De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Keith Haring Van graffiti tot echte kunst. Keith Haring Wordt geboren op 4 mei 1958 in Amerika. Hij was de oudste van 4 kinderen. Op jonge leeftijd is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Keith Haring Van graffiti tot echte kunst. Keith Haring Wordt geboren op 4 mei 1958 in Amerika. Hij was de oudste van 4 kinderen. Op jonge leeftijd is."— Transcript van de presentatie:

1 Keith Haring Van graffiti tot echte kunst

2 Keith Haring Wordt geboren op 4 mei 1958 in Amerika. Hij was de oudste van 4 kinderen. Op jonge leeftijd is hij al veel bezig met tekenen. Zijn vader hield van strips en daar haalde Keith zijn ideeën en inspiratie vandaan. Door boeken en museumbezoeken komt hij in aanraking met kunstenaar Andy Warhol

3 Hij gaat studeren aan de school voor Professionele kunst in Pittsburgh. In 1976 heeft hij in ditzelfde Pittsburgh, zijn eerste tentoonstelling. Hij werkt veel met abstracte figuren die onderling in elkaar vallen.

4 Hij is nog door meer kunstenaars beïnvloed, namelijk door:Pierre Alechinsky, Christo en Jean Dubuffet. Van Christo heeft hij geleerd dat kunst voor iedereen is en niet alleen voor mensen met veel geld.Pierre AlechinskyChristoJean Dubuffet In 1979, als hij 18 jaar oud is, zet hij een grote stap in zijn leven en verhuisd naar New York, waar hij gaat studeren aan de school voor visuele kunst. Hier ontdekt hij in de metro de kunst van graffiti.

5 Hij werkte hard op school en ontwikkelde een geheel eigen stijl van visuele communicatie door schilderijen, geluid en film. Hij maakte krijttekeningen in de metro op lege billboards, en maakte tekeningen op straat. Hij droeg het niet-commerciële 'kunst voor iedereen' idee uit, maar kreeg steeds meer bekendheid. Hierdoor blijkt het voor hem niet langer mogelijk zijn eigen werk te verkopen. Galerie-eigenaar Tony Shafrazi werd de onderhandelaar voor Keith.Tony Shafrazi

6 In 1988 krijgt hij te horen dat hij heel ziek is. In 1990 overlijdt hij aan deze ziekte. Zijn werk is nog steeds bekend om de veelal felle kleuren en het ontbreken van details.

7 Keith bezig met een van zijn werken.

8 Keith gebruikte duidelijke figuren met felle kleuren. En vaak een randje wit om het kunstwerk.


Download ppt "Keith Haring Van graffiti tot echte kunst. Keith Haring Wordt geboren op 4 mei 1958 in Amerika. Hij was de oudste van 4 kinderen. Op jonge leeftijd is."

Verwante presentaties


Ads door Google