De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Workshop Van referentiekader naar een Regionaal Crisisplan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Workshop Van referentiekader naar een Regionaal Crisisplan."— Transcript van de presentatie:

1 Workshop Van referentiekader naar een Regionaal Crisisplan

2 Programma Welkom & voorstellen Introductie Tweegesprekken Plenaire discussie Samenvatting en vervolgafspraken

3 Het crisisplan is een plan voor de organisatie van de regionale crisisbeheersing. Artikel 14. Wet veiligheidsregio's Eenmaal in de vier jaar een crisisplan vaststellen waarin in ieder geval zijn vastgesteld de organisatie, de verantwoordelijkheden, de taken en bevoegdheden in het kader van de rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het beschrijft ook de organisatie, verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden m.b.t. de maatregelen en voorzieningen die de gemeenten treffen. Het bevat afspraken die gemaakt worden met derde partijen, zoals het OM, de Waterschappen en Defensie.

4 Het referentiekader Er is een referentiekader voor het regionaal crisisplan. Vastgesteld door de koepels. Binnenkort ter bekrachtiging naar het Veiligheidsberaad. Het is een Procesmodel/Functiemodel voor de multidisciplinaire sturing van de crisisbeheersingsorganisatie in de veiligheidsregio. Meerjarig ontwikkelingsperspectief. Handreiking aan de regio's.

5

6 Hulp aan de Veiligheidsregio’s Kennis en mensen ondergebracht binnen het programma CENS2 (Centre of Excellence for National Safety en Security) 1 ½ fte beschikbaar tot 31 december 2009 om de regio’s te ondersteunen

7 Antwoord op de vragen Op welke manier kunnen wij de regio’s ondersteunen? Waaraan heeft u behoefte? Uitwerking Plan van aanpak Samen met u !!

8 Vragen?


Download ppt "Workshop Van referentiekader naar een Regionaal Crisisplan."

Verwante presentaties


Ads door Google