De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

April ’17.

Verwante presentaties


Presentatie over: "April ’17."— Transcript van de presentatie:

1 april ’17

2

3

4

5

6

7

8

9 Beide streven daarnaast naar een brede maatschappelijke vorming
Beide streven daarnaast naar een brede maatschappelijke vorming. Het vmbo legt in vergelijking met het mbo wat meer nadruk op verschillen tussen leerlingen, veiligheid, geborgenheid en relatie. Bij het mbo ligt het accent wat meer op deskundigheidsbevordering. Wat is het verschil tussen MBO en VMBO Een mentaliteitskwestie: Wat mij opvalt als je met VMBO docenten een afspraak maakt komen zij die over het algemeen gewoon na. Als je met en MBO collega een afspraak maakt komen zij die over het algemeen niet na of pas als ze er op aangesproken worden. Bel maar eens met een willekeurige ROC ,vraag eens een MBO collega terug te laten bellen, doe dit ook met een VMBO en zie het verschil.

10 Het vmbo zou nog soepeler in het mbo kunnen overgaan als het vmbo-examen niet in de weg zat, „Het hele vierde leerjaar staat in het teken van dat examen; al in september dreigen docenten ermee. Terwijl dat jaar eigenlijk moet voorbereiden op leerjaar 5, het eerste mbo-jaar In de …. plaats komt het verschil tussen de didactische aanpak van vmbo- en mbo-docenten duidelijk naar voren. Op het vmbo wordt meer gestructureerd gewerkt terwijl het mbo een ‘lossere’ manier van werken kent. Vmbo-leerlingen worden hier niet voldoende op voorbereid. In de … plaats blijken tussen leerlingen op de mbo-opleidingen grote verschillen te bestaan. Soms lijken die verschillen samen te hangen met de aanleverende scholen. Sociale oorzaken spelen dan ongetwijfeld een rol.

11 Knelpunten: Aansluiting lesstof Zelfstandigheid Samenwerking (v)mbo Competentiegericht mbo Weinig terugkoppeling Vroege keuze Studiehouding Lesuitval mbo Werkt men aan de knelpunten en zo ja, waaraan? Voorlichting op het vmbo Intakeassessment Oriëntatieprogramma Maatwerk door individuele gesprekken met leerlingen Extra begeleiding om cgo onder de knie te krijgen Hulp bieden aan vmbo om LOB in te zetten Reparatieprogramma’s voor rekenen en taal Aandacht aan cgo tijdens introductie

12 Annebel Hessing 1e jaars Medewerker Marketing en Communicatie
Deze powerpoint presentatie is gemaakt door: Annebel Hessing 1e jaars Medewerker Marketing en Communicatie


Download ppt "April ’17."

Verwante presentaties


Ads door Google