Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opwarmer : zoek de 5 verschillen
Advertisements

Praktijkonderwijs sterk naar de toekomst
Ochtend Presentatie - docenten Welkom terug! Hoe ging de uitvoering van de PvB? Wie heeft dit allemaal gedaan en wat waren de ervaringen?
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
….een korte presentatie
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Werken naar onderwijsbehoeften
Workshop OGW in de klas..
Hogescholen in Dialoog
Opbrengstgericht werken
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
De school wil meer dan de inspectie vraagt ?! Ronde tafel bijeenkomst Vrijdag, 9 april 2010.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Handelingsgericht werken als schakel naar passend onderwijs
Stichting Projecten Speciaal Onderwijs Informatieronde wetsvoorstel kwaliteit(v)so 1, 8, 9 en 29 maart 2011.
Workshop Teamleiders OGW en sturen op OGW.
1 Netwerksessie Samenwerking rond taal op vmbo - mbo Lies Alons / ITTA Mbo Taalcoach Academie 25 september 2009.
pret met intervisie: ket-lessen Conferentie BV NT2 24 mei 2014
Hoe brei een team?.
De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg.
CanDo Coaching.
Hoe krijg ik ze mee Leerlingen, ouders, team Programma Michel Boer Muiswerk, waarom heb ik daar voor gekozen? Opdracht: kansen en bedreigingen Hoe heb.
Workshop Werken met een P.O.P. vrijdag 26 september 2014
LES 2 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Return to Sender.
Excellente Scholen Drentse excellentietraject Dorien zEVENBERGEN Inspectie van het onderwijs.
Zelfevaluatie en collegiale visitatie Arie Olthof Symposium Kwaliteit in Beeld 24 september 2007.
Resultaten onderzoek Onderzoek …. Uitgevoerd datum…. Ingevuld door …. teamleden.
Onze doelen en visie in beeld
Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020 De Oranjerie datum onderzoek 12 mei 2015.
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Opbrengstgericht Engels in het basisonderwijs Dag 6
Solliciteren: wat wil ik?
Lezen: doe het goed voor
Pedagogisch werken in de wijk Kwartaal 1 Les 1 Kamer L
Studiedag Kindcentrum IJsselmonde 10 november 2015.
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
KOP/MINOR Thema klassenmanagement/ orde in de klas
Ontwikkelingen toezicht speciaal en voortgezet speciaal onderwijs Cindy Ligt Piet van de Pol.
Welkom op de informatieavond van bs Groene Vallei
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
Informatie over deze presentatie (verwijderen voor gebruik) Bijgaande presentatie is ontwikkeld om groepen die met het programma Groepsontwikkeling willen.
‘t Steenbergen. Programma: uur inloop en informele gesprekken met elkaar uur Privacy en informatiebeveiliging zijn actuele en complexe.
Passend Onderwijs: Een nieuwe werkelijkheid? STRATEGISCHE SESSIES (V)SO STRATEGISCHE SESSIES (V)SO Regio bijeenkomst April 2014.
Welkom Schoolcaf é : ‘Andere Tijden’. Doel van de avond  Kennismaken met de verschillende mogelijkheden wat betreft schooltijden  In gesprek over voorkeursmodel.
Wetenschap & Technologie en zaakvakonderwijs [naam trainer]
Presentatie door: Welkom Bij de bijeenkomst over Cyclische kwaliteitszorg Ivonne van Eerd en Jeroen Meijboom.
Ouderavond Passend onderwijs en arrangeren op de dr. P.C.M. Bosschool
Feedbackplatform bijeenkomst 2 Instellingstoets Kwaliteitszorg en Kwaliteitszorg 2020 Maandag 6 februari 2017.
Praat+teken Praat+teken is een product van Epas
Communicatie 7e les.
Uitkomsten kwaliteitsonderzoek gedifferentieerd toezicht De Vlindertuin datum onderzoek 19 mei 2016.
Passend onderwijs.
Communicatie 4e les.
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
12 oktober 2017 Aanwezigen & je richten op deze les.
Visie mediawijsheid KB
Mijn visie op onderwijs
Ouders en school samen Maart 2016
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 4.
Social media Wat deel je wel en niet?.
Talentontwikkeling op school Het ontwerpen van een programma voor talentontwikkeling door (aankomend) leraren.
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Transcript van de presentatie:

Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast directeuren waren er ook IB-ers en een beleidsmedewerker vertegenwoordigd. Met elkaar hebben gekeken naar en gesproken over de vraag: Hoe neem je je team mee in de nieuwe ontwikkelingen betreffende het veranderende toezicht in het (V)SO”, en hoe betrek je ze bij de kwaliteitsindicatoren “Hoe neem je je team mee in de nieuwe ontwikkelingen betreffende het veranderende toezicht in het (V)SO”, en hoe betrek je ze bij de kwaliteitsindicatoren Door wie gemaakt? Lees u in Sheet 2 van deze PPP  En hoe te gebruiken? Als werkvorm tijdens uw MT!  Of als werkvorm bij een studiedag of een teambijeenkomst.

Wat is Speciaal Centraal?  Speciaal Centraal is een samenwerking tussen verschillende scholen voor Speciaal Onderwijs Cluster 3 in de regio Midden Nederland. Door de invoering van Passend Onderwijs en de Kwaliteitswet (V)SO krijgen we als scholen voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs met allerlei veranderingen te maken. Dit vraagt om nog meer en andere deskundigheid van medewerkers, schoolleiders en bestuurders in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Onze visie is dat we door met elkaar samen te werken kunnen we beter vorm geven aan onze eigen èn gezamenlijke ontwikkeling en de kwaliteit van het onderwijs op onze scholen.  De samenwerking wordt gezien als een spil in de kenniscirculatie.

‘Veranderend toezicht voor het (V)SO – deel 2’ - Het team betrekken bij de kwaliteitsindicatoren Aanleiding: MT Thema-ochtend Speciaal Centraal 21 april 2016

Korte inleiding  1. ONDERWIJS RESULTATEN  2. ONDERWIJSPROCES  3. SCHOOLKLIMAAT  4. KWALITEITSZORG EN AMBITIE  5. FINANCIEEL BEHEER Je verhouden tot het toezichtskader: - Wat MOETEN we doen? (deugdelijkheidseisen) - Wat willen we doen? (overige aspecten van kwaliteit) Inspectie wil meer aansluiten bij informatie die al op de scholen aanwezig is. De stand van zaken van de school op de standaarden: - Is te horen (uit gesprekken) - Is te lezen - Is te zien / te observeren

Programma  Werkvorm in 3 rondes  De deelnemers kiezen een aantal standaarden, waar in twee- of drietallen over wordt gesproken aan de hand van een aantal vaste gespreksvragen.  Er zijn 3 rondes, waarin over verschillende standaarden kan worden gesproken / uitgewisseld aan de hand van verschillende vragen.

Ronde 1 Ga in gesprek – In drietallen Welke vragen zou jij m.b.t. dit onderwerp / deze standaard met je team / leerlingen willen bespreken – wat is te horen? - Zet eerst je eigen vragen op de geeltjes -Plak ze daarna op de flap in de eerste kolom -Orden / vul aan / ga in gesprek

Ronde 2 Ga in gesprek In nieuwe drietallen Welke producten / documenten / resultaten zou jij mbt dit onderwerp / deze standaard aanleveren om te laten zien dat je aan deze standaard voldoet – wat kun je lezen? - Zet eerst je eigen input op de geeltjes -Plak ze daarna op de flap in de tweede kolom -Orden / vul aan / ga in gesprek Tijd over? Kijk wat de vorige groep in de eerste kolom heeft genoteerd en schrijf jullie feedback / aanvullingen erbij.

Ronde 3 Ga in gesprek In andere drietallen Welke concreet waarneembaar gedrag / kenmerken van de schoolomgeving zou zou jij mbt dit onderwerp / deze standaard in de school willen zien als het gaat om deze standaard (denk aan gedrag van teamleden en leerlingen, maar ook aan de uitstraling van de school)? - Zet eerst je eigen input op de geeltjes -Plak ze daarna op de flap in de derde kolom -Orden / vul aan / ga in gesprek Tijd over? Kijk wat de vorige groep in de tweede kolom heeft genoteerd en schrijf jullie feedback / aanvullingen erbij.