Abstract I&I-conferentie Wat maakt een LeerlingVolgSysteem (LVS) tot een succes binnen de organisatie? Natuurlijk moet er worden voldaan aan tal van randvoorwaarden,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
DÉ PORTAL VOOR ISOLEREND NEDERLAND
Advertisements

feedback als leidend principe
Microsoft Dynamics Entrepreneur Solution 2008 Product Demo.
Internet boekhouden in de praktijk Kennismaken met Noordzij Online.
PreSoft [relatiebeheer] Het centraal beheren van relaties en contactgegevens is de basis voor veel dagelijkse werkzaamheden. PreSoft [relatiebeheer] is.
Dé complete online werkplek met de kracht van Office 365
Kwaliteit en betrouwbaarheid van simulaties ir. Rudolf van Mierlo Efectis Nederland BV.
Studiedag OV1-OV Autisme en stage Ondersteuning vanuit de logopedie.
De kracht van Pylades B.V. Pylades is een integrale ICT dienstverlener op het gebied van Dynamics AX, CRM, SharePoint, Business Intelligence en software.
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Geletterdheid….. Wat is dat?
Gepersonaliseerd leren
Primaire OnderzoeksData In Utrecht Makkelijk toegankelijk een podium voor uw waardevolle onderzoeksdata.
Prikkel: leren is leuk Mediamatic • Cidi Davidse •
De kracht van HGH Gedreven, doelgericht en met zekerheid naar de juiste oplossing. Gedreven professionals, met de juiste oplossing daar gaat het om. Helder.
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
April ’17.
Implementatie Normblad 8002
1 1 ZO ZEIST Bouwen aan Brieven november Doelen Programma Dienstverlening aansluiten wensen en behoeften klant voldoen aan wettelijke eisen denken.
MBO Oosterhout Onderdeel van ROC West-Brabant
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Concept presentatie A3. 1. Narrowcasting in past, present, future; 2. Het concept; 3. Checklist; 4. Opstarten van het concept & Casus; 5. Vragen van publiek.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Welkom. Ouderavond VMBO Klas 3 en 4 Donderdag 17 september 2015.
WAI-NOT Internet voor mensen met een mentale beperking
Thema 1: Beelden van onderwijs Thema 1 Beelden van onderwijs Elk thema bestaat uit een onderzoeksdeel (taakgroep) en een theoriedeel (colleges)
‘De OR maakt afspraken over meer banen voor mensen met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Social work Week 2.
Praktijk(gericht) onderzoek Bijeenkomst 1
Competentie gebieden Kerntaak 1.
Gezonde School Centrum Gezond Leven1 Werkplaats Gezonde School Centrum Gezond Leven.
Elektronisch factureren: de volgende stap in online zaken doen Datum 14 september 2006.
E-Health en de patiënt Pieter Anthonio Cindy Oudshoorn 11 maart 2014.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 B ETER ONDERWIJS MET DIGITAAL LEERMATERIAAL : DROOM OF WERKELIJKHEID ? Alfons ten Brummelhuis Arrangeursdag.
Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke.
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
Welkom op de Open Dag Het Hooghuis Stadion WelkomWelkom.
Company LOGO Leerlingvolgsysteem StudieLogboek Presentator Harry A. Hoeve.
Welkom op de informatieavond Het Hooghuis Stadion Jan van Vucht, locatiedirecteur.
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
Jacqueline Kerkhoffs Juni We liggen op koers Wetgevingstraject: –Concept wet –Internetconsultatie –Advies onderwijsraad –Bijstelling wetstekst –Ministerraad.
15 september 2014 Help, ik heb geen e-depot Workshopleider: Jeroen Jonkers Begeleiding: Margriet van Gorsel.
Wanneer is de leerling tevreden? Wat is: krachtig leren?
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
PRESENTATIE STADHUISKWARTIER – Het Nieuwe Werken EEN LOGISCH EN HELDER GEBOUW INTEGRATIE OUDBOUW EN NIEUWBOUW ONTMOETINGSPLEK GEWORTELD IN DE HISTORISCHE.
Wijkaanpak in Gouda ‘Gebiedsgericht samenwerken aan leefbaarheid en bewonersparticipatie’ 1994 start wijkaanpak 2007 vernieuwde inhoudelijke werkwijze.
MultiChannel, Kennisnet... en onze methodesites Riny Maas Nieuwe Media en Innovatie Utrecht, Dinsdag 14 september 2004 Landdag Icatt.
Inhoud Nieuwe examenprogramma’s vmbo beroepsgericht
Embedded Librarianship
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Presentatie EduCheck SOML
Diverse Sprekers ZAAM’s doelen zijn leidend voor gewenste ICT ondersteuning en benodigde infrastructuur DOEL PYRAMIDE ZAAM Doel (Missie) Als schoolorganisatie.
De patiënt als schakel bij de inkoop prothesen
Wegen van waarden en randvoorwaarden
HELP! Beren op de omgevingsweg
Hoe werkt bibliografische software?
Plan van Aanpak Werken in stappen.
Netwerkbijeenkomst ronde 3
2de nationale toetscongres Rene Hoep & Hans van Beekum 4 november 2016
RIO Registratie Instellingen en Opleidingen.
Processen Knelpunten Oplossingen
Lesgeven zonder cijfer?
Internetbankieren.
Voorlichtingsavond 4 mavo
Procesondersteuning binnen de sociale zekerheid
Cijferloos lesgeven bij talen
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
Vernieuw je HR-cyclus.
Transcript van de presentatie:

