Er bloeit iets op! Kerstproject 2015. Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Godsdienst.
Advertisements

De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Kerstviering kleuterbouw
Kerstmis.
Evangelie der genade Vragen :
Maria neemt ons mee doorheen de sterkste momenten van haar leven…
Christus: Zijn namen en levensgang
GOD GEBRUIKT GEWONE MENSEN
Van harte welkom in deze dienst waarin de doop wordt bediend aan Suze Nuijen en aan Elisa Martina Oostindie.
Stop! Sta eens even stil..
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Thema: "God roept zijn volk (en dat zijn wij ook) op tot bekering".
Welkom in deze kerkdienst
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Op Zijn Woord. At His Word.. Lucas 1: In de zesde maand nu werd de engel Gabriel van God gezonden naar een stad in Galilea, genaamd Nazaret, 27 tot een.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst.
De beroemdste persoon die er is …. Turning point in de geschiedenis God werd mens en kwam onder ons wonen. De realtie tussen God en mensen was stukgegaan,
Godsdienst.
Beloofd is beloofd.
Wie nodig je als eerste uit?
Shalom!.
Thema voor vanavond is:
HeiLiG.
4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God maakt zijn zegen waar 1.
Vrede: - Romaans: pax, peace - Germaans: vrede, Friede (-> vriend, vrijen) - Hebreeuws:shalom.
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Verlangens van God.
Verlangen naar licht.
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
Leven zoals past bij God
Met foto’s en gedichten.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Kerst 2014: een kind is ons geboren
In Uw licht zien wij het Licht
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
Preek Matteüs 2: 1-12.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
Zingen Vers 1 Halleluja, lof zij het Lam, die onze zonden op Zich nam,
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Zingen Vers 1 God, enkel licht, voor wiens gezicht
12 juli 2015 Zoetermeer. Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
Welkom en Afkondigingen >. Zingen: 33:1,8 > Kom nu met zang en roer de snaren, gij volk, dat leeft van 's Heren recht. Hijzelf heeft zijn getrouwe scharen.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Er bloeit iets op! Kerstproject Komt tot ons, de wereld wacht, Heiland, kom in onze nacht. Licht dat in de nacht begint, kind van God, Maria 's.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Welkom en Afkondigingen >. Zingen: 146c: 1, 7 > >
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
Dienen “minste dienares” leven totaal op de kop gezet wil jij dat wel?
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
Structuur in de Heilige Schrift Zijn de teksten van de heilige Schrift uit de losse pols opgeschreven? of met precisie en structuur?
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Blok III Jezus, Gods Zoon
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Transcript van de presentatie:

Er bloeit iets op! Kerstproject 2015

Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht is weer opnieuw gaan bloeien in ‘t midden van de nacht.

Die roos van ons verlangen, dat uitverkoren zaad, is door een maagd ontvangen uit Gods verborgen raad. Maria was bereid, toen Gabriel haar groette in ‘t midden van de tijd.

Die bloem van Gods behagen heeft, naar Jesaja sprak, de winterkou verdragen als allerdorste tak. O roos als bloed zo rood, God komt zijn volk bezoeken in ‘t midden van de dood.

Wees gegroet!

Er is een licht ontstoken waar alles donker is. Er is een bloem ontsproten waar grond bevroren is En blad voor blad ontluikt een roos van Gods genade Licht in de duisternis

Meisje uit Nazareth Door God apart gezet Hij zond een engel vanaf Zijn troon Die haar de boodschap bracht Ik heb aan jou gedacht Jij zult de moeder zijn van Mijn Zoon Hij zei Wees gegroet (ave Maria) Wees niet bevreesd (ave Maria) Wees vervuld van Mijn Geest

Toen zei Maria stil Ik wil als God het wil Dat het gebeuren zal naar Zijn woord Ging toen uit Nazareth Naar nicht Elisabeth Die had van God al het nieuws gehoord Ze zei Wees gegroet O wat een eer Jij wordt de moeder van mijn Heer

Later in Bethlehem Vonden de herders Hem 't Kind van Maria Gods eigen Zoon Net als die herders toen Willen wij 't zelfde doen Buigen voor Jezus met eerbetoon Zoon van God (Zoon van Maria) Maak ons rein Laat ons als Maria zijn