Gebed en belijdenis.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Ik geloof in God de Almachtige Vader, Schepper van hemel en aarde,
Wiruju “mijn geloofsbelijdenis” een liturgisch gezang uit
Welkom in deze middagdienst! Voorganger is ds. M. Janssens
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Zondag 4 mei 2014 middagdienst.
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Genade en veroordeling
We lezen: Efeziërs 1: 15 – 2: 7 De preek gaat over Zondag 17 en Het eerste lied: Psalm 98: 1 Voorganger: ds. R. de Graaf te Rouveen Alle liederen.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Votum en Zegengroet Zingen: Psalm 18: 1 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
De blijde levensweg van gelovigen.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Tellen onze goede werken mee?
Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N. N. en N. N
1 Zondag 17 november 2013 middagdienst. 2 Welkom in deze dienst Voorganger :ds. H. de Bruijne Ouderling:J.L.H. Rink Organist:Krijn van Veen.
1 Welkom in deze dienst! Voorganger :Ds. H. de Bruijne Ouderling:E. Groenewold Organist:Wim Brunsveld.
Ds. A. Van der Sloot Johannes 20: Voorganger Tekst
In deze presentatie staan beide.
Welkom in deze eredienst
“Met Christus gezeten in de hemel”
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen.
Cursus “vrij om te zijn”
welkom in deze eredienst Tweede zondag in de veertigdagentijd
Welkom in deze kerkdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
1 Zondag 1 juni 2014 middagdienst. 2 Welkom in deze dienst! Voorganger :ds. E. Everts Ouderling:W.H. van Eeken Organist: Krijn van Veen.
1 Zondag 20 mei 2012 middagdienst. 2 Welkom in deze dienst Voorganger :ds. G. Vos (Assen) Ouderling:E. Groenewold Organist:Krijn van Veen.
Van gedoopt naar gevormd!
Lied: “Wie is die God die eeuwig leeft” Psalm 73 : 10 Psalm 138 : 1
Zondag 1 januari 2012 middagdienst
1 Zondag 22 juli 2012 middagdienst. 2 Welkom in deze dienst Voorganger :ds. A. van de Bovekamp Ouderling:E. Groenewold Organist:Krijn van Veen.
Zondag 22 februari 2015 middagdienst. Welkom in deze dienst. Voorganger:ds. J. Groenleer (Leiden) Ouderling:Cors Visser Pianist:Nanne Kamerbeek.
Welkom in deze ochtenddienst. In deze dienst gaat Br. C. Visser voor.
Zondag 19 april 2015 Middagdienst.
Welkom en Afkondigingen >. Zingen: 33:1,8 > Kom nu met zang en roer de snaren, gij volk, dat leeft van 's Heren recht. Hijzelf heeft zijn getrouwe scharen.
Zondag 13 september 2015 Middagdienst. Welkom in deze dienst waarin we samen het Heilig Avondmaal vieren! Voorganger:ds. J. Groenleer (Leiden) Organist:Krijn.
VoorgangerDs R. Tigelaar Voor de dienst Na de zegen Voor de dienstPs. 2: 4 Na de zegen Ps. 103: 5,6 Schriftlezing SchriftlezingPsalm 103 Tekst Zondag 49.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Kerkcentrum de Ark LITURGIE 24 juni 2012 THEMA: DE CHAOS DE BAAS, In deze dienst worden gedoopt   Kristel van den Berg, Sofia van.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Welkom in “de Horizon” VOORGANGER Ds. J.H. Dunnewind ORGANIST Henri Niezink COLLECTE 1 e : Kerk 2 e : Diaconie Ps. 8: 1, 3, 6 | Matt. 20: 1-16 | Art. 24.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Psalm75:1 Exodus 3: Exodus34: H.C.Zondag:36 Gezang176a:5 Psalm86:4, 5 Gezang179a: Psalm33:1, 8 Gezang 182E:Amen Liturgieds. J.R. Geersing Den.
VGK Assen Oase Opw.672:1,3 Ps.34:1,7,9 Opw.556 Ps.25:3 Gez. 358: 1 Ps. 25: 7 Num.21:1 t/m 9 ( NBG ’51) Gez.449:1,3,4,5 Joh.3:14,15 Gez. 189: 1,2,3,4 Elb.395:1,2,3.
1.
Welkom in deze kerkdienst
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Heilig Avondmaal (formulier 5)
( Tijdelijke pagina; gooi deze weg na gebruik)
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Transcript van de presentatie:

Gebed en belijdenis

Wat is gebed? Waarom bidden wij?

Is het een gewoonte?

Het bekendste gebed

Het Onze Vader Het eerste deel: Eerbied naar God Verwijst naar het hemelrijk Overgave en gehoorzaamheid aan zijn wil Het tweede deel: Verwijst naar mens en zijn dagelijks behoeften Vergeving van schuld Steun in het leven en de strijd tegen kwaad Het gebed wordt gedragen door de verlossing en de komst van het koninkrijk Gods

Het Credo 12 artikelen 1. Ik geloof in God de almachtige Vader, Schepper van hemel en aarde. 2. En in Jezus Christus, Zijn enige Zoon, onze Heer, 3. Die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de maagd Maria, 4. Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, 5. Die nedergedaald is ter helle, de derde dag verrezen uit de doden, 6. Die opgestegen is ten hemel, zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader, 7. Vandaar zal Hij komen oordelen de levenden en de doden. 8. Ik geloof in de Heilige Geest; 9. De Heilige katholieke Kerk, de gemeenschap van de heiligen; 10. De vergeving van de zonden; 11. De verrijzenis van het lichaam; 12. En het eeuwig leven. Amen.

Trinitarisch Ik geloof in God de almachtige Vader, Schepper van hemel en aarde. En in Jezus Christus, Zijn enige Zoon, onze Heer Ik geloof in de Heilige Geest

Samenvatting van het leven van Jezus Die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de maagd Maria, Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, Die nedergedaald is ter helle, de derde dag verrezen uit de doden, Die opgestegen is ten hemel, zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader

Jezusbeelden Twee naturen: mens en godelijk Deel van drie-eenheid Rechter: “Vandaar zal Hij komen oordelen de levenden en de doden.” Mens: “Geleden, gekruizigd, gestorven en begraven”

Ten Slotte Twaalf artikelen van Credo = compact samenvatting NT Credo bevat “geloofswaarheden” Onze Vader en Credo belangrijk deel van christelijke eredienst en persoonlijke gebed RK: verering Maria RK: rozenkrans/rozenhoedje (gebedsnoer)+ gebed “Wees Gegroet, Maria” Persoonlijk gebed heel belangrijk