Je impact als docent Silvia van der Werve.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hogere denkvaardigheden
Advertisements

‘HOW CAN I INTRODUCE NEW WAYS OF ASSESSMENT THAT CAN CONTRIBUTE TO GETTING PUPILS MORE INVOLVED IN THEIR OWN LEARNING?’ ‘Een onderzoek naar beoordelen.
De “ leraar” als rolmodel
Beoordelen van docenten loont de moeite!
Effectieve instructie
Beleidsuitvoering vs onderzoek Utrecht Jan 2010 Brug tussen beleidsuitvoering en beleidsonderzoek Marc van der Steeg (CPB/TIER)
Velon werkgroependag 2007 leren van leerlingen Wat betekent Opleiden in de school: voor de leerling?
Inzicht Resultaten KNAW rapport. Druk op scholen door maatschappelijke ontwikkelingen. Leraar komt onvoldoende toe aan pedagogische taak. Te weinig ‘time.
Consciously, we teach what we know;
Voortgangsgesprek fase 1
UvA-Q = [ DIF & SEF & DEF ] Wat?! En waarom?!
OGW in de klas: hoe maak ik het leren zichtbaar?!
Docent: Ans Sarianamual - oktober 2014
Het leren in BS 2 gebaseerd op de leertheorie: het behaviorisme
De basis van ADSL: het constructivisme
Feedback vragen Studiemiddag Bacherlor College 29 januari 2015
Huiswerk vs. Huiswerkuren
Wat ik vraag 10 minuten aandacht voor:
De ondernemende student Hoofdstuk 3Persoonlijke presentatie en reflectie.
Boekbespreking Differentiëren is te leren, Aafke Bouwman
Leerproces SDV leerlijnen ontwikkellijnen Doel: POP van de leerling
GSTPGO1 Onderzoek in Onderwijs
De kwaliteit van het basisonderwijs in het Noorden
Opbrengstgericht Engels in het basisonderwijs Dag 6
Het betrekken van studenten bij de toetscyclus
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
ICALT observatie-instrument training 24 september 2015

Referentiekader voor het onderwijs
Slc. Hoe gaat het ?? 4.5 Opdracht: Mijn studievaardigheden Planning: kwartaal 2 Inleveren via: Inleverknop van module SLC via Voor deze opdracht.
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
Alternatieve evaluatie- procedures in hoger onderwijs. Waar gaat het nu over? Martin Valcke Onderwijsdag AUH - 18 januari 2016.
CONCEPT CHECKS & FAST FEEDBACK
Thema 2 Periode 1 KOP
Ze kunnen het omdat jij dat denkt Workshop groeigericht feedback geven
Bijeenkomst 5.  Doelen  Wat hebben jullie bij thema vanmorgen gedaan?  Feedback geven en ontvangen op huiswerkopdracht  Van doelen naar leeractiviteiten.
1. Greijdanus College 3. Korte omschrijving van de interventie Eduscrum is activerende didactiek die een positieve invloed heeft op de leeropbrengsten.
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
Krachtig ontwerpen op basis van gedegen onderzoek.
Formatief versus summatief
Gepersonaliseerd leren:
Vertaling van: John Hattie – Visible Learning for Teachers
Loopbaancompetenties
Onderzoek In Onderwijs – groep bèta
Coaching in regioleren
Bijeenkomst 1.2 Ellen van den Boomen
Basistraining Ontwikkelingsgericht coachen voor werkplekbegeleiders
Module 6; didactisch handelen
Dit jaar Kiezen voor een vervolgstudie
De juiste route naar het juiste doel
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Workshop leerdoelen over druk en ruimte
Toetsing Vakdidactiek 2.
Activernde didactiek & passende werkvormen
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
WELKOM bij Denkvragen stellen simonettekoven.nl 1.
Vakdidactiek EP 2 bijeenkomst 2
Titel van trainingspresentatie
Vertaling van: John Hattie – Visible Learning for Teachers
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Hoofdstuk 4 Opleiden en begeleiden
Conferentie Formatief toetsen Ook bij jou in de klas en op school!
Wetenschapsbeursproject
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Hoofdstuk 4 Opleiden en begeleiden
Succescriteria voor Spreekvaardigheid
Cijferloos lesgeven bij talen
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Helpen onderwijsevaluaties mee aan de kwaliteitscultuur?
Transcript van de presentatie:

