EEN PROJECT PLANNEN, VERKOPEN EN UITVOEREN Commissie voor vrijwilligerswerk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
10 tips voor een gouden start Groeitips
Advertisements

Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Tussendoelen in de praktijk van groep 1/2
1.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Hoofdstuk 14 Effectieve teams samenstellen
Hoofdstuk 7 Anderen motiveren
Hoofdstuk 12 Je projectverslag schrijven en presenteren Methoden en technieken van onderzoek, 5e editie, Mark Saunders, Philip Lewis, Adrian Thornhill,
Workshop Onderzoeksontwerp
SLOA vrijval project Bs. Aan de Bron Weert.
Gedrag in organisaties, 10e editie
Hoofdstuk 7 Motiveren van medewerkers
Werken met beelden Fontys lerarenopleiding Tilburg
Management en beleid Leidinggeven Blz. 29.
Sociale vaardigheden in het basisonderwijs Werkgroep onderwijs.
Doelstellingen formuleren
LauwersCollege Buitenpost Informatica
Beoordelen en kwalificeren in het vmbo
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Help! Verzuim voorkomen
Presentatie projectplan werkgroepen
5 % 15 % 80 % Reteaming, plannen maak je samen! 14 November 2014 Joost Iserief Cathelijne Spijker Vantevoren snoepjes klaarleggen Uitdelen knikkers.
In 7 stappen naar een gezond bedrijf
Motivatie & differentiatie
Business Model You Wie jou helpt (Key partners) Wat je doet
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
‘Actieve kaderleden als compagnon voor een collega met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Evaluatie Cursus.
MATHEKINGS - 25 JAAR KINDEROPVANG HUMANITAS -MATHEKINGSTENTOONSTELLING BERLIJN - ONDERDEEL VAN EEN RIJK ONTWIKKELINGSAANBOD.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Peuter & Co De Hbo’er in Groep Nul en de Startgroep Van spelen word je vrolijk!
ONL Congres Dyslexie 17 juni 2011 Workshop 3 "Hoe werkt het bij jou?" Drs. Evelyne van Veen.
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Vrijwilligerswerk. Proces Team samenstellen Verantwoordelijkheden – Contact opnemen met personen die zijn aanbevolen als geschikte leider – Opvolgen.
INLEIDING Introduceer uzelf, het scenario en van toepassing zijnde hulpmiddelen. STEL DISCUSSIENORMEN Bespreek de “basis regels” voor discussies, inclusief.
Commissie voor vrijwilligerswerk.  Kennismaken met het concept van vrijwilligerswerk  Vrijwilligerswerk inpassen in uw dagelijks leven  Betrokkenheid.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Procesverbetering in de Zorg
Passend onderwijs.
ZESC – Situationeel leiderschap
Cursus vrijwilligers werven
Onderzoeken en Ontwerpen met Kunst
Northwind traders Wie wij zijn Ondertitel brochure of bedrijfsslogan
Plan van Aanpak Werken in stappen.
Module Evalueren Moduleweekend Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0.
Een vergadering organiseren
Hoe Kan je met vrienden en familie chatten in Gmail
Commissie voor vrijwilligerswerk
Tool IE-3: Kenmerken van probleem-oplosopdrachten
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Tool IF-1: Onderzoekend leren plannen bij wiskunde
De filminterventie; ontwikkeling en toepassing van een zelfmanagementinterventie Peter Goossens.
Visieontwikkeling Les
Presentatie bedrijfsplan
Ouders en school samen Maart 2016
Tool IE-1: Het verkennen van onderzoeksopdrachten en -activiteiten
Vergadering Personeelsdienst
Opdracht Opkikker Boek Methodisch Begeleiden Thema 1 Planmatig werken
Persoonlijk Leiderschap
Commissie voor vrijwilligerswerk
Toolbox Ongunstige werkhouding
Samenwerken en communicatie
Evaluatie [Projectnaam]
Bedrijfsnaam Ondernemingsplan.
Leidinggeven Hoofdstuk 3 Begeleiden.
Voorbeeld van doel Inspiratie Acties / taken Middelen Evaluatie
Transcript van de presentatie:

EEN PROJECT PLANNEN, VERKOPEN EN UITVOEREN Commissie voor vrijwilligerswerk

Doelen van vrijwilligersproject Kennismaken met het concept van vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk inpassen in uw dagelijks leven Betrokkenheid en motivatie ontwikkelen Teamgeest ontwikkelen met alle medewerkers van verschillende afdelingen Mogelijkheden bieden voor ontwikkeling van passende vaardigheden Voldoen aan werkelijke behoeften

Proces Team samenstellen Informatie verzamelen Project plannen Samenkomen met afdeling Presenteren aan andere afdelingen Project uitvoeren Vieren en evalueren

Team samenstellen Contact opnemen met aanbevolen afdelingsvertegenwoordigers Opvolgen van alle tips totdat alle functies zijn vervuld

Informatie verzamelen Vragen voor teamleiders Hoeveel tijd wilt en kunt u besteden? Hoeveel tijd wilt u uw team laten besteden? Is er een project dat u altijd al hebt willen doen? Is er een project waar u al mee bezig bent (of al van plan bent uit te voeren) waarmee we kunnen helpen? In hoeverre wilt u dat het team betrokken is bij het kiezen van het project?

Informatie verzamelen (vervolg) Vragen voor afdelingsvertegenwoordigers In welke zaken zijn uw medewerkers geïnteresseerd? Wat is het vaardigheidsniveau van uw medewerkers? In hoeverre zijn uw medewerkers toegewijd? Welk type projecten verwacht u dat deze medewerkers kunnen uitvoeren (collecteren, activiteit, fondsenwerving; zie Resource-notebook)? Kunt u een medewerker aanbevelen die een goede planner voor vrijwilligerswerk zou kunnen zijn voor uw afdeling?

Project plannen Wanneer begint en eindigt het project? Wanneer wordt het project geïntroduceerd bij de medewerkers? Hoeveel inbreng zullen de medewerkers hebben in de keuze van het project? Als er geen inbreng van werknemers is, kiest u een project. Als er wel inbreng van werknemers is, kiest u een paar geschikte projecten. Welke taken moeten worden uitgevoerd voor het project? Wie voert deze taken uit?

Samenkomen met afdeling Het project introduceren bij de medewerkers Schrijven over ervaringen Ideeën verzamelen over groepen met specifieke behoeften Artikelen of inspirerende verhalen lezen De parameters van het project schetsen Tijdlijn Hoeveel tijd gaat de afdeling besteden? Gaan alle medewerkers deelnemen aan het project?

Samenkomen met afdeling (vervolg) Discussie leiden Welke projectsoort willen we doen? Welk probleem willen we oplossen? Wat zijn de doelen van dit project? Wat hebben we nodig om deze doelen te bereiken? Wie voert deze taken uit? Welke materialen hebben we nodig? Wanneer worden de taken uitgevoerd?

Presenteren aan andere afdelingen Overleggen met de teamleider over de beste manier om te communiceren Agendaonderwerpen van teamleider voor volgende teamleidersvergadering De methode is afhankelijk van het project en de beslissingen die worden genomen tijdens de afdelingsvergadering.

Project uitvoeren Benodigdheden verzamelen Posters maken om het project te promoten Voortgang bijhouden Het hele bedrijf informeren Deelnemen aan en bijwonen van projectevenementen, zoals opruimacties of werkfeesten

Vieren en evalueren Slotactiviteit Beloning om succes te delen Informele bespreking van resultaten Wat kan er de volgende keer beter Projecten voor volgend jaar