De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur"— Transcript van de presentatie:

1 Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Serveren van bier Bier glazen Serveren van wijn

2 Franse servies systeem (Chef-de-rang systeem)
Dit is de duurste en het werkintensiefste benadering, enkel te vinden in eerste rang hotels en restaurants. De dienstpersoneel is uitgebreid en taken en verantwoordelijkheden zijn duidelijk toegewezen.

3 Franse servies systeem (Chef-de-rang systeem)
De restaurant manager De maître d´hôtel (chef de service) Enkele hoofd kelners Wijn steward (chef de vin) En een assistent voor de wijn steward (commis de vin) In het verleden: Vandaag: 1 station = 30 gasten 1 station = gasten Kapitein chef de rang Kapitein chef de rang Eerste kelner demi-chef Front kelner commis de rang Front kelner commis de rang Kelner apprentis Achter kelner commis de suite Bus jongen/loper Commis débarrasseur Leerling apprentis

4 Ideale drink and serveer temperatuur

5 Ideale drink and serveer temperatuur
Niet-alcoholische dranken: De ideale drink temperatuur ligt tussen de 6 en 10 °c. Bier: De ideale drink Temperatuur is 8 graden Celsius. Schommelingen in temperatuur moeten worden vermeden om het verlies van koolzuur te voorkomen. Warm bier produceert meer schuim, resulteert in verliezen van de verfrissende carbonaat en doft de smaak. Als het bier te koud is, dan wordt het troebel, verliest zijn natuurlijke glans, geen schuim en wordt niet serveerbaar.

6 Ideale drink and serveer temperatuur
Wijn: Wijn moet op de juiste drinktemperatuur geserveerd worden om haar boeket, aroma, karakter en smaak volledig weer te geven.

7 Bier serveren Gieten van vatbier:
De vereisten voor een goede bier servies zijn: Goede opslag condities. Beschermd van directe zonlicht. Even en ongestoorde CO2 drukte. Zorgvuldige reinheid van alle doseer en het giet gebruiksvoorwerpen, bier lijnen en glaswerk. Gebruik nooit bierglazen voor andere dranken.

8 Bier serveren Flesbier serveren: Mise en place: Dienblad Glaswerk
Tappen van flesbier: Wanneer men bier uit een fles giet, neem het glas aan je linkerhand, hou het schuin en giet langzaam. Als het bier wordt gegoten zonder dat het glas is gekanteld, zal teveel Co2 verdrijven, en te veel schuim zal vormen. Veeg bierflesjes voordat u ze in een koelkast of koeler plaatst.

9 Bier glazen Bier glas: voor het serveren van vat en flesbier.
(kijk naar de glazen van links naar rechts) Bier glas: voor het serveren van vat en flesbier. Bier aperitief: voor het serveren van vat en flesbier. Bier tulp: voor het serveren van flesbier en af en toe vat bier Bier glas: voor het serveren van vat en flesbier Berliner Molle: glas met een voet, voor het serveren van Berlin white beer. Wit bier glas: voor het serveren van wit bier (gerstebier) bierpul : voor het serveren van vat bier


Download ppt "Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur"

Verwante presentaties


Ads door Google