De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Afwegen van de ingrediënten;

Verwante presentaties


Presentatie over: "Afwegen van de ingrediënten;"— Transcript van de presentatie:

1 Afwegen van de ingrediënten;
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Afwegen van de ingrediënten; -granen -mout -hop -kruiden

2 Het schroten van de mout.
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Het schroten van de mout. Brouwer Wim

3 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Storten van de mout

4 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
De maisch op pH brengen

5 Maischen volgens temperatuur schema
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Maischen volgens temperatuur schema

6 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Maischen

7 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Controle omzetting zetmeel in suiker mbv jodiumopl. Zwart/blauw nog zetmeel aanwezig.

8 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
maischketel met wortverzamelfilter

9 Onder stroomt heldere wort uit
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Klaren Onder stroomt heldere wort uit

10 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Koken van het wort

11 Samen-klonteren overtollige eiwitten
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Coaguleren Samen-klonteren overtollige eiwitten

12 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Het meten van: sg, pH Brix en refractie

13 Koelen van het wort met een tegenstroomkoeler
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Koelen van het wort met een tegenstroomkoeler

14 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
De tegenstroomkoeler

15 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Giststarter

16 Klimaatkast voor 1e vergisting
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Klimaatkast voor 1e vergisting

17 ‘n blik in het vergistingsvat
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. ‘n blik in het vergistingsvat

18 Jongbier naar de 2e vergisting
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Jongbier naar de 2e vergisting

19 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Opslag lagertanks

20 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Bottelen (bier in flessen doen)

21 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Bottelen Bier in het vat

22 Flessen afsluiten met kroon-kurken
Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”. Flessen afsluiten met kroon-kurken

23 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Vergisting (3e) op fles

24 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Etiketteren

25 Bier brouwen in Bry “De Vogelkooi”.
Opslag bieren


Download ppt "Afwegen van de ingrediënten;"

Verwante presentaties


Ads door Google