Paulus op reis Handelingen 17. Paulus in Athene 25 Hij wordt ook door mensenhanden niet gediend alsof Hij iets nodig heeft; Hij Zelf geeft aan allen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Is er leven na de dood?.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Romeinen 14 sterk en zwak.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
“Ik ben een spiritueel mens” - Terrell Owens Ik word vermoeid van niet-godsdienstige types die het woord “spiritueel” overmatig gebruiken. (En ik ben.
Wauwww TOV! Dat er bent jij TOV ! Geloof en gevoel.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Zonde, de grootste vijand
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Welkom.
Bestemming God eren ….
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Psalm 139: 13 U was het die mijn nieren vormde,
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
14 maart 2013 bijbelstudie nr. 6 Vanaf hoofdstuk 3:4.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade schenken 1.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.
Wandelen met de Ontzagwekkende
16 nov Rotterdam. Paulus & het toekomstig oordeel... hel en verdoemenis dwaling nr. 1: hel en verdoemenis  karikatuur van gerechtigheid  geen.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
OPSTANDING de levende boodschap deel 2: ‘evangelist’ n.a.v. Hand. 17: juni 2015 R.Rausch © Serie: Wandelingen door Handelingen Evangelische Baptistengemeente.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
28 januari 2016 Katwijk Paulus in 'Handelingen'. terugblik...  Na de tumult in zowel Thessalonika als Berea vertrok Paulus onder begeleiding naar Athene.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Gedachteniszondag 22 november 2015 Jij was verweven met mijn leven. De dood heeft ons uiteen gejaagd. Toch is ons iets van troost gegeven: Jouw naam staat.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
18 februari 2016 Katwijk Paulus in 'Handelingen'.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Paulus op reis Handelingen 17. Paulus in Athene Athene, godin van de wijsheid de wetenschap en de oorlog.
Beelddragers van de onzichtbare God
Les 2 Geloven in… Wat doe ik hier vandaag?
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
De onbekende God 24 juni 2018 Zeewolde.
Transcript van de presentatie:

Paulus op reis Handelingen 17

Paulus in Athene

25 Hij wordt ook door mensenhanden niet gediend alsof Hij iets nodig heeft; Hij Zelf geeft aan allen het leven, de adem en alles. Of wie heeft Hem eerst iets gegeven en het zal hem teruggeven worden? Romeinen 11:35

25 ….Hij Zelf geeft aan allen het leven, de adem en alles…... God, die de hemel, de aarde, de zee en alles wat daarin is, gemaakt heeft. Hij heeft in de tijden die achter ons liggen al de naties hun wegen laten gaan, hoewel Hij Zichzelf toch niet onbetuigd liet door goed te doen: Hij gaf ons uit de hemel regen, vruchtbare tijden en en verzadigde ons hart met voedsel en vreugde…. Handelingen 14:17

26 En Hij maakt uit één elke natie van de mensen om het oppervlak van de aarde te wonen, terwijl Hij de bepaalde tijden en de grenzen van hun woonplaats heeft vastgesteld God bepaalt alles, zowel plaats, tijd als gebeurtenissen Eigenaar van hemelen en aarde – Genesis 14:16,22

26 En Hij maakt uit één elke natie van de mensen om het oppervlak van de aarde te wonen, bepaalt de tevoren gestelde gelegenheden en de grenzen van hun woonplaats. God bepaalt de tevoren gestelde gelegenheden, gunstige tijden in ons leven!

26 En Hij maakt uit één elke natie van de mensen om het oppervlak van de aarde te wonen, bepaalt de tevoren gestelde gelegenheden en de grenzen van hun woonplaats. God bepaalt de tevoren gestelde grenzen in ons leven: strijd, welke? strijd – de oorlogen van IEUE – Filistijnen – 1 Sam.25:28

27 om zij de Heer te zoeken, of zij Hem mogen tastend en Hem mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons.

28. want in Hem leven wij, bewegen wij ons en zijn wij leven wij: geest - het woord/geest bewegen wij ons: ziel - het doen zijn wij: lichaam - aanraken, tasten Epimenides, over Zeus

28. Zoals ook enkele van uw dichters gezegd hebben: want wij zijn ook van dat geslacht. want wij zijn ook van dat geslacht – citaat van Aratus, over Zeus en de goden  eerder van Cleanthus van Cilicie

29 Het geslacht dan, behoort aan God toe; wij zijn niet gehouden hieruit af te leiden, dat de Godheid is als goud, zilver of steen, een sculptuur van kunst en menselijk sentiment. behoort aan God toe  heel nauw met Hem verbonden, Hij is de Bron, de Schepper Welk beeld heb je van God?

29 Het geslacht dan, behoort aan God toe; wij zijn niet gehouden hieruit af te leiden, dat de Godheid als goud, zilver of steen is, een sculptuur van kunst en menselijk sentiment. God kun je niet in een tastbaar beeld uitdrukken  geen product van menselijke voorstelling mogelijk! gouden beeld van Zeus in Olympia (impressie)

30 Welnu dan, voorbijziend de tijden van onwetendheid: de God verkondigt nu aan alle mensen overal zich om te keren. om te keren = na-denken Nabij is IEUE (Ik ben) voor allen die Hem aanroepen voor allen die Hem aanroepen in waarheid – Psalm 145:18

Paulus verkondigt God, de Plaats-er. Paulus laat de God zien, die alles Zijn plaats geeft, in Hem is de waarheid ; het antwoord op je vragen.

31 en wel omdat Hij een dag vastgesteld heeft, waarin Hij bijna de bewoonde (aarde) rechtvaardig zal richten door een Man, die Hij aanwijst, gerichten: overgang naar de 1000 jaar: volkeren na de 1000 jaar: grote witte troon

31 geloof aan allen aanbiedend, Hem op te (doen) staan uit (de) doden. geloof

32 Toen zij echter over de opstanding van doden hoorden, spotten sommigen, anderen zeiden echter: ‘Wij zullen u hierover ook opnieuw horen’.

34 Sommigen mannen echter, sloten zich bij hem aan, zij geloven, onder wie Dionysius de Areopagiet en een vrouw genaamd Damaris, en anderen met hem  Geloof, in het hart!