De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bier & kaas Eva Bekemans Danaaï Vroman Bier Geschiedenis Grondstoffen Brouwproces Soorten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bier & kaas Eva Bekemans Danaaï Vroman Bier Geschiedenis Grondstoffen Brouwproces Soorten."— Transcript van de presentatie:

1

2 Bier & kaas Eva Bekemans Danaaï Vroman

3 Bier Geschiedenis Grondstoffen Brouwproces Soorten

4 Geschiedenis minstens j 3 fases in de geschiedenis: 1.tót het midden van de negentiende eeuw 2.de periode daarna 3.Het bier in de 20 e eeuw Louis Pasteur ( )   Pasteurisatie : Bier kan een paar maanden worden bewaard.

5 Grondstoffen Water Gerst Hop Gist koolzuur

6 Brouwproces bereiding van gerstemout ↓ bereiding van wort ↓ vergisten van wort ↓ filteren en de helderbieropslag ↓ verpakken

7

8 Soorten Trappistenbier  enkel door monniken gebrouwen & verkocht Abdijenbier Witbieren Speciale bieren Pilsen

9 kaas  300 soorten!! Wat is kaas Hoe maakt men kaas Soorten Voedingswaarde Tips bewaring

10 Wat is kaas  concentreren en droger maken van voedingsbestanddelen in melk dmv stremsel oudste manier melkbewaring!

11 Hoe maakt men kaas? Basisproduct  verse melk Stap 1: melk stremmen  wordt dik Stap 2: meting  puddingtextuur Stap 3: wrongel  bolletjes Stap 4: beoordelen wrongel  droog/nat

12 Stap 5: wrongel snijden

13 Stap 6: kaaspersing  kaas krijgt definitieve vorm Stap 7: pekelbad  zoutoplossing Stap 8: rijping  regelmatig omdraaien

14 Soorten kazen volgens : –rijping –diersoort –vetgehalte –bewerking duur rijpingsproces = belangrijk!

15 soortrijpingstijd Jonge kaas4 weken Jong belegen kaas8 weken Belegen kaas4 maanden Extra belegen kaas7 maanden Oude kaas12 maanden

16 Voedingswaarde Eet dagelijks kaas!  eiwitten  mineralen  vitamines (A,B,D)

17 Tips bewaring  altijd koel (18°C)  originele verpakking/alluminium  apart in koelkast  aangesneden kant naar boven  30 min. voor gebruik uit koelkast & verpakking  op plank: suikerklontje erbij  snijvlakken egaal afgedekt

18 Bier & kaas samen? Reden Combinaties

19 Reden Perfecte harmonie! Bier  geen zoutcomponenten Kaas  zoute smaak

20 Combinaties Lage gistingsbieren & witbieren harde & pittige kazen Bier van spontane gisting verse kaas & kruidenkaas Trappist & abdijbieren zachte & romige kazen Zoete en fijn-zure bieren Schimmel- & blauwe kazen Bier van hoge gisting metrijpe & geraffineerde kazen bierenkazen

21 Bedankt voor jullie aandacht en we hopen dat jullie er alvast iets van hebben opgestoken. Danaai en Eva


Download ppt "Bier & kaas Eva Bekemans Danaaï Vroman Bier Geschiedenis Grondstoffen Brouwproces Soorten."

Verwante presentaties


Ads door Google