De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kleuren... Kleuren... 1. van het spectrum. 1. van het spectrum. 2. van voorwerpen. 2. van voorwerpen. © Het Vlietland College Leiden 3. Einde. 3. Einde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kleuren... Kleuren... 1. van het spectrum. 1. van het spectrum. 2. van voorwerpen. 2. van voorwerpen. © Het Vlietland College Leiden 3. Einde. 3. Einde."— Transcript van de presentatie:

1

2 Kleuren... Kleuren... 1. van het spectrum. 1. van het spectrum. 2. van voorwerpen. 2. van voorwerpen. © Het Vlietland College Leiden 3. Einde. 3. Einde.

3 Kleuren... Kleuren... 1. van het spectrum. 1. van het spectrum. © Het Vlietland College Leiden

4 1. Een witte lichtstraal... 2. De lichtstraal knikt twee keer... valt op een glazen prisma. valt op een glazen prisma. en op het scherm zie je het spectrum. en op het scherm zie je het spectrum.

5 Kleuren... Kleuren... 2. van voorwerpen. 2. van voorwerpen. © Het Vlietland College Leiden

6 1. Bij wit licht is het hart rood. 3. De andere kleuren van het... 2. De rode kleur wordt weerkaatst. spectrum worden geabsorbeerd. spectrum worden geabsorbeerd.

7 1. Bij wit licht is het hart rood. en het hart wordt zwart want... en het hart wordt zwart want... 2. Een blauw filter in de bundel... het absorbeert het blauwe licht. het absorbeert het blauwe licht.

8 1. Bij wit licht is het hart rood. en het hart wordt rood want... en het hart wordt rood want... 2. Een rood filter in de bundel... het weerkaatst het rode licht. het weerkaatst het rode licht.

9 1. Bij wit licht is het ‘onze’ vlag. en rood wordt zwart... en rood wordt zwart... 2. Een blauw filter in de bundel... en wit en blauw worden blauw. en wit en blauw worden blauw.

10 1. Bij wit licht is het ‘onze’ vlag. en rood en wit worden rood... en rood en wit worden rood... 2. Een rood filter in de bundel... en blauw wordt zwart. en blauw wordt zwart.

11 Kleuren... Kleuren... © Het Vlietland College Leiden 3. Einde.


Download ppt "Kleuren... Kleuren... 1. van het spectrum. 1. van het spectrum. 2. van voorwerpen. 2. van voorwerpen. © Het Vlietland College Leiden 3. Einde. 3. Einde."

Verwante presentaties


Ads door Google