De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

REGLEMENT OCCASIONELE EVENEMENTEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "REGLEMENT OCCASIONELE EVENEMENTEN"— Transcript van de presentatie:

1 REGLEMENT OCCASIONELE EVENEMENTEN

2 One size fits all? De dienst evenementen stelt vast dat omdat elke aanvraag dezelfde procedure moet volgen; Aanvragers dikwijls veel te lang moeten wachten op een vergunning of weigering. 18% van de evenementen laattijdig wordt ingediend.  Differentiatie in evenementen, en de daarbij horende aanvraagtermijnen en procedures, dringt zich op.

3 Vergunning of melding? Voor de organisatie van elk occasioneel evenement met openbaar karakter in open lucht of in een verplaatsbare inrichting, al dan niet op openbaar domein van de gemeente, moet een voorafgaandelijk schriftelijke vergunning van de burgemeester bekomen worden. De organisatie van elk occasioneel evenement met openbaar karakter in een vaste inrichting die niet beschikt over een milieu- of omgevingsvergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit van tweede klasse, moet worden gemeld aan de burgemeester.

4 Categorieën en aanvraagtermijnen vergunning
In het nieuwe reglement worden verschillende evenementen ondergebracht in verschillende categorieën. Waarbij bij elke categorie een andere aanvraagtermijn dient gerespecteerd te worden. Categorie C  30 kalenderdagen voor het evenement Categorie B  75 kalenderdagen voor het evenement Categorie A  90 kalenderdagen voor het evenement Categorie A+  180 kalenderdagen voor het evenement (120 kalenderdagen indien het geen nieuw evenement betreft.)

5 Categorieën en aanvraagtermijnen vergunning
Categorie C een occasioneel evenement waarbij voldaan is aan alle volgende voorwaarden: a. het aantal bezoekers of deelnemers bedraagt niet meer dan 1000; en b. de inname openbaar domein duurt niet langer dan 24u; en c. er is geen verkeerswijziging (en aangepast politiereglement) nodig. Aanvraagtermijn vergunning  30 kalenderdagen

6 Categorieën en aanvraagtermijnen vergunning
Categorie C een occasioneel evenement waarbij voldaan is aan alle volgende voorwaarden: a. het aantal bezoekers of deelnemers bedraagt niet meer dan 1000; en b. de inname openbaar domein duurt niet langer dan 24u; en c. er is geen verkeerswijziging (en aangepast politiereglement) nodig. Aanvraagtermijn  30 kalenderdagen

7 Categorieën en aanvraagtermijnen vergunning
Categorie B een occasioneel evenement waarbij a. de inname openbaar domein langer duurt dan 24u; of b. er een verkeerswijziging (en aangepast politiereglement) nodig is; en c. waarbij bijkomend voldaan is aan de volgende voorwaarden: i. de verkeerswijziging heeft geen impact op de hoofdwegen; en ii. het aantal bezoekers of deelnemers bedraagt niet meer dan 1000 iii .er stelt zich geen veiligheidsrisico. Aanvraagtermijn  75 kalenderdagen.

8 Categorieën en aanvraagtermijnen vergunning
Categorie A een occasioneel evenement waarbij voldaan is aan één van volgende voorwaarden: a. het aantal bezoekers of deelnemers bedraagt meer dan 1000; of b. er is een verkeerswijziging (en aangepast politiereglement) nodig, welke impact heeft op een hoofdweg. Aanvraagtermijn  90 kalenderdagen.

9 Categorieën en aanvraagtermijnen vergunning
Categorie A+ een occasioneel evenement waarbij voldaan is aan alle volgende voorwaarden: a. het aantal bezoekers of deelnemers bedraagt meer dan 1000; en b. er is een verkeerswijziging (en aangepast politiereglement) nodig, welke impact heeft op een hoofdweg. Voor deze evenementen dient in de meeste gevallen een veiligheidscel georganiseerd te worden. Aanvraagtermijn  180 dagen (120 dagen indien het geen nieuw evenement betreft.)

10 Andere aanpassingen Overzicht van termen en definities
Alle voorwaarden voor geluidsafwijking ondergebracht onder VLAREM II Reglement ingevoegd in het GAS-reglement  Geen inhoudelijke wijzigingen.

11 Vragen?


Download ppt "REGLEMENT OCCASIONELE EVENEMENTEN"

Verwante presentaties


Ads door Google