De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Persoonlijk Leiderschap

Verwante presentaties


Presentatie over: "Persoonlijk Leiderschap"— Transcript van de presentatie:

1 Persoonlijk Leiderschap
Leiderschapswaarden Eigenaarschap Besluiten, ideeën of visie brengen als eigen idee. Vertaalt deze ideeën naar eigen afdeling of groep. Heeft ook eigen visie. Geeft richting en focus. Toont eigenaarschap, authenticiteit en is aanspreekbaar. Zichtbaarheid Maakt eigen rol helder (voorbeeldrol) en expliciet wat hij verwacht van medewerkers. Durft kwetsbaar op te stellen. Neemt verantwoordelijkheid en toont ondernemerschap bij realiseren doelstellingen. Verbindend Kan over grenzen eigen groep kijken en handelt vanuit belang bedrijf. Hij is gericht op verbinding met anderen en laat ander ‘excelleren’. Vertrouwen Is gericht op ontwikkeling van medewerkers. Haalt beste uit mensen naar boven. Herkent, erkent en weet talenten van anderen maximaal te benutten. Geeft vrijheid en kaders. Durft te vertrouwen. Creëert een veilige setting. Creativiteit Zoekt steeds naar manieren waarop het (nog) beter kan. Is ambitieus en legt de lat hoog. Innovatie en vernieuwing is zijn brandstof. Persoonlijk Leiderschap

2 Vragenlijst 360° feedback
De score bestaat uit een vijfpuntsschaal. 1 = onvoldoende (veel ontwikkeling nodig) 2 = zwak (ontwikkeling nodig) 3 = matig (om naar behoren te functioneren is verdere ontwikkeling nodig) 4 = voldoende (geen verdere ontwikkeling nodig) 5 = goed (een sterk punt)

3 Vragenlijst 360° feedback
Eigenaarschap Besluiten, ideeën of visie brengen als eigen idee. Vertaalt deze ideeën naar eigen afdeling of groep. Heeft ook eigen visie. Geeft richting en focus. Toont eigenaarschap, authenticiteit en is aanspreekbaar. 1 2 3 4 5 Dat heb ik kunnen zien aan: Je hebt een sterke visie wat je met de groep wilt. Je hebt hiervan een missie gemaakt. Deze missie is duidelijk voor ons en je bevlogenheid werkt aanstekelijk. De manier waarop je richting en focus geeft is typisch voor jou, je laat ons vrij en betrekt ons tegelijkertijd. Ik werk graag voor je en voel me als groep verbonden om naar jouw en onze missie toe te werken.

4 Vragenlijst 360° feedback
Zichtbaarheid Maakt eigen rol helder (voorbeeldrol) en expliciet wat hij verwacht van medewerkers. Durft kwetsbaar op te stellen. Neemt verantwoordelijkheid en toont ondernemerschap bij realiseren doelstellingen. Vragenlijst 360° feedback 1 2 3 4 5 Dat heb ik kunnen zien aan: Je hebt het erg druk en daardoor zien we je niet heel veel op de afdeling. Toch ben je altijd bereikbaar, ben je er op cruciale momenten en plan je genoeg tijd in met ons individueel en als groep. Als er iets speelt, luister je en pak je het probleem op. Verder ben je open naar ons over de voortgang van jouw missie en over je goede en de minder goede keuzes. Het proces van voortgang is zichtbaar voor ons.

5 Vragenlijst 360° feedback
Verbindend Kan over grenzen eigen groep kijken en handelt vanuit Movares belang. Zij is gericht op verbinding met anderen en laat ander ‘excelleren’. Vragenlijst 360° feedback 1 2 3 4 5 Dat heb ik kunnen zien aan: Je bent perfectionistisch en gelooft in je missie, waarmee je het Movares belang dient. Je hebt een neus voor het selecteren van mensen die in jouw team passen en die passie hebben voor hun werk. Het team voelt zich meer verbonden met elkaar dan ik ooit in een ander team heb gevoeld. Dit is duidelijk te herleiden naar het enthousiasme waarmee jij je missie uitdraagt, de grenzen die je stelt bij ´ongewenst´ team-gedrag en de sfeer die je inbrengt in de groep.

6 Vragenlijst 360° feedback
Vertrouwen Is gericht op ontwikkeling van medewerkers. Haalt beste uit mensen naar boven. Herkent, erkent en weet talenten van anderen maximaal te benutten. Geeft vrijheid en kaders. Durft te vertrouwen. Creëert een veilige setting. Vragenlijst 360° feedback 1 2 3 4 5 Dat heb ik kunnen zien aan: Je geeft je medewerkers alle vrijheid en vertrouwen om zelfstandig de werkzaamheden uit te voeren. Je stuurt niet op detail maar op het gezamenlijke resultaat dat we willen bereiken. Dit verhoogt de betrokkenheid en het werkplezier van je medewerkers. Ik kom hierdoor het beste tot mijn recht.

7 Vragenlijst 360° feedback
Creativiteit Zoekt steeds naar manieren waarop het (nog) beter kan. Is ambitieus en legt de lat hoog. Innovatie en vernieuwing is zijn brandstof. Vragenlijst 360° feedback 1 2 3 4 5 Dat heb ik kunnen zien aan: Het gaat bij jou niet om manieren zoeken waarop het nog beter kan, maar om een hele innovatieve manier implementeren van kijken naar de detacheringen/recruitement/capaciteit, waarbij alleen het beste je streven is. Je kijkt altijd helder en outside the box.

8 Vragenlijst 360° feedback
Open vragen Wat zijn mijn sterke kanten? Won’t take no for an answer Schenkt vertrouwen en vrijheid aan je medewerkers Draagvlak creëren bij mensen door in gesprek te gaan Je bent sociaal erg vaardig, en kent veel mensen binnen Movares Onzelfzuchtig, het gaat bij jou écht om het Movares belang en niet om je eigen gewin Mensen aanspreken Reflectief Wat zijn mijn verbeterpunten? Jezelf in de gaten houden, misschien kan het resultaat ook bereikt worden zonder dat je het zwaar hebt Je kunt misschien soms iets ordelijker zijn, alhoewel dit gewoon jouw stijl is, en dat werkt bij jou en ik er geen last van heb. Je zou af en toe wat geduldiger kunnen zijn in situaties, soms duurt iets wat langer dan verwacht. Heb je verder nog tips voor me?


Download ppt "Persoonlijk Leiderschap"

Verwante presentaties


Ads door Google