploma's en (behalve voor een BD) een diploma VCA nodig. VIAG Art Aangepaste tekst wordt:Voor het verkrijgen van een aanwijzing zijn in ieder geval een persoonscertificaat en algemeen ARBO-gerelateerde certificaten (zoals VCA) en voldoende ervaring nodig (zie bijlage 12 voor de ervaringseisen). VIAG Art Aangepast tekst wordt: Artikel e streepje (nieuw) - zorgt dat hij de periodieke instructies voor medewerkers, die betrokken zijn bij activiteiten aan, met of nabij gasvoorzieningsystemen, heeft gevolgd. VIAG Art Aangepaste tekst wordt: 3e aandachtstreepje 2e regel (dus niet de IV,OIV, en BD en THP) toelichting : deze medewerkers behoeven geen opleiding eerste levensreddende handelingen en omgaan kleine brandblusmiddelen te volgen.

4 Wijziging VIAG Bijlage 4 aanwijzingentructuur

5 Wijziging VIAG Bijlage 4 aanwijzingentructuur

6

7 VIAG + VWI’s wijzigingen 2015
G-50 Niet-gastechnische werkzaamheden uitvoeren in gastechnische bedrijfsruimten. Voor het aflezen van meters heb je geen opdracht nodig. Algemene Aandachtspunten Voer altijd een Last Minuut Risico Analyse uit ( LMRA ) Controleer of de deuren en hekken goed dicht zijn, als je het gebouw en/of terrein verlaat. Doe ALTIJD de TREK / DUW proef !!!!!!!!!! G-50 bedoeld wordt geen opdracht in het kader van de VIAG. Je moet wel een werkopdracht hebben en de juiste aanwijzing THP G Gezien de OGB die we hebben met betrekking van openstaande deuren van bedrijfsmiddelen is dit een aandachtspunt.

8

9 Meter opname

10


Download ppt "2015 Wijzigingen VIAG & VWI’s"

Verwante presentaties


Ads door Google