De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Organist: Johan Tijssen Schriftlezingen: Jesaja 42:1-3, 6-7 Mattheus 3:1-6, 13-17 * *

2

3

4 Kerk op de Catwalk!   door de gezamenlijke kerken Wanneer: Vrijdag 13 januari om uur Waar: Grote Kerk V’hove

5 Gratis toegang voor iedereen.
500 jaar Reformatie komt in beeld bij de modeshow: Kerk op de Catwalk. De kleding wordt geshowd door gemeenteleden van de Johanneskerk, Mariakerk en Hervormde Gemeente. Van tevoren is er een rondgang door Veno. 

6

7 Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Organist: Johan Tijssen Schriftlezingen: Jesaja 42:1-3, 6-7 Mattheus 3:1-6, 13-17 * *

8 Lied 723: 2

9

10

11 Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Organist: Johan Tijssen Schriftlezingen: Jesaja 42:1-3, 6-7 Mattheus 3:1-6, 13-17 * *

12 Mededelingen

13 Psalm 72

14

15

16

17 Votum en groet

18 Gebed op de drempel

19 Johannes de Heer 256 : Tel Uw Zegeningen
Als op 's levens zee de stormwind om u loeit en ge tevergeefs uw arme hart vermoeit, Tel uw zegeningen tel ze één voor één en ge zegt verwonderd; Hij liet nooit alleen. Tel uw zegeningen, tel ze één voor één, tel ze alle en vergeet er geen. Tel ze alle, noem ze één voor één, en ge ziet Gods liefde dan door alles heen.

20 Drukken 's levens zorgen u soms zwaar terneer, schijnt het kruis te zwaar u,
zeg het aan de Heer. Tel uw zegeningen, wil op Jezus zien, dan zal 't harte zingen en de zorgen vliên. Tel uw zegeningen, tel ze één voor één, tel ze alle en vergeet er geen. Tel ze alle, noem ze één voor één, en ge ziet Gods liefde dan door alles heen.

21 Als ge ziet op and'ren met veel geld en goed, weet, uw Hemelvader geeft u overvloed. Tel uw zegeningen, voor geen geld te koop, schatten in de hemel zijn uw blijde hoop. Tel uw zegeningen, tel ze één voor één, tel ze alle en vergeet er geen. Tel ze alle, noem ze één voor één, en ge ziet Gods liefde dan door alles heen.

22 Zo in alle moeiten, zorgen zonder tal, wees toch nooit ontmoedigd, God is overal. Tel uw zegeningen, Eng'len luist'ren toe, troost en hulp schenkt Hij u, volg dan blij te moe.   Tel uw zegeningen, tel ze één voor één, tel ze alle en vergeet er geen. Tel ze alle, noem ze één voor één, en ge ziet Gods liefde dan door alles heen.

23 Inleidende woorden

24 10 geboden uit Luthers Catechismus

25 Lied 886: 2

26

27 Opstap

28 Kinderen naar de kindernevendienst

29 Gebed van de zondag

30 Schriftlezing Jesaja 42: 1-3, 6-7
42 1 Hier is mijn dienaar, hem zal ik steunen, hij is mijn uitverkorene, in hem vind ik vreugde, ik heb hem met mijn geest vervuld. Hij zal alle volken het recht doen kennen. 2 Hij schreeuwt niet, hij verheft zijn stem niet, hij roept niet luidkeels in het openbaar;

31 3 het geknakte riet breekt hij niet af, de kwijnende vlam zal hij niet doven. Het recht zal hij zuiver doen kennen. 6 In gerechtigheid heb ik, de HEER, jou geroepen. Ik zal je bij de hand nemen en je behoeden, ik neem je in dienst voor mijn verbond met de mensen en maak je tot een licht voor alle volken,

32 7 om blinden de ogen te openen, om gevangenen te bevrijden uit de kerker, wie in het duister zitten uit de gevangenis.

33 NLB 522: 1, 2

34

35 NLB 522, 2

36

37 Schriftlezing Mattheus 3: 1-6, 13-17
1 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: 2 ‘Kom tot inkeer, want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ 3 Dit was de man over wie de profeet Jesaja sprak toen hij zei: ‘Luid klinkt een stem in de woestijn: “Maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden.”’

38 4 Johannes droeg een ruwe mantel van kameelhaar met een leren gordel; hij voedde zich met sprinkhanen en wilde honing. 5 Uit Jeruzalem, uit heel Judea en uit de omgeving van de Jordaan stroomden de mensen toe, 6 en ze lieten zich door hem dopen in de rivier de Jordaan, terwijl ze hun zonden beleden.

39 13 Toen kwam Jezus vanuit Galilea naar de Jordaan om door Johannes gedoopt te worden. 14 Maar Johannes probeerde hem tegen te houden met de woorden: ‘Ik zou door u gedoopt moeten worden, en dan komt u naar mij?’ 15 Jezus antwoordde: ‘Laat het nu maar gebeuren, want het is goed dat we op deze manier Gods gerechtigheid vervullen.’ Toen stemde Johannes ermee in.

40 16 Zodra Jezus gedoopt was en uit het water omhoog kwam, opende de hemel zich voor hem en zag hij hoe de Geest van God als een duif op hem neerdaalde. 17 En uit de hemel klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde.’

41 NLB 522: 4, 5

42

43 NLB 522: 5

44

45 Overdenking. Wegwerkzaamheden.

46 LIED 435: 1,2

47

48

49

50 Kinderen komen terug

51 Als je bidt zal Hij je geven
Als je klopt aan de deur zal Hij opendoen. Als je zoekt dan zul je ’t vinden, halleluja. Halleluja, halleluja, halleluja.   1. Als je de Vader vraagt om een brood, geeft Hij je zeker nooit een steen. Al je gebeden klein of groot, heus, Hij vergeet er niet één.

52 Als je bidt zal Hij je geven.
Als je klopt aan de deur zal Hij opendoen. Als je zoekt dan zul je ’t vinden, halleluja. Halleluja, halleluja, halleluja.   2.Als je Mijn Vader iets wilt vragen, vraag in Mijn naam, Ik zal het doen. Ik ben met je alle dagen, Ik ben dezelfde als toen.

53 Als je bidt zal Hij je geven.
Als je klopt aan de deur zal Hij opendoen. Als je zoekt dan zul je ’t vinden, halleluja. Halleluja, halleluja, halleluja.

54 Dankgebed, voorbeden, stil gebed en Onze Vader

55 Collecte

56 NLB 898: 1,3

57

58

59

60 Zegen

61 Nieuwjaarsreceptie in de Voorhof


Download ppt "Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma"

Verwante presentaties


Ads door Google