Escher in het Paleis Melody, lexi, anne-beth.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Maak een tentoonstelling
Advertisements

Christophel Columbus.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Napoleon Bonaparte
hoe overleef ik mijn vakantie
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Bezoek een sportief evenement:
Beeld en Geluid museum Media park - Hilversum.
Gemaakt door: Koen en Jasper
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Escher.
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Kunstproject over Pablo Picasso
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Hoofdstuk 2.
Elektrisch op vakantie! Gemaakt door: Jannes sabrina Hanane anne.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Wolvecamp tentoonstelling
E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar.
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Mijn museum Gemaakt door Xander.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
Onze Prokkel Presentatie
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Herinneringskamp Westerbork
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Mijn presentatie Naam van de museum is Gemeentemuseum Den Haag Wonderkamers.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken.
Mijn inspiratiebeelden. Voor de seminar Le menu de la mode, had ik een kledingstuk ontworpen van origami en bij dat kledingstuk heb ik ook een masker.
Keith Haring Van graffiti tot echte kunst. Keith Haring Wordt geboren op 4 mei 1958 in Amerika. Hij was de oudste van 4 kinderen. Op jonge leeftijd is.
Je neemt nooit afscheid van wat echt telt.
De Bloem van de Eerlijkheid.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Schilderijen uit de 17de eeuw
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Dit is de PowerPoint van Mootje
Mesdag Haagse school Museum panorama
Daniël 1:3-16 Koning Nebukadnezar zei tegen zijn knecht:
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Piet Mondriaan
Door Bellise von Raesfeld Meijer 5HQ3
Escher in het Paleis.
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Museum Bezoek Wat moet je in het museum doen om een week later een goede presentatie te kunnen geven?
De Bloem van de Eerlijkheid.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Ricky Seinstra & Mirre Dollekens
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
De geschiedenis van Sint en Piet.
blij,boos,bang,verdrietig.
van :Rand,Lisa,Tygo,Rojyar,Jenny, Jens.
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Transcript van de presentatie:

Escher in het Paleis Melody, lexi, anne-beth

Het Paleis In het museum kregen we een kleine rondleiding en werd er verteld over Escher. Hoe hij was, wat hij maakte en wat hij wilde bereiken. In de eerste kamers zag je een paar foto’s die hij zelf had gemaakt en later ging natekenen. Later zag je nog meer foto’s die hij op vakantie had gemaakt, ook met zijn vrouw. En je kreeg meer te horen over wie Escher was en hoe hij te werk ging. In de laatste kamer zagen we kleine tekeningentjes die ‘oneiding’ waren.

Mooiste dingen Wat we het mooiste vonden was het kerkje op Corsica. Hij had hier eerst een foto van gemaakt en daarna zelf nagetekent. We vinden dat de tekening mooier is dan de foto en daarom kozen we deze tekening. Escher is naar Corsica gegaan en heeft toen dit kerkje gefotografeerd. Wij vinden het heel realistisch eruit zien en het lijkt alsof de zon schijnt.

Mooiste dingen Escher is geboren op 1898 in Leeuwarden. Hij is de jongste zoon van de waterbouwkundig ingenieur George Arnold Escher. Hij kwam uit een goede rijke familie. Escher zijn vader wou dat hij een degelijke opleiding zou volgen. Escher was daar intussen niet erg goed in school. Hij ging uiteindelijk niet studeren aan TH Delft in bouwkunde, wat zijn vader wel wou. Hij studeerde aan Bouwkunde en Sierende kunsten in Haarlem. Uiteindelijk was zijn vader hier wel blij mee. Maar hij wou wel dat als Escher kunst zou maken dat het betaalbaar moest zijn voor alle lagen in de samenleving. Hij stopte met studeren in 1922. Escher hield erg van reizen. Helemaal naar de landen Spanje en vooral Italië. Hij ontmoette daar zijn uiteindelijke vrouw, de Zwitserse Jetta Umiker. Hij kreeg met haar drie zoons: George, Arthur en Jan. In deze landen kreeg hij veel inspiratie voor zijn werken. Eschers vrouw verhuisde terug naar Zwitserland, hier zou ze de rest van haar leven blijven. In 1970 verhuisde Escher naar de Rosa Spier Huis in Laren. Dat is een rusthuis voor kunstenaars waar hij ook zelfs een atelier had. Hij overleed op 1972 in Hilversum. En deze tekening met de hagedissen vinden wij ook heel bijzonder. Het is heel fasinerend omdat het oneindig is. Verder heeft bijna al het werk van Escher met wiskunde te maken en moet je twee keer kijken voor je ziet of iets klopt.

Lelijkste dingen Deze tekening vonden wij het lelijkst. De kleuren zijn heel saai en donker en er worden duivels afgebeeld. Je krijgt er een beetje een raar gevoel bij. Ook vinden wij het raar dat Escher zei dat hier geen betekenis had, omdat je niet zomaar duivels tekent.

Escher zijn tekenstijl Maurits Cornelis Escher visualiseerde wiskunde Hij verstond de kunst om wiskundige ideeën uit te beelden waar professionele wiskundigen net uit waren gekomen of zelfs nog jaren werk voor nodig hadden. Hiermee kunnen we Escher zien als één van de grootste, zo niet de grootste, personen op het grensvlak van de wiskunde en de kunst van deze eeuw en langer. Escher hield ontzettend veel van reizen. Tijdens zijn reizen bezocht hij voor de tweede keer in zijn leven het Alhambra. Eschers interesse ging vooral uit naar de Moorse versieringen op de muren en vloeren. Deze versieringen, die Escher en zijn vrouw uitgebreid natekenden, vormen de basis van zijn werk op het gebied van de regelmatige vlakverdeling die hij vervolgens gebruikte in een groot aantal van zijn latere prenten. Als we het werk van Escher achter elkaar zetten, zien we een duidelijke omslagperiode rond 1937. Vrijwel alle vóór 1937 gemaakte prenten zijn landschappen van voornamelijk Italië. Op de meeste prenten worden de Middellandse-Zeegebieden uitgebeeld, zoals hij ze op zijn reizen tegenkwam. Na 1937 vormen dit soort landschappen alleen nog maar de achtergrond van zijn prenten of de basis waarop hij zijn wiskundige ideeën laat inwerken zijn reizen hadden hier de grootste invloed op. Voortbouwend op zijn bezoeken aan het Alhambra verdiepte Escher zich in de regelmatige vlakverdeling, ontwikkelde hij een eigen systematiek, zonder daarbij wiskunde te gebruiken. Ondanks het feit dat de regelmatige vlakverdeling één van Eschers grootste passies was, heeft hij nooit een prent gemaakt die alleen de regelmatige vlakverdeling als onderwerp had. Hij gebruikte de techniek voor een hele reeks prenten, die een eigen wiskundig principe als hoofdthema hadden.

Aanrader? Wij raden dit museum zeker aan omdat het voor iedereen leuk is, zowel voor jongeren als volwassenen. De tekeningen zijn heel bijzonder en het is een leuke uitdaging om de fouten te ontdekken. Verder is het ook leuk om te weten hoe Escher was en hoe zijn tekeningen tot stand zijn gekomen.