Abstract I&I-conferentie Wat maakt een LeerlingVolgSysteem (LVS) tot een succes binnen de organisatie? Natuurlijk moet er worden voldaan aan tal van randvoorwaarden, maar een succes wordt een LVS pas wanneer het aansluit bij de organisatiestructuur en prettig en eenvoudig is om mee te werken. Bij LVSopMaat staat de leerling centraal. Zo is er een koppeling tussen cijferadministratie en Programma's van toetsing en afsluiting (PTA's) op individueel niveau in plaats van op klasniveau. Er is veel aandacht besteed aan gebruikersvriendelijkheid, flexibiliteit en de aansluiting bij de organisatie. En omdat scholen verschillen, is LVSopMaat geen kant en klaar product. LVSopMaat biedt een fundament waarop het LeerlingVolgSysteem kan worden gebouwd. In samenspraak met de school wordt het product vervolgens afgebouwd. Wij geloven dat dit de enige manier is om een goed LVS binnen de school te krijgen. Hierbij staat het woord 'goed' niet alleen voor betrouwbare software, maar juist ook voor een bruikbaar systeem waarbij men niet steeds op beperkingen stuit. Wij zouden graag in contact willen komen met scholen die interesse hebben om te participeren in de verdere ontwikkeling van dit product. Info: web:

het LeerlingVolgSysteem Voor iedere school anders Ids Osinga René van der Veen Rölingcollege, Groningen

in deze presentatie…  Doel van deze Bijeenkomst  Het LVS op dit Moment  Eisen aan een LVS  De huidige Stand van Zaken  LVSopMaat in de Praktijk  De Toekomst

Doel van deze Bijeenkomst  Informatief  Samenwerking

Het LVS op dit Moment  Infrastructuur - breed gebruik / beheer - veiligheid  Gebruikersvriendelijkheid - complexiteit - draagvlak  Pakketbeperkingen - aansluiting - beheertijd - functionaliteit Knelpunten op het gebied van:

Eisen aan een LVS  “het moet kunnen wat de organisatie vraagt” “het moet niet aanbieden wat de organisatie niet vraagt!” ongeschoolde collega’s kunnen er intuitief mee werken” “ het systeem nodigt uit om er mee te werken” gegevens moeten makkelijk bereikbaar zijn voor iedereen” “gegevens moeten goed beschermd zijn tegen kwaadwillenden” het pakket houdt rekening met functieverschillen” “het pakket weet wat het takenpakket van individuele gebruikers is”  Conclusie: “dat kunnen we niet!” Aansluiting bij de organisatie Draagvlak door aantoonbare meerwaarde Balans tussen veiligheid en bereikbaarheidPersoonsgebonden interface Een goed LVS maak je met de organisatie

Opbouw van het LVS  Werken op basis van leerling en niet van klas  Werken op basis van cohort en niet van leerjaar  Directe koppeling tussen cijfers en PTA  Automatische cijferberekeningen  Isolatie van rapportcijfers / periodecijfers  Schrijfrecht voor medewerkers  Leesrecht voor direct betrokkenen  Eisen van de organisatie: zittenblijvers, pakketkeuze, absentie, inschrijving voor keuzelessen, data-analyse, etc.

De huidige Stand van Zaken Infrastructuur op het Rölingcollege

De huidige Stand van Zaken Infrastructuur & FileMakerPro  FileMakerPro - werkt op diverse platforms - veiligheid: zekerheid door expertise van marktleider  Beveiligingskeuzes - FMP-server heeft schrijfrecht op Web-server - Beperkte zichtbaarheid van buitenaf - Alleen beperkt leesrecht via de browser - Scheduling

De huidige Stand van Zaken LVSopMaat: functionaliteit in modules  PTA-beheer  Cijferadministratie  Docent-Klas-gegevens  Mentorkaart  Web-publicatie  En verder: - absentie, pakketkeuze, statistiek, banduren-planner, counceling, etc.

LVSopMaat in de praktijk

De Toekomst  Uitbreiding van werkzaamheden  Samenwerking met gelijkgestemden  Basis niet commercieel

Contact  

Cohorten: cruciaal Ath H1H2 H3 H4 H5 H6 Ath H1 H2 H3 H4 H5 H6 Ath H1 H2 H3 H4 H5 H6

Cohorten: cruciaal