Je impact als docent Silvia van der Werve

Inleiding Boek: John Hattie Onderwijswetenschapper Nieuw Zeeland Onderzoek naar 816 meta-analyses van onderzoek naar effecten in onderwijs: in totaal over 62.169 studies met ruim 83 miljoen deelnemers Belangrijkste uitkomst: 150 factoren die invloed uitoefenen op het leren, gerangschikt naar effect om beter te gaan leren Boek:

Inleiding op effect op leren Onderzoek naar effectgroottes leert dat ongeveer 95% van wat leraren doen een positief effect heeft. Het onderzoek van John Hattie heeft gebruik gemaakt van effectgroottes om onderwijsinnovaties die invloed hebben op leerprestaties op een continuüm te zetten. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 95% van wat leraren doen een positief effect heeft, maar we hebben meer nodig dan dat.

Korte introductie door John Hattie https://www.youtube.com/watch?v=QC_8_EdydbY

Effect op leren Er is bijna altijd bewijs te vinden dat iets impact heeft op leren – de belangrijkste vraag is hier: Hoe groot is de impact op het leren? Een effectgrootte van 0.40 is het gemiddelde en/of typische effect. Dit is het minimum dat we zouden moeten verwachten.  Als je geen gemiddelde van 0.40 of hoger hebt, dan moet er wat veranderen! Het onderzoek van John Hattie heeft gebruik gemaakt van effectgroottes om onderwijsinnovaties die invloed hebben op leerprestaties op een continuüm te zetten. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 95% van wat leraren doen een positief effect heeft, maar we hebben meer nodig dan dat.

Oefening Wat heeft op de lijst hiernaast een hoge, middelgrote of lage impact op leren? Tip: er zijn elf hoge, negen gemiddelde en tien lage invloeden.

Antwoorden

2 belangrijkste conclusies uit zijn onderzoeken visible teaching – visible learning 1. Kijk naar onderwijs door de ogen van de leerling Focus op leren, en niet zozeer op lesgeven. Wat is het effect van uw lessen? Wat gebeurt er bij de student? Welke feedback is nodig om hem/haar verder te brengen? 2. Leer kinderen om hun eigen leraar te worden Als het lukt om studenten liefde en verantwoordelijkheid voor leren bij te brengen, dan vergemakkelijkt dat hun leerproces. Hattie geef stap-voor-stap beschrijvingen en voorbeelden hoe we daaraan kunnen werken.

Docenten maken het verschil! Hattie heeft de volgende kenmerken ontdekt bij docenten met een hele hoge impact op het leren van studenten. Deze docenten: …weten hun vakinhoud op verschillende manieren over te brengen, passend bij de leerbehoefte van de student. Ze kunnen hier bewust in differentiëren. …creëren een sfeer van vertrouwen, waarin studenten fouten durven en mogen maken. …zien de ontwikkeling van iedere student bij zijn competentieontwikkeling en geven hierop feedback. …geloven dat alle studenten de succescriteria (leerdoelen) kunnen behalen. Ze hebben hoge verwachtingen van de student. ..hebben een grote mate van impact op de leerresultaten en leerhouding van studenten.

Hoe help je studenten hun eigen leraar te worden? Het eigen leerproces kunnen beoordelen, is het allerbelangrijkste om de leerprestaties te verhogen! Wat zijn de kenmerken van een leerling die zijn eigen prestaties kan beoordelen? studenten die inzicht hebben in hun eigen leren en hun volgende leerstappen (zelf) kunnen plannen studenten die actief leren en betrokken zijn bij hun leerproces studenten die a.d.h.v. hun resultaten hun leren evalueren en de volgende stappen in hun leerproces plannen studenten die het leerdoel van elke les begrijpen studenten die de succescriteria gebruiken om te beoordelen of ze hun leerdoelen hebben gehaald studenten die een antwoord kunnen formuleren op: Waar ga ik heen? Hoe sta ik ervoor? Wat is de volgende stap?

CONTACT Silvia van der Werve Docent AFM 088 525 6749 s.vanderwerve@avans.nl www.facebook.com/avans www.twitter.com/AvansHogeschool Gebruikte bronnen in deze presentatie: www.bazalt.nl https://www.youtube.com/watch?v=QC_8_EdydbY Boek: Leren zichtbaar maken; John Hattie; 2014, 3e druk; ISBN:978-94-6118-204-3 Meer informatie (oa): https://www.youtube.com/watch?v=rzwJXUieD0U https://www.youtube.com/watch?v=5WSTcVDwH3s http://bazalt.nl/expertise-hattie-leren-zichtbaar-maken/in-de-media