De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MAX de gelukkigste hond van de wereld

Verwante presentaties


Presentatie over: "MAX de gelukkigste hond van de wereld"— Transcript van de presentatie:

1 MAX de gelukkigste hond van de wereld
Julia van Aarle 1 oktober 2010

2

3 Max, de gelukkigste hond van de wereld.
Mijn boekbespreking gaat over: Max, de gelukkigste hond van de wereld. Ik heb dit boek gekozen, omdat het over een hond gaat en het nog een puppy is. De schrijver is Haye van der Heyden en de tekeningen zijn van Jan Jutte. De uitgeverij is Leopold. De hoofdpersoon van dit verhaal is de puppy Max, want hij vertelt het verhaal. De belangrijkste bijpersoon is mike. Dat is het baasje van Max en hij is pas 7 jaar. Andere bijpersonen zijn z’n zusje en de moeder van Max.

4 Ik wil nu iets vertellen over de schrijver Haye van der Heyden.
Hij is geboren in 1957 in Bilthoven. Nu woont hij in Huizen met zijn vrouw en 2 zonen. Haye is een schrijver van heel veel toneelstukken, t.v. Series, kinderboeken en boeken voor mensen. Hij begon met werken bij De Film van Ome Willem. Daar speelde hij clown en basgitarist. Later kreeg hij prijzen voor toneelstukken en kinderboeken. Hij schrijft meestal kinderboeken voor kinderen van ongeveer 11 jaar, bijvoorbeeld het boek Zoenen.

5 De tekenaar van Max is Jan Jutte. Hij is geboren in 1953 in Arnhem.
Jan Jutte heeft tekeningen gemaakt voor meer dan 200 kinderboeken. Voor een paar boeken heeft hij een prijs gekregen, bijvoorbeeld voor het boek: het Beertje Pippeloentje. Hij heeft zelf ook een hond, die een beetje op Max lijkt.

6 De inhoud van dit boek is:
Max lag bij zijn moeder en zusjes in de mand. Toen kwam er een jongen die Max leuk vond en kocht. Max werd zomaar weggehaald en vond dit niet leuk. Hij zal nooit meer de gelukkigste hond van de werelt zijn, dacht hij. Max kan niet wennen aan zijn nieuwe huis en probeert al snel weg te lopen naar zijn moeder, maar hij kan haar niet vinden. Op een dag werd Mike gepest door een jongen. Max vond dat niet leuk en haalde zijn hondenvrienden erbij. Samen hebben ze de jongen bang gemaakt. Hun missie was volbracht. Tijdens de missie deed een nieuw hondje mee en Max ontdekte dat dat zijn zusje was. Zijn zusje wist waar hun moeder woonde, maar toen ze ‘s nachts gingen zoeken was ze verhuisd.

7 Op een dag ging het sneeuwen en Mike wilde met Max buiten spelen
Op een dag ging het sneeuwen en Mike wilde met Max buiten spelen. Toen hij met Max op de slee ging vond Max het niet leuk . Ze vielen van de slee af en toen had hij zijn pootje bezeerd . Max is bang dat hij een spuitje krijgt en dood gaat, maar de dokter gaat hem alleen spalken. Dan wordt het Kerst. Zijn poot is nog niet beter en hij is nog steeds bang dat hij dood moet. Max loopt weer weg,maar valt flauw op de stoep. Hij droomt over stokken met vleugels, sneeuw en zijn moeder. In zijn droom is de sneeuw niet koud. Dan krijgt hij een lik en ruikt haar echt. Hij droomt niet meer! Eindelijk heeft hij zijn moeder gevonden. Ze woont nu naast Max, want de hond van de buren is dood gegaan. Max is nu de gelukkigste hond van de wereld!

8 Dit verhaal heeft een happy end, omdat Max weer terug bij zijn moeder komt en hij de gelukkigste hond van de werelt is. Dit stukje ga ik voorlezen. Ik vind dit een leuk stukje, omdat hij weer bij zijn moeder terug komt. Dit is het einde van mijn boekbespreking.

9 Vragen???


Download ppt "MAX de gelukkigste hond van de wereld"

Verwante presentaties


Ads door Google