De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bedrijfsnaam Ondernemingsplan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bedrijfsnaam Ondernemingsplan."— Transcript van de presentatie:

1 Bedrijfsnaam Ondernemingsplan

2 Missie Geef duidelijk de langetermijnvisie van uw bedrijf aan.
Probeer woorden te gebruiken die richting geven aan de groei van uw bedrijf, maar wees zo beknopt mogelijk.

3 Het team Geef een lijst met namen van CEO’s en sleutelposities.
Neem eerdere prestaties op om te laten zien dat deze personen een succesvol zakelijk verleden hebben. Geef in dit veld het aantal jaren ervaring op.

4 Marktoverzicht Schets een beeld van uw markt in het verleden, het heden en de toekomst. Bespreek de veranderingen in marktaandeel, leiderschap, spelers, marktverschuivingen, kosten, prijzen of concurrentie waar de kansen voor uw bedrijf liggen.

5 Kansen Identificeer problemen en kansen.
Geef problemen aan waar consumenten mee te maken hebben en waar de kansen voor producten of diensten liggen om die problemen op te lossen.

6 Bedrijfsconcept Geef een samenvatting van de belangrijkste technologieën, concepten of strategieën waarop uw bedrijf is gebaseerd.

7 Concurrentie Geef een samenvatting van de concurrentie.
Schets het concurrentievoordeel van uw bedrijf.

8 Doelen Vermeld uw doelen over vijf jaar.
Geef specifieke, meetbare doelen die u over vijf jaar behaald wilt hebben. Geef doelen met betrekking tot marktaandeel. Geef doelen met betrekking tot omzet/winstgevendheid.

9 Financieel plan Schets in grote lijnen een financieel plan waarin u uw financiële model en aannames van prijzen vaststelt. In dit plan zouden in ieder geval de verwachte jaaromzet en winst voor de komende drie jaar moeten zijn opgenomen. Gebruik een aantal dia’s om dit zo uitgebreid als nodig is te bespreken.

10 Resourcevereisten Maak een lijst met vereisten voor de volgende resources: Personeel Technologie Financiën Distributie Marketing Producten Services

11 Risico’s en beloningen
Geef een samenvatting van de risico’s van het voorgestelde project en de manier waarop deze worden opgevangen. Maak een schatting van de verwachte beloningen, met name als u op zoek bent naar financiering.

12 Belangrijkste problemen
Korte termijn Identificeer de belangrijkste beslissingen en problemen die nu of op korte termijn moeten worden genomen en opgelost. Geef de consequenties van het uitstellen van beslissingen. Lange termijn Identificeer de problemen die op de lange termijn een oplossing vereisen. Als u op zoek bent naar financiering, is het belangrijk om specifiek aan te geven voor welke problemen financiële middelen nodig zijn.


Download ppt "Bedrijfsnaam Ondernemingsplan."

Verwante presentaties


Ads door Google