De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Model-handelingsprotocol AMHK “Informatie & reflectie” Presentatie op bijeenkomst voor gemeenteambtenaren op 1 april 2014 Michel Simon.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Model-handelingsprotocol AMHK “Informatie & reflectie” Presentatie op bijeenkomst voor gemeenteambtenaren op 1 april 2014 Michel Simon."— Transcript van de presentatie:

1 Model-handelingsprotocol AMHK “Informatie & reflectie” Presentatie op bijeenkomst voor gemeenteambtenaren op 1 april 2014 Michel Simon

2 Vereniging van Nederlandse Gemeenten Deze presentatie 1.Wat was de opgave? 2.Gevolg voor het Handelingsprotocol 3.Wat vereist dat van gemeenten?

3 Vereniging van Nederlandse Gemeenten 1. Wat was de opgave? AMK SHG AMHK wijkteam Gecertificeerde Instelling Veiligheidshuis (nieuwe stijl) Veiligheidshuis (nieuwe stijl) Raad voor de Kinderbescherming TransitieTransformatie Meldcode Een kind, een plan, een aanspreekpunt!

4 Vereniging van Nederlandse Gemeenten 1. Wat was de opgave? Maak een model-Handelingsprotocol dat: de kennis, de kracht en de werkwijze van SHG en AMK bundelen – en versterken (1+1=3) dat een optimale samenwerking met sociale wijkteams ondersteunt waarin – waar nodig – naadloos wordt geschakeld met het gedwongen kader, politie en justitie waar gespecialiseerde ondersteuning een duidelijke plek heeft

5 Vereniging van Nederlandse Gemeenten 2. Gevolg voor het handelingsprotocol Centraal staat wettelijke taak: Doorgeleiden naar passende hulp, uitgaande van veiligheid -Adviseren, begrenzen, richten… -Versterken lokaal veld -Monitoren als het nodig is… En onderzoek als het niet anders kan.

6 Vereniging van Nederlandse Gemeenten 3. Wat vereist dit van gemeenten? Eenduidige casusregie -Wie, wat, wanneer en hoe Heldere positionering crisisteam en bereikbaarheid 24/7 ICT – en CORV (~20% heeft er van gehoord!) Aansluiting veiligheidsketen -Regionaal convenant Eenduidige visie op sociaal domein, waaronder AMHK


Download ppt "Model-handelingsprotocol AMHK “Informatie & reflectie” Presentatie op bijeenkomst voor gemeenteambtenaren op 1 april 2014 Michel Simon."

Verwante presentaties


Ads door